Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Me Jane

Me Jane

07-10-2008 om 15:43

'crushed ice' maken en andere cocktailtips

Dag,
Voor een Caribische borrel wil ik cocktails maken als welkomstdrankje. In recepten kom ik steeds 'crushed ice' tegen, dat zijn ijs in kleine brokjes. Hoe maak je dat?
En als je maar twee soorten cocktails wilt maken, welke adviseren jullie dan? (met recept...)
Alvast bedankt!
Me Jane

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Crushed ice

Nou, gewoon blokjes kapotmeppen:
http://www.chow.com/stories/10873

Me Jane

Me Jane

07-10-2008 om 15:54

Wauw

He Triple,
Ongelooflijk, zo simpel. Of mijn pollepels het houden weet ik niet, ha ha. MAar ik ga het zeker proberen.
Iemand nog lekkere tropische recepten?
Me Jane

Mojito's

Mijn favoriete cocktail! Ingediënten:

Rietsuiker, muntblaadjes, limoen, rum, limoenfrisdrank (fanta ofzo), crushed ice.

Doe een grote hand met muntblaadjes in een wijd glas, twee grote scheppen suiker erbij en maak de blaadjes fijn met een vijzel. Doe er een limoen bij (eerst door de helft, dan elke helft in vier partjes) en maak die ook fijn met de vijzel. Dan glas vullen met crushed ice (idd ijsklonten in een schone theedoek doen en kapotslaan met een hamer), dan half rum/half limoenfrisdrank erbij schenken. Serveren met een rietje want dan zuig je alle suikerkorrels op en dat maakt het extra lekker

*Sophie*

*Sophie*

07-10-2008 om 17:01

Ijs shanghai

http://www.smulweb.nl/599092/koken/recept/Ijs-shanghai

het is dan wel uit een ander zonnig gebied, maar wel errug lekker! En met crushed ice.

Me jane

Crushed ice maak je door ijsblokjes in een droge schone (theedoek) te wikkelen en kapot te slaan met een hamer op een harde ondergrond. Zelf heb ik 2 jaar geleden een ijscrusher bij de lidl gekocht voor 17 euro. Superding!!

Wij vinden op een warme zomeravond caipirinha lekker, maar ik zie dat het veel op mojito lijkt:

1 eetlepel rietsuiker in een wijd, groot glas doen. Snijd een limoen in 8 stukken en stamp er met een houten stamper al het sap uit. Heleboel ijscrusch erover, 60 cc pitú erover schenken en tot slot glas opvullen met lemonbubbels. Steek er een rietje in, beetje roeren, klaar!

Heel verwend...

Crushed ice komt hier gewoon kant en klaar uit de koelkast als ik op de goede knop druk.....

heerlijk, wat een luxe!

Ingrid

Roos

Roos

08-10-2008 om 01:17

Crushed ice

Ik weet niet hoeveel cocktails je wilt maken, maar ik vind crushed ice maken best wat werk. Voordat je al het ijs echt lekker klein hebt gemaakt met een hamer ben je wel even verder. Dus al het veel cocktails moeten zijn is een ice crusher misschien wel een goed idee. Is voor zomers in koele drankjes ook heerlijk.
Roos

juno

juno

08-10-2008 om 03:14

Blender

Ik maak het door ijsblokjes in de blender te gooien. Heerlijk ook met dit warme weer voor smoothies.

Aatje77

Aatje77

08-10-2008 om 10:39

Inderdaad blender

in de gebruiksaanwijzing van mijn blender staat dat je er ook ijs mee kunt "chrushen" Ik heb het zelf nooit geprobeerd maar je moet er gewoon ijsblokjes indoen en een klein beetje water (dit water er bij doen was ergens goed voor maar ik weet zo even niet waarvoor en ik kan de gebruiksaanwijzing niet vinden nu).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.