Huis, Tuin en Keuken
liora
15-05-2011 om 13:47
Bewaarvraag
Hoi allen,
Vrijdag heb ik tartaartjes gekocht. Kan ik die vandaag bakken en invriezen, of is het daarvoor te laat?
Liora
bibi63
15-05-2011 om 14:51
Heb je ze bij de slager gekocht?
Zoniet, dan staat er natuurlijk een uiterste gebruiksdatum op de verpakking. Ik heb zaterdag tartaartjes in de super gekocht en die zijn houdbaar tot woensdag. Maar wellicht zitten er in de tartaartjes van de slager minder conserveringsmiddelen en dus korter houdbaar? Ik zou het je dus niet durven zeggen......
Gr. Bibi
Niny
15-05-2011 om 14:59
Zou het niet doen
Toegegeven, ik ben een beetje een zeur met vlees, maar ik zou ze zeker niet meer invriezen. Ik zou ze zelfs niet meer als tartaartjes behandelen maar ze gebruiken voor jachtschotel of macaronisaus en dan echt goed doorbakken.
Niny
Inge M
15-05-2011 om 20:40
Wel goed doorbakken dan
Meestal houd ik dit soort vlees nogal rood van binnen. Dat zou ik in dit geval niet doen.
Of je maakt er gewoon rul gehakt van. Dan kun je het prima (gaar) invriezen.
Puck
16-05-2011 om 12:38
Gebruik je zintuigen
Ondertussen zal je al wel aktie ondernomen hebben, maar in dit soort gevallen ga ik op mijn zintuigen af: ziet het er nog normaal uit, ruikt het normaal en smaakt het nog normaal? Dan gewoon klaarmaken zoals je anders doet en invriezen lijkt mij geen probleem.
liora
16-05-2011 om 20:30
Het rook nog prima. Maar heb niet meer ingevroren, dus zal de rest wel weggooien.