Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Yaron

Yaron

20-06-2017 om 13:55

Bloemkool bewaren

Ik kreeg vanmorgen twee bloemkolen die niet zo mooi meer zijn, maar die we best nog kunnen eten. Alleen komen we er donderdag pas aan toe om ze te eten, maar kan ik ze blancheren en dan in de koelkast bewaren of beter zo rauw in de koelkast leggen?

Vesta

Vesta

20-06-2017 om 14:12

Krant

In een krant in de groenten la van de koelkast of in de kelder als je die hebt.

Lente

Lente

20-06-2017 om 18:06

Ik zou ze kort koken (langer dan blancheren)

en in koelkast doen.
Dan donderdag in plakken snijden, olie en kruiden er overheen, en grillen.

rode krullenbol

rode krullenbol

20-06-2017 om 19:29

En ik ...

Ik zou de bloemkool fermenteren. Wordt deze nog gezonder van!

Tango

Tango

20-06-2017 om 22:32

Bloemkool

Het idee alleen al om met dit weer bloemkool te eten. Ik geloof dat ik ze afgeslagen zou hebben
Fermenteren? Wat is dat nou weer?
Het enige dat ik kan bedenken is de bloemkool rauw eten met een dipsausje. Dat gaat nog wel met deze temperaturen. En anders toch maar de gok wagen om ze te bewaren tot donderdag. Inderdaad op een koele donkere plek. Evt. de slechte stukken er afsnijden voordat je het donderdag klaarmaakt.

Pirata

Pirata

20-06-2017 om 22:49

Currh of soep

Curry of soep zijn anders best lekker als het warm is!!

Yaron

Yaron

22-06-2017 om 21:38

Koelkast

Ik heb de bloemkolen in een krant in de koelkast gelegd en na wat rare stukken te hebben weg gesneden was het nog precies genoeg voor ons zessen en waren ze nog prima te eten vandaag.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.