Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Suze

Suze

03-03-2015 om 13:33

Asbestdaken verboden in 2024

Ter informatie voor wie het aangaat:

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor die tijd moeten verwijderen. De ministerraad heeft hiermee ingestemd, op voorstel van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu). Het verbod beschermt mens en milieu tegen de gezondheidsrisico’s die blootstelling aan asbest met zich mee kan brengen. Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor asbestvezels kunnen vrijkomen. Het inademen daarvan kan schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen.

Zie verder:

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/03/02/asbestdaken-verboden-in-2024.html?utm_source=e-mailnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Regeringsnieuws

Dat wordt slopen

Onze schuur heeft een dak van asbest, dat moet er dus voor 2024 af. Het gaat om een kleine 40 m2, dus we kunnen alvast gaan sparen, volgens mij mag je dat niet meer zelf doen toch?

Skik

Rustig laten zitten

Skik, laat da dakmaar rustig zitten.
Dat doen de grootste astbestdakbezitters ook.

Ik durf te wedden datdecember 2023 alsnog besloten wordt dat slopen toch nie hoeft. Stel je voor zeg, dat al die vierkantekilometers die er nog liggen, samen versneld vernietigd worden. Zie al dat stof eens voor je.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.