Huis, Tuin en Keuken
groentje
16-12-2010 om 12:58
Chocolade truffeltaart vraag
hallo allemaal
Vorig jaar heb ik van dit forum een recept gehaald voor de chocolade truffeltaart.Echt goddelijk lekker. Het was een recept met bastogne koeken,veel slagroom en roomboter en natuurlijk chocolade maar..........ik kan het nergens meer vinden. Ik heb geprobeerd in het archief te kijken maar ik doe of iets niet goed ( wat vast zo is -.) maar nog vind ik het niet.
Wie o wie kan me helpen ?
groetjes Sandra
Silone
16-12-2010 om 13:12
Dat moet deze zijn
Met dank aan Ellen die hem in mijn draadje destijds zette. Ik zocht een verzoentaart. Komt ie:
Ingredienten
Voor ca 16 punten
* 600 gram bittere chocola
* 6 dl slagroom
* 3 afgestreken eetlepels fijne suiker
* 1 borrelglas amaretto of cognac
* 1 pak bastognekoeken
* 150 gram boter
* cacaopoeder
Bereiding
Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van een springvorm (27 cm), zodat de bodem bedekt is. Vermorzel de bastognekoeken in de keukenmachine, smelt de boter (niet te heet) en roer die door het kruim, bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk glad en zet even in de ijskast. Klop intussen de slagroom stijf met de suiker. Breek de chocola in stukjes, smelt deze niet te heet au bain marie (pas op dat er geen water of stoom in de chocola komt, dan wordt het klonterig!) tot een dikke, lauwe saus. Giet de gesmolten chocola, al kloppend met de mixer, in één keer snel bij de slagroom, klop door tot alles vermengd is. Klop dan pas de likeur erdoor, en giet het mengsel in de vorm. Laat een hele nacht in de ijskast opstijven, zeef er een laagje cacao over. Verder niet garneren, dat is niet chic. Haal de taart uit de vorm en sniid hem in smalle puntjes.
SYLVIA WITTEMAN