Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Doenja

Doenja

25-12-2016 om 18:18

Eerste kerstdag

En toen kwamen de frikandellen op tafel....


karin

karin

25-12-2016 om 18:21

uhh

uhhhh, eet smakelijk?

Vesper Lynd

Vesper Lynd

25-12-2016 om 18:53

Ook

Als morgen mijn kalkoen mislukt haal ik ook frikadellen.
Was het wel gezellig?

Doenja

Doenja

25-12-2016 om 21:24

Gezellig zeker...

Maar moest echt zooo lachen toen er n schaal frikandellen kwam... winter bbq was t idee. Mijn amuseglaasjes foie grass werden afgeslagen...bah vies...da ken ik nie....da lusiknie....Mijn kerst is t niet nee. Gelukkig is er morgen nog n dag. Moet er nu achteraf eigenlijk wel om lachen hahaha. Iedereen is anders. En ik vooral.

Half a twin

Half a twin

25-12-2016 om 21:28

doet mij denken aan jaren geleden.

Een dag gezwoegd op lamsbout voor 8 personen. Er waren er 3die het lekker vonden en voor de anderen inderdaad frikadellen gebakken. Tot oudjaarsdag was er genoeg lambout.
Heel speciaal frikadel met allerlei groenten en aardappel gerechten die bij lamsbout horen. Dus geen friet en sla.

Half a twin

Half a twin

25-12-2016 om 21:31

Fijn dat het gezellig was

Een familie lunch gehad vandaag. Dat was af en toe alle zeilen bijzetten om het gezellig te houden.

Getver Doenja.

Sorry, maar je zou mij ook niet blij maken met een stukje mishandelde gans/eend. Had je één soort amuse?

40er

40er

25-12-2016 om 21:53

Gevraagd

Heb schoonmoeder wel gevraagd of ze een kroket of frikadel wilde... maar heeft ze niet gehad hoor. Ik had een uitgebreid diner, met amuse glaasjes
Morgen een hele dag met de familie, dan is het soms wel even slikken, maar komen we ook wel weer door!

Vesper Lynd

Vesper Lynd

25-12-2016 om 21:55

Lever

Wij hadden gisteren een 10-gangendiner (restaurant) en een van de gerechten was eendenlever. Ik heb wel een stukje geprobeerd, maar ik vond het nog steeds niet lekker. Het was ook van het glibberige soort, brrr. Later sprak ik nog twee mensen die hun lever ook aan hun partner hadden gevoerd
Foie gras is volgens mij meer patéachtig dus zou ik wel wegkrijgen, maar veel mensen hebben er problemen mee (ook vanwege dierenwelzijn). Maar ja, frikadellen is het andere uiterste.

Doenja

Doenja

25-12-2016 om 22:37

Terug lezen via google

Ik zit net terug te lezen op OOL via Googlen en jaaaaren terug ook n soortgelijk probleem gehad. Was wel vermakelijk. Ik hou gewoon van kerst en van lekker koken dan. De tafel mooi dekken, echt de tijd nemen met koken. Kleine hapjes , mooie smaken. Dat iemand dan frikandel wil eten dat vind ik dan n beetje infantiel. En waarom moet ik me aanpassen aan een ander als anderen zich niet aanpassen aan mij? Vond t ook zo jammer dat iedereen telkens van tafel was. Een gesprek was niet echt mogelijk. De locatie was ook grappig: in de garage...want dan wordt t huis niet vuil. Ik zou me rot schamen als ik mensen in mijn garage zou ontvangen.
Afgezien van het feit of je nu houdt van ganzenlever of niet.

Doenja

Doenja

25-12-2016 om 22:43

Pirelli

Did I mention the Pirelli kalender die ook in de garage/feestzaal hing? Met pronte blote borstjes. Vakkundig versierd met een glinsterende kerstslinger. Not kidding. Die slinger was er door de vrouw des huizes gehangen....

Doenja.

Bij een uitnodiging voor een winter bbq denk ik niet direct "aan lekker koken, kleine hapjes en mooie smaken".
Ik denk aan verplicht buiten bij de vuurkorf en een broodje hamburger. De jurk en hakjes kunnen thuisblijven en de noorse trui kan aan. Niet jou soort kerstfeest maar had je wat anders verwacht bij de uitnodiging?

Kaaskopje

Kaaskopje

25-12-2016 om 22:58

Bij ons

Wij hebben er al twee "eet"-avonden op zitten. Schoonzoon moest vanavond werken, dus gisteravond stond gourmet gepland bij ons thuis. Een vriendin van de dochters komt ook altijd met dat soort dagen. Maar toen werd schoonzoon ziek. Arme jongen. De gourmet was gepland dus dat is gewoon doorgegaan. Vandaag hadden we allemaal gerechtjes en morgen als we weer met ons tweeën zijn, een familie-klassieker van mijn ouders. Kip, stoofperen en gekookte aardappelen.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-12-2016 om 23:01

Bij ons

Wij hebben er al twee "eet"-avonden op zitten. Schoonzoon moest vanavond werken, dus gisteravond stond gourmet gepland bij ons thuis. Een vriendin van de dochters komt ook altijd met dat soort dagen. Maar toen werd schoonzoon ziek. Arme jongen. De gourmet was gepland dus dat is gewoon doorgegaan. Vandaag hadden we allemaal gerechtjes en morgen als we weer met ons tweeën zijn, een familie-klassieker van mijn ouders. Kip, stoofperen en gekookte aardappelen.

Inanna

Inanna

25-12-2016 om 23:09

probeer het al jaren

BBQ met kerst of oud en nieuw, maar behalve mijn man en kinderen krijg ik niemand mee.
Dan maar weer in januari, hopelijk in de sneeuw.
Lekker met kleffe hamburgers en zonder amuses. Helemaal mijn ding. Frikandellen mogen er van mij ook bij.
En dan lekker een enorm kampvuur.
Mocht iemand dan graag een pirelli kalender willen ophangen, vind ik ook al best, maar dan ook wel graag met mooie slinger

Vesper Lynd

Vesper Lynd

25-12-2016 om 23:14

Verwachting

Doenja, waren dit bekenden van jou? Dan weet je toch wel dat ze niet jouw 'OSM' zijn, en dat je eenvoudiger eten kunt verwachten? Ik kook voor mijn familie wat ze lekker vinden, en dat is dan wat minder spannend dan mijn 10-gangendiner van gisteren. Met coquilles en hazenrug zou ik blijven zitten

Vesper Lynd

Vesper Lynd

25-12-2016 om 23:16

En vandaag

Het topic heet eerste Kerstdag. Vandaag was ik alleen thuis en heb ik zuurkool uit de vriezer gegeten met uitgebakken gemarineerde speklapjes, 300 gram voor mij alleen. Heerlijk!

Half a twin

Half a twin

26-12-2016 om 08:40

verwachting bijstellen.

Vroeger hadden we kerstdiner bij mijn schoonouders. Traditioneel niet te knagen gerechten in wonderlijke volgorde opgedient. Eerst een pasteitje van ragout uit blik en dan pas soep. Of eerst soep en dan meloen met ham. Onrijpe meloen met schouderham. Simpel en niet lekker.
Na een aantal jaar is mijn schoonzus gaan koken en dat kan ze goed. Mooie smaken, opgedient sls schilderijtjes. Schoonmoeder heeft altijd commentaar dus om het gezellig te houden eten wr nu vaak de voorkeur van ma. Op zich is alles goed klaargemaakt en lekker en eet ik er ook wel van maar als na de toastjes met filet americain en osseworst het diner gaat beginnen met carpaccio heb ik mij portie rood vlees wel gehad. Dan komt er na de soep nog biefstuk, goed bereid maar toch, rood vlees is niet mijn ding.
Gisteren was het lunch met soep en ragoutbroodjes. Heel lekker maar zwaar. Na een aantal jaar ga ik er heen zonder verwachting van gezellig en zie ik wel wat ik krijg. En mocht het mis gaan qua gezellig dan ga ik maar weer even plassen. Gisteren 3keer in een uur.

Hier was de aanloop wat romemelig

Er zou een mis zijn voor schoonvader,( schoonmoeder hecht daar nog erg waarde aan)dus manlief zou daar naar toe gaan en daarna zouden we daar koffiedrinken. Bleek er geen mis te zijn in hun dorp,dus afgeblazen,gelukkig van te voren gehoord,haha.Nu kwam ineens de helft op 2e kerstdag zeiden ze. Wij hadden op eerste gerekend dus zijn wel geweest samen met 1 schoonzusje. Daarna door naar mijn ouders voor koffie zoals afgesproken, onze dochter was al vooruit gereden want die moest werken later. Bleek dat mijn moeder me vergeten was in te lichten dat ze ook chinees zou halen.. aii,ik had thuis alles klaarstaan en word vaak ziek van Chinees. Man mocht van mij best blijven maar wilde niet. Dus zoon achter gelaten en man en ik naar huis en samen aan t diner, weer eens wat anders. T Varkenshaasje met champignonsaus, groene asperges met spek is veel lekkerder dan chinees,zuchtte man naderhand.( en die houdt wel van chinees dus ik had goed gekookt )

zebra

zebra

26-12-2016 om 10:31

geen diner maar lunch

ik ben niet bepaald een geweldige kok, hou ook niet van koken en heb geen zin in stress hierdoor. Soep koken lukt echter prima en met lekkere broodjes, tulband, kerststol, heerlijk beleg en roomboter werd het een smakelijke lunch samen met man, zoon en mijn ouders.
Mijn ouders mogen vandaag aanschuiven bij mijn zus, zij zorgt voor diner.
Wij eten vandaag de restjes op van gisteren, zolang ik niet hoef te koken vind ik het prima (heb afgelopen tijd veel gewerkt, ook gisterochtend nog).

Tijgeroog

Tijgeroog

26-12-2016 om 10:34

Half a twin

Ben je je ervan bewust dat jij hetzelfde doet als je schoonmoeder? Namelijk flink commentaar leveren op het eten?

Half a twin

Half a twin

26-12-2016 om 10:56

Tijgeroog

Met een heel groot verschil. Ik doe het hier, anoniem waar schoonzus en schoonmoeder niet meelezen. Schoonmoeder doet het tijdens de lunch en in duidelijke taal.
Schoonzus heeft nog nooit gemerkt dat rood vlees niet mijn favoriet is. Ik eet het op totaal zonder commentaar. Bij een aangeboden tweede portie bedank ik beleefd. De soep en ragoutbroodjes van gisteren vielen zwaar ik heb het dan ook bij 1 broodje gehouden en weer thuis de hele middag niets gegeten. Wat schoonzus maskt is allemaal heerlijk. Het ligt alleen wel vask zwaar op de maag, dat wel.

Tonny

Tonny

26-12-2016 om 11:08

Gourmetten met scharrelvlees-schotel

Meegebracht door m'n broer die met zijn vrouw en beide tienerzonen bij ons beide kwamen eten. Het was heerlijk.

Maarre... Hoe krijg je ook alweer je huis weer fris na zo'n bak & braadevenenent?

Half a twin

Half a twin

26-12-2016 om 11:19

tonny

Bakje azijn in de vensterbank (in de buurt van de verwarming). Zo opgelost. Ik zet ze al neer voor ee gaan beginnen.

Tijgeroog

Tijgeroog

26-12-2016 om 11:22

Tonny

Verhuizen?

Brianna F

Brianna F

26-12-2016 om 11:40

1e kerstdag

Bij mijn dochter gegeten, die net een half jaar op zichzelf woont, ze kookt en bakt graag. Ik mocht nergens mee helpen. Vooral in het toetje had ze haar ziel en zaligheid gelegd. Heerlijk, maar machtig.

Bakkie

Bakkie

26-12-2016 om 11:41

Tonny en ontopic

Ik ga vanavond wokolie (of rijstolie, beiden hoger te verhitten dus minder geur producerend is het idee) proberen, kijken of dat echt helpt de lucht minder te laten zijn.
Bakje azijn in de koelkast hielp laatst wel, maar of het in de woonkamer helpt weet ik niet.

Half a Twin jij bent wel iemand die snel commentaar heeft op "hoe het hoort". Hoort in jouw ogen dan. Ik vind dat wel drainerend op mijn energielevel eigenlijk. In je maag zit het allemaal door elkaar, wat kan het schelen?

Nou ik vergat dus het hele voorgerecht omdat het hoofdgerecht al zoveel kunst- en vliegwerk in beslag nam.
Toetje was te droog, te hard en het bijgerecht niet goed gaar.
Volledig niet geslaagd, maar wel gezellig.
Ik smeek al jaren om een kerst met dekentje, pizza en een filmpje op de bank. In joggingbroek, dat moge duidelijk zijn.
Eigenlijk een eigen draadje waard.

Lou

Lou

26-12-2016 om 11:42

Moeizaam

Eerste kerstdag is al jaren moeizaam, maar gisteren leek het wel erger dan anders. Schoonmoeder kwam eten, zwager en schoonzus en nichtje ook. Prima, alleen kwam schoonmoeder al om half twee (de rest eind van de middag). Dat was even doorbijten. Ze zit op de bank, ze stelt geen enkele vraag en ze kletst aan één stuk door over supermarktprijzen en het openbaar vervoer. Ik heb er begrip voor dat haar wereld kleiner is dan de onze, maar het gebrek aan belangstelling vind ik moeilijk te verkroppen. Toen mijn dochter zei dat ze al twee weken niet naar school was geweest en oma niet eens vroeg waarom niet, vluchtte ik even weg.

Maar goed, geen schoonmoederdraadje

Omdat we met veel verschillende soorten mensen en smaken zaten, hadden we roti op tafel gezet met veel verschillende groenten en vlees en andere dingen om naar eigen inzicht mee te beleggen. Viel goed!

Morgaine

Morgaine

26-12-2016 om 11:59

Gezellig

Hier totaal geen wanklanken! 's Morgens kwamen al mijn ooms en tantes plus kinderen, plus mijn ouders en broer met gezin. Altijd gezellig en er zijn altijd een stuk of vier mensen die lekkere, zelfgebakken taarten meenemen. Zo rond het middaguur gingen de ooms en tantes en hun kinderen weer weg, en bleven alleen mijn ouders en broer met gezin nog. Cadeautjes uitgepakt, spelletje gedaan. En voor het 'diner' hadden we een buffetje. Iedereen had iets gemaakt. Makkelijk en lekker.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

26-12-2016 om 12:05

Rustige eerste kerstdag hier

Kerstavond buiten de deur gegeten en straks komt de familie gourmetten. Gisteren tussendoor even een rustige, lichte dag. Lekker thuis met man en kinderen. Verse pan tomatensoep, stokbroodje, makkelijke kleren aan, spelletjes gedaan en films gekeken.

Qua planning lukt het niet altijd, maar zo'n rustige eerste kerstdag tussen een drukke kerstavond en tweede kerstdag in, bevalt prima.

Christel

Christel

26-12-2016 om 12:09

Bakkie

Ik maak vanavond pizzataart! En ik loop ook in mn joggingbroek. Man en dochter zijn naar een kerstlunch met schoonfamilie, maar ik doe niet aan verplichtingen.

Ik geef je het recept, de ingrediënten heb je vast in huis: https://www.nsmbl.nl/oh-yeah-zo-maak-je-dus-een-pepperoni-pizza-taart/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.