Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Jeanette

Jeanette

13-07-2012 om 16:36

Bikinilijn harsen

Ik denk erover om mijn bikinilijn te laten harsen voordat ik met vakantie ga. Ik scheer altijd, maar dat is een hoop stoppelleed

Wie heeft daar ervaring mee, hoe gaat het in zijn werk?
En hoe lang heb je effect voordat de haren terugkomen?
En is het pijnlijk?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Elisabeth B.

Elisabeth B.

13-07-2012 om 17:36

Ervaring

Ik laat het al jaren professioneel doen en heb goede ervaringen. Geen buitjes, de huid is alleen de uren er na wat rood. Ik laat het altijd einde dag / begin avond doen zodat de huis rust heeft en kan herstellen. Ik laat het eens in de 5 à 6 weken doen. Na 3 weken zie ik langzaam wat haartjes terugkomen.
Ja, het is pijnlijk maar professioneel gedaan scheelt echt veel. Ik vind het altijd een beetje gênant en houd mijn ondergoed dan ook aan, broekje gaat opzij. De schoonheidsspecialiste reinigt eerst het gebied dat geharst gaat worden. Daarna brengt ze steeds wat warme hars aan dat ze met een korte snelle ruk wegtrekt. Als ze klaar is masseert ze wat olie in en gaat ze verder met de andere kant. Ik laat dus niet alles weghalen, ik ben geen meisje meer, ik wil gewoon 'netjes' in zwemkleding kunnen rondlopen.
Het advies is vlak voor of er na niet in de sauna te gaan of te zwemmen oid, want dan gaan de poriën wijd openstaan en heb je een groter risico op ontstekingen (bultjes).
Ik zou het laten doen door iemand met (veel) ervaring, er is tegenwoordig zelfs een keten genaamd 'delete'. Zelf ben ik daar nooit geweest maar ik hoor wel goede verhalen.

helen

helen

15-07-2012 om 17:59

Zelfde ervaring

Ik heb precies dezelfde ervaring als Elisabeth B. Laat het al bijna 25 jaar doen, eens in de 5 a 6 weken (in de winter iets minder vaak). Pijnlijk maar effectief en elke schoonheidsspecialiste kan het.

Snuggle's

Snuggle's

15-07-2012 om 19:24

Geen bultjes?

En heb je dan na het harsen geen bultjes en plekjes? Dat lijkt me wel ideaal.

Elisabeth B.

Elisabeth B.

15-07-2012 om 20:44

Geen bultjes

Goed gereinigd en goed verzorgd geeft harsen geen buitjes. Van belang is dat je niet vlak er voor of vlak er na in de sauna gaat of zwemmen of een andere sport. Zorg dat de poriën niet open staan kort gezegd.
Een keer heb ik een ingegroeid haartje gehad dat een bultje werd. Dit is zorgvuldig behandeld door de schoonheidsspecialist en niet weer gebeurd.

Valkyre

Valkyre

17-07-2012 om 10:01

Als je altijd scheert

...is het de eerste keer wel erg pijnlijk. Maar dat is het wat mij betreft ook waard. Eens in de 4-6 weken laten harsen maakt het op den duur een stuk minder pijnlijk en zorgt ook dat de haartjes (vooral na jaren trouw laten harsen) minder stug en dik terugkomen. Ik zou het gewoon eens proberen.

Snuggle's

Snuggle's

17-07-2012 om 11:39

Pijnlijk

Dat pijnlijke zou ik er wel voor over hebben. Vooral omdat ik altijd veel last heb van bultjes bij m'n bikini lijn, echt geen gezicht. Ik zal eens gaan googlen wat zoiets kost.

Emma

Emma

19-07-2012 om 00:28

Heerlijk glad

Ik vind het ook heerlijk, als het gedaan is dan. Ik doe altijd hollywood-wax, dus alles. Het enige wat echt heel erg zeer doet, is het natte deel van je schaamlippen, waar stiekem nog wel wat staat. De rest is goed te doen.

Ik heb ooit eens een schoonheidsspecialiste gehad die dit allemaal zo respectloos en onzorgvuldig deed (stopte er halfverwege mee omdat de tijd erop zat en het was helemaal scheef onthaard en de delen die onthaard waren, ook nog maar half, ik kon wel huilen toen ik het geheel bekeek) dat ik zelf een waxset heb gekocht, mijn man en ik waxen elkaar. Ja, in het begin wat genant, maar eenmaal gewend vind ik het wel erg prettig.

Moontje

Moontje

21-07-2012 om 22:25

Tegen bultjes

Jeanette, als je last hebt van bultjes, ingroeiende haartjes en/of ontstekingen moet je eens proberen voor aanvang van het scheren/ontharen goed te scrubben, dat scheelt echt.

En verder kun je Tendskin lotion gebruiken, werkt ook zeer goed om te voorkomen dat je last krijgt van irritaties.
Google maar eens op Tendskin, ik haal het bij de drogist maar je kan het ook via internet bestellen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.