Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Nietmobiel

Nietmobiel

13-05-2015 om 11:24

Auto repareren BOVAG-bedrijf (niet merkdealer)

Mijn auto is stuk ;-( De stuurbekrachtigingspomp moet vervangen worden. Bij mijn eigen garage gaat de reparatie 750 euro kosten, een rib uit mijn lijf (en waarom gebeurt dat altijd in mei?). Nu opperde mijn vriend het idee om de reparatie niet bij Peugeot te laten uitvoeren maar bij een gewoon BOVAG-garagebedrijf. Is dat een beetje betrouwbaar en hebben jullie daar ervaring mee? Kunnen ze alle reparaties uitvoeren? Al googelend kom ik niet veel verder, ik krijg zoveel resultaten. Weten jullie een betrouwbaar adres in de regio Haarlemmermeer/Lisse/Hillegom?

Mikke

Mikke

13-05-2015 om 11:34

Wij gaan nooit naar de merkdealer met onze auto, altijd naar een ander bedrijf. Bevalt prima. We hebben nog nooit een reparatie gehad die ze niet konden uitvoeren. Alleen voor LPG-gerelateerde dingen gaan we naar 'n specialist.

bieb63

bieb63

13-05-2015 om 11:41

Ik ga ook nooit naar de dealer, maar altijd naar een garage. Wat ons zeer goed bevalt is Bosch Car Service, die zitten door het hele land, ook in jouw regio.

Nietmobiel

Nietmobiel

13-05-2015 om 11:50

Serviceright

Oei, nu gaat het op spammen lijken Ik heb net Serviceright gebeld die samenwerken met allerlei BOVAG-garagebedrijven. Telefonisch kwam hij op een kostenindicatie rond de 350 euro. Dat scheelt dus heel veel, waardoor ik weer begon te twijfelen. Ze gaan nu eerst zelf een diagnose stellen, want ik vind het toch wel gek dat het zoveel scheelt. Of is dat ook jullie ervaring?
Als het echt zo is voel ik me wel een beetje een sufferd dat ik al die jaren keurig mijn onderhoud bij de merkdealer heb laten doen ;-(

bieb63

bieb63

13-05-2015 om 12:05

nietmobiel

Het is absoluut een feit dat een 'gewone' garage een stuk goedkoper is..... (moet je wel een betrouwbare hebben uiteraard, maar dat kun je ook aan mensen in je omgeving vragen waar zij goede ervaring mee hebben). Daarbij gebruikt een dealer altijd de originele onderdelen, een garage niet, als het niet noodzakelijk is.

Yeti

Yeti

13-05-2015 om 12:16

niks merkgarage

wij maken ook altijd gebruik van gewone buurtgarages. Ik ben zelf niet merkvast wat auto's betreft, en ik moet er niet aan denken om elke 4 jaar op zoek te moeten naar een andere, bijpassende merkgarage.

Ad Hombre

Ad Hombre

13-05-2015 om 13:24

Nietmobiel

Als het heel specialistisch wordt is het misschien anders maar een stuurbekrachtigingspomp lijkt me behoorlijk standaard. Dat kan iedere monteur, misschien ik zelfs nog wel

Merkgarage

Als je een goede en betrouwbare garage hebt, merk of niet, zou ik niet teveel gaan shoppen. De kwaliteit kan nog weleens verschillen en je neemt al snel een duur risico. Volgens mijn grootmoeder zijn de garagehouders voormalige paardedieven.
Het kan een voordeeltje zijn maar het kan je ook een hoop irritatie op gaan leveren.

Tip

Tip

13-05-2015 om 15:32

Tip

bel van de maarl in Nieuw-Vennep eens, die was goedkoper voor een grote reparatie dan kwikfit, iets wat ik nooit verwacht had.

bieb63

bieb63

13-05-2015 om 16:33

Ennuh

Kwikfit niet doen! Zoek juist een buurtgarage die goed bekend staat.

Tip

Tip

13-05-2015 om 22:04

kwikfit

heeft hetzelfde probleem als hansanders, de een is prima, de ander stukken minder. Begin dit jaar een prima ervaring bij de kwikfit in Hillegom waar mensen uit Amsterdam speciaal naar toe kwamen. Het is alleen zo dat bij de distributieriem ze duurder waren dan de garage waar we in de tussentijd naar toe zijn gegaan.

autobezitter

autobezitter

13-05-2015 om 22:10

fijne garage

In Lisse , op de Vennestraat,zit een hele fijne garage. Leggen uit wat ze doen, waarom ze t doen. Even meekijken in de werkplaats is geen probeem. Geen geheimzinnig gedoe, en vooraf een prijsopgave.

Tip

Tip

14-05-2015 om 10:02

nou dat is nog wel het minste

wat die garage is Lisse doet.

Dat doet die Kwikfit in Hillegom ook, tot vervelends aan toe moest ik meekijken naar iets waar ik totaal geen verstand van heb.

Hanne.

Hanne.

14-05-2015 om 19:26

Langekamp en van steen

Ik heb goede ervaring met Langekamp en van steen in nieuw vennep. Duidelijke afspraken vooraf een nooit een klacht gehad over de reparatie (itt de merkdealer).

Ze denken ook met je mee. Dit moet gerepareerd, dit kan je ook doen. Dit kan maar kost veel en levert weinig op etc.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.