Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Vic

Vic

15-06-2012 om 17:12

Eettafel + stoelen

Ik wil in het najaar een nieuwe eethoek kopen omdat mijn huidige voor de helft gammel en voor de andere helft geleend is. Bij de eethoek heb ik een antieke servies/boekenkast staan (donker rood/bruin met glazen deuren). Mijn eethoek hoeft niet per se in die stijl, maar ik vind het lastig om te combineren.

Wat vinden jullie van deze tafel, zou dat bij een antieke kast passen:
http://www.detafelaar.nl/tafels/eetkamertafel-collectie-woonwinkel-de-tafelaar/landelijke-tafel-woonwinkel-de-tafelaar/gordon-eikenhouten-eetkamertafel-salontafel-102231
Ik wil er dan graag dit soort stoelen bij:
http://www.detafelaar.nl/zitmeubelen/eetkamerstoelen/buisstoel-met-in-ribstof-en-wolstof
Kan dat of is het geen gezicht?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

15-06-2012 om 17:32

Andere websites?

Als jullie nog andere websites/winkels weten waar ik een leuke eethoek kan vinden, houd ik me ook graag aanbevolen. Prijsklasse: niet te duur (max 2000 maar liever minder voor tafel + 6 stoelen).

Eeehhh..

eerlijk gezegd vind ik het niet bij elkaar passen omdat de stoelen zo modern zijn met dat chroom en de tafel zo klassiek.

Als je bij de kast kiest en het staat dicht bij elkaar zou ik wel opletten dat het dezelfde kleurstelling is anders zou het erg tegen kunnen vallen.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

15-06-2012 om 18:18

Hele andere tafel

Ik zou voor een tafel in of dezelfde houtsoort gaan of voor een totaal ander materiaal. Niet rommelen met kleur, je krijgt het nooit precies goed en dat gaat op den duur enorm irriteren. De stoelen vind ik geweldig!
Hoe oud is je kast en verwacht je dat hij nog lang mee gaat? Wanneer de kast nl over een paar jaar instort is het zonde om daar je nieuwe meubels op aan te passen.

Rosa van der Zanden

Roosje Katoen

Roosje Katoen

15-06-2012 om 20:59

Ik zou

een witte tafel nemen, anders wordt het zo zwaar allemaal. En dan zou ik ook de kast wit verven De stoelen vind ik super, die wil ik zelf ook wel!

marinade

marinade

15-06-2012 om 21:13

Gispen-achtig

Tafel vind ik niet zo bij de stoelen staan, de stoelen vind ik erg leuk. Ik zou voor iets Gispen-achtigs gaan, staat mooi bij de stoelen. Volgens mij kun je beter contrasteren dan zoeken naar iets wat precies bij de kast past. Als het een mooie antieke kast is kan dat prima.

bibi63

bibi63

15-06-2012 om 21:55

Ik zou

een onbehandeld teak nemen, ook de stoelen. Past overal bij. Je kan dan evt kussens op de stoelen nemen en die een beetje afstemmen op de kleur (ook weer makkelijk te vervangen als je het zat bent). Kun je niet ook een linkje geven met een foto van je kast, dan hebben we wat meer beeld.
Gr. Bibi

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

15-06-2012 om 23:55

Tafel

Vind ik mooi en past volgens mij ook wel bij je kast.
De stoelen vind ik minder en al helemaal niet passen bij de tafel. Ik zou gaat voor zoiets:

http://www.ikea.com/nl/nl/search/?query=nils

Maar dan in een andere kleur.

Ook toevallig: in de aanbieding

http://epub02.publitas.com/catalog/hh-folder-4-2012-NL/?page=8&language=NL
Dit meubelmerk had ik ergens hierboven als tip aan Cobi gegeven. Toevallig staat het soort stoelen dat jij leuk vindt als aanbieding in de folder van Henders and Hazel. De afgebeelde tafel erbij vind ik mooier dan de tafel die jij laat zien.
Ik heb geen aandelen . Puur toeval.

Vic

Vic

17-06-2012 om 12:52

Bedankt

Dat zijn nuttige adviezen. De tafel kan dus niet bij de stoelen. Dan moet ik nog even heel goed nadenken welke kant ik opga. De stoelen vind ik nl. heel mooi, maar zo'n strakke Gispentafel eigenlijk niet zo. Deze raden ze aan bij de stoelen, maar die wil ik dan wel eens in het echt bekijken: http://www.detafelaar.nl/noten-eiken-eetkamertafel-zwevend-blad
Naar de boekenkast heb ik ook heel lang gezocht. Dat is het mooiste meubelstuk dat ik heb, dus die blijft natuurlijk. Hij lijkt op deze: http://www.antieksite.nl/a-23776998/antieke-kasten-met-glas/antieke-kasten-notenhouten-boekenkast-1880-met-2-deuren-en-een-klep-no4740eu010-verkocht
Maar dan met twee grote deuren en rechte raampjes (wat strakker dan op het plaatje).

bibi63

bibi63

17-06-2012 om 13:22

Nou...

.... die stoel die naast die kast staat vind ik er errug mooi bij passen! Maar dan zal je de tafel in dat geval ook in dezelfde houtsoort moeten nemen.
Gr. Bibi

Vic

Vic

17-06-2012 om 13:25

Bibi

Ja, het zijn mooie stoelen, maar je moet er geen uren op zitten Overigens heb ik mijn kast ook bij die winkel gekocht. Mooie spullen hebben ze daar! Vorig jaar hadden ze een eettafel van 5 meter lang, echt een geweldig ding. Het is alleen wat onpraktisch in mijn huiskamer.

marinade

marinade

17-06-2012 om 14:41

Tafel

De tafel die erbij aangeraden wordt is wel mooi, en dan notenhout, past denk ik beter bij de kast dan grijseiken. Ik dacht de kast iets minder klassiek, vandaar Gispen. Maar, inderdaad, dat past niet zo, zie ik nu.

En zoiets?

Mijn vader heeft een antieke kast en erbij een tafel die een moderne uitstraling heeft. Wel al ong.40 jaar...De tafel die hij heeft is ong. zo:
http://vanbinnen.eu/webshop/product_info.php?cPath=3&products_id=317
Maar dan met een notenhoutenblad. Er hebben in al die jaren al heel wat verschillende stoelen bij gestaan.
Zowel in hout als in chroom en stond altijd leuk.
groeten albana

Vic

Vic

18-06-2012 om 09:10

Ja mooi

Dat vind ik wel heel mooi, en ook met de stoelen erbij die ze daar hebben. Helaas flink boven mijn budget, met stoelen van 400 euro per stuk ;-(

Maar zoiets

Moet toch ook goedkoper te vinden zijn? En duur, ach als je er zoals mijn vader 40 jaar mee doet...is het maar een 10tje per jaar per stoel toch?
Zal eens voor je googelen
gr. albana

Googelen

Ik heb gegoogeld op 'eettafel notenhout+chroom' en kreeg zoveel leuke tafels op de sites te zien dat het me beter lijkt dat je zelf even googeld...Zelfs bij de Otto hadden ze best leuke tafels notenkleur+chroom (nooit geweten..) maar ja geen idee wat de kwaliteit is...Waren wel een koopje.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.