Herfstvakantie tip: deze avontuurlijke gezinscamping midden in de natuur is magisch
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Fietsendrager

Hoi

Wij hebben een volvo v50 met trekhaak en zitten er aan te denken om een fietsendrager te kopen. Zo nu en dan (m.n. vakanties, lekke banden van de kinderen, ...) lijkt ons dat toch wel erg handig maar het zal incidenteel gebruik blijven.

We zijn volledig onbekend op dat terrein. Waar moeten we op letten, wat is belangrijk, wat is (on)handig? Kun je op marktplaats tweedehands kopen of is dat erg onverstandig? en zo ja, waar moeten we dan op letten?

Gruffalo

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
wendelien

wendelien

24-04-2011 om 20:48

Ehhh

Ik laat het monteren meestal aan de huisgenoten over, maar wat in elk geval handig is bij stationwagens en andere auto's met vijfde deuren is een kantelbare fietsendrager. Eerst hadden we de befaamde Twinny Load, maar die kon dat destijds niet. Nu hebben we een Thule en die dus wel. De Thule vinden we ook een stuk makkelijker monteren.
Verder luistert het nog nauw met de stekkertjes waarmee je lichten aansluit op de elektronica van de auto. Wij hebben de onze nieuw gekocht. (Soms heeft onze nationale automobistenvereniging een aantrekkelijke actie.)
Voor je wegrijdt met je gevaarte achterop altijd even controleren of de richtingaanwijzer, remlichten etc. het doen.

Puck

Puck

26-04-2011 om 08:58

Voor incidenteel gebruik

Wij gebruiken hem ook incidenteel en wij hebben er 1 die je op de trekhaak bevestigt (click-on-model).
Zoiets: alleen dan met verlichtingsbalk: http://www.fietspunt.nl/nl/Fietsdrager-Click-on-imitatie-op-trekhaak-001-83066/
Op deze site kun je veel informatie over fietsendragers in het algemeen vinden: http://www.kieskeurig.nl/fietsdrager/informatie
En natuurlijk kun je ze prima via MP oid kopen, zeker als je hem maar af en toe gebruikt zou ik dat zeker doen.

Henriette123

Henriette123

26-04-2011 om 22:18

Wat niet handig is...

Als er ook kinderfietsen op moeten, let dan op of je drager moet verstellen, als je er een andere maat fiets op zet. Wij moeten ook de wielen vastzetten, en dat vergt bij verschillende fietsmaten steeds verstellen.
Wij hebben zo`n twinnyload met hulpstuk vast aan je trekdrager, maar wij hebben al verschillende keren gehad, dat op het moment dat we hem wilden gebruiken, bleek dat het hulpstuk iets verschoven was, en we langs de garage moesten, omdat het geheel super vast zit.
Denk overigens ook aan een witte nummerplaat.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.