Huis, Tuin en Keuken
Serra
23-05-2013 om 19:13
Favoriete recept voor asperges?
We hebben vanavond weer enorm genoten van asperges, witte. Traditioneel met ham, ei, krieltjes en boterjus. Met groene asperges kan ik meer kanten uit maar de 'gewone' witte eet ik traditioneel, of in soep. Zelfs zalm vind ik al zonde... Zowel voor de zalm als voor de asperges. Maar ik blijf toch zoeken/uitkijken naar andere mogelijkheden.
Wat is jullie favoriete aspergerecept?
bibi63
23-05-2013 om 21:47
Serra
ik eet ze ook altijd traditioneel zoals jij. Dat is voor mij 'asperges eten'. Verder zijn er natuurlijk talloze recepten op het net te vinden, dus dat is niet het punt. Maar ondanks allerlei lekkere recepten die ik voorbij zie komen, kies ik toch uiteindelijk voor traditioneel. Wat ik misschien nog wel eens wil proberen is in een quiche. Wie weet....
Gr. Bibi
Mamvantwee
23-05-2013 om 22:24
Ook traditioneel
Vanavond nog gegeten. En ook mijn kinderen waarderen dit Limburgse goud inmiddels. Ik heb heel wat varianten in recepten langs zien komen, en gegeten, maar waarom denk je dat ik toch steeds uitkom bij traditioneel gekookt, met eikruim, ham, aardappels en boter? Juist....!
groet, Mamvantwee
jons
24-05-2013 om 00:19
Aspergetaart
met fillodeeg, kip en een sausje van geitenkaas en basilicum. Oorspronkelijk een vegetarisch recept, dus dat kan ook, maar wij vinden hem lekkerder en beter vullen met wat kipstukjes. Morgen zijn de asperges in de aanbieding hier, en ik weet nu al dat 2 van de 4 kinderen staan te juichen (en man en ik ook)! De traditionele manier vind ik niet echt heel erg lekker... (beetje saai)
Fiorucci
24-05-2013 om 07:22
Quiche
Van deze quiche heb ik er van de week twee gemaakt, het ging schoon op!
http://www.lekkertafelen.nl/recepten/hemelse-asperge-quiche-met-lenteui-en-ham/
Serra
24-05-2013 om 09:00
Mjam
Die quiche ziet er erg lekker uit... En met ham en ei dus toch wat traditioneel qua smaken ) En Jons, wil je jouw recept delen? Met geitenkaas lijkt me ook wel wat in een quiche.
jons
24-05-2013 om 10:31
Recept
Hieronder zal ik het recept plaatsen. Het is hier echt iets waar we met zijn allen naar uitkijken, als het aspergetijd wordt en als ze een beetje betaalbaar worden
Geniet ervan!
benodigdheden voor aspergetaart:
5 vellen fillodeeg
kipfilet (400 gr. voor 4 personen) - weglaten voor vegetarische variant!
100 gr. hollandse geitenkaas
1 kg asperges
25 gr boter
1 zakje verse basilicum (ca. 15 gram)
125 ml slagroom
3 eieren
peper,zout
1 rechthoekige schaal of quichvorm - ingevet
staafmixer of keukenmachine
Fillodeeg in verpakking ca. 2 uur laten ontdooien
geitenkaas raspen
asperges schillen (rotklusje) en ca. 15 min. beetgaar koken, afgieten en afkoelen
oven voorverwarmen op 200 graden
boter smelten in magnetron
fillodeeg voorzichtig uitvouwen en insmeren met gesmolten boter (elk laagje!)
schaal losjes bekleden met deeg
basilicum samen met slagroom pureren, eieren, kaas, zout en peper toevoegen naar smaak. Mengsel op deegbodem schenken en dan de asperges met de kopjes
om en om erin leggen. Eventueel nog bestrooien met kaas.
In de oven ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken.
Eet smakelijk!