Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Lusithania

Lusithania

17-11-2016 om 16:33

Zoon en zijn ogen, wie denkt er mee?

Vorig jaar juli heeft mijn zoon zijn ogen recht laten zetten. Helaas stond zijn rechteroog een maand na de operatie heel erg naar buiten (i.p.v. recht). Hij kreeg heel erge hoofdpijn die niet weg ging. Verder keek hij heel erg dubbel. Er is een hersteloperatie geweest eind mei in het Oogziekenhuis in Rotterdam en de ogen staan nu recht maar de hoofdpijn is gebleven en hij kijkt ook nog steeds dubbel.

In augustus heeft hij zijn laatste controle gehad in Rotterdam en hij hoefde niet meer terug te komen. De hoofdpijn is er nog steeds en voor het dubbelzien moest hij maar naar de opticien voor een zwarte lens als equivalent van een ooglapje.

Tot nu toe is zoon naar een osteopaat geweest en naar een neuroloog met hoofdpijn als aandachtsgebied. De eerste hielp niet en van de pillen van de neuroloog kreeg hij juist méér hoofdpijn en moest er dan ook mee stoppen.

De letselschade is er mee bezig (geweest) maar er zou geen grond zijn voor schadevergoeding.

Aangezien op deze manier het leven van zoon aardig naar de kloten is, vraag ik of jullie mee kunnen denken naar mogelijke alternatieve routes die wij nog kunnen bewandelen.

Mijntje

Mijntje

17-11-2016 om 17:28

Sophia

Wat vreselijk. Hoe wordt de hoofdpijn verklaard? Niet oogheelkundig? Second opinion in een ander oogziekenhuis? Of Sophia Kinderziekenhuis? Ik weet niet hoe oud je zoon is, maar tot ca 16 jaar kan je op de poli oogheelkunde daar terecht. En er zijn daar meer afdelingen.

Wat erg!

Wat erg, verschrikkelijk gewoon. En dan zo weggestuurd worden...
Ik zou beslist een second opinion aanvragen. Ken geen oogarts of oogheelkundig centrum dat ik kan aanraden, maar dat moet te vinden zijn.

Andrea

Andrea

17-11-2016 om 18:09

wat erg!

Mijn zoon loenst ook een beetje (vind ik: 11-13%) maar voor de orthoptist reden om bij elk bezoek te beginnen over een operatie. Jouw verhaal is mijn angst en reden om het uit te stellen. Volgens haar is zo'n ingreep een fluitje van een cent...

Ik zou ook voor een second opinion gaan in een ander gespecialiseerd ziekenhuis. Jullie oogarts mag zich er niet zo makkelijk vanaf maken, dit heeft invloed op zijn hele functioneren!

Bril?

Is het dubbelzien niet te corrigeren met glazen met cilinder?
Ziet je zoon met beide ogen dubbel of is dat weg als hij één oog dicht doet? De hoofdpijn wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het dubbelzien, de oogspieren proberen constant te corrigeren en daar kan je ook bij kleine oogafwijkingen al flink hoofdpijn van krijgen.

Naar de opticiën is zeker geen raar advies.
Een zwarte lens kan ook dubbelzien voorkomen en daardoor een oplossing zijn voor de constante hoofdpijn.

Mijntje

Mijntje

18-11-2016 om 07:57

opticien

Wat ik niet snap is dat er geen orthoptist is in dat oogziekenhuis, waarnaar toe verwezen had kunnen worden. Lijkt me beter dan een willekeurige opticien.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-11-2016 om 13:02

Ik denk mee

maar meer is het natuurlijk ook niet. Een bril kan ook gebruikt worden om de ogen bij te sturen, zou dat kunnen helpen? Ik betwijfel of een second opinion iets oplevert, omdat het Oogziekenhuis in Rotterdam al zo lang gespecialiseerd is (ik ben 43 jaar geleden in het Utrechtse Ooglijdersgasthuis geopereerd door een professor van het Rotterdamse Oogziekenhuis) vraag ik mij af of ergens anders beter inzicht is, maar wie niet waagt wie niet wint.

Lusithania

Lusithania

20-11-2016 om 12:48

Mijntje

Zoon is 19 en zal niet echt meer welkom zijn in een kinderziekenhuis.

De controles, twee na de operatie, zijn gedaan door een orthoptiste. Die zei dus dat zoon niet meer terug hoefde te komen en dat ie voor een zwarte lens maar naar de opticien moet.

Lusithania

Lusithania

20-11-2016 om 12:51

Hoofdpijn

De hoofdpijn zou komen doordat de hersenen niet goed weten wat ze met het (dubbel)beeld aanmoeten. Helaas heeft acht maanden continu overdag een ooglapje dragen geen verbetering opgeleverd v.w.b. de hoofdpijn. Dit is na de 'herstel'operatie ook niet verbeterd. De ogen geven nog steeds een dubbelbeeld al staat het wel dichter bij elkaar.

Lusithania

Lusithania

20-11-2016 om 12:54

Wil40

Er is geen enkele stand te vinden waarbij zoon niet dubbelziet. Een bril tegen het dubbelzien is dan ook geen optie.
Ook met het dragen van een ooglapje, die het zelfde werkt als een zwarte lens, werd de hoofdpijn niet minder.

Mijntje

Mijntje

20-11-2016 om 13:04

Erasmus

En het Erasmus MC? Die heeft toch ook een poli oogheelkunde om er opnieuw naar te kijken? Zijn jullie daar al geweest, of ergens anders een second opinion? Aan wat voor termijn denkt men dat er verbetering zou moeten zijn? Ik vind het raar dat je zoon met deze klachten weggestuurd wordt. En naar vooral!

Fiorucci

Fiorucci

21-11-2016 om 14:53

Bizar

Het is inderdaad een kleine ingreep. Heeft de oogarts hem nog gezien, wat zegt die hiervan?

Oog

Oog

22-11-2016 om 11:30

Vreemd

dat de hoofdpijn blijft als hij zijn oog afdekt, dit wijst er toch op dat de hoofdpijn niets met de (nieuwe) oogstand te maken heeft. Maar waar komt het dan wel vandaan? Ik neem aan dat het dubbelzien wel weg is met het ooglapje!?

Ik zou toch nog eens contact opnemen met het Oogziekenhuis, of anders het LUMC in Leiden?

Kaaskopje

Kaaskopje

22-11-2016 om 12:04

Met een oog kijken

Is ook vermoeiend als je het niet gewend bent.

Ik heb het volgende gevonden:

http://www.oogartsen.nl/oogartsen/overige_oogziekten/dubbelzien/

Daar staat ook informatie bij over de situatie waarin jouw zoon zit, naar mijn idee.

Paddington

Paddington

22-11-2016 om 14:07

Jeetje

wat vervelend...

Bij mijn vriend is er in de familie een aandoening die zorgt voor scheelzien. Dit manifesteert zich in de eerste 2 levensjaren. Alle leden van de familie die deze aandoening hebben kijken met 1 oog tegelijk, maar kunnen wel switchen van oog.

Over hoofdpijn vanwege de operatie heb ik daar niets gehoord... Het is zeker erg vreemd dat de hoofdpijn blijft zelfs als 1 oog wordt bedekt.

Ik hoop dat jullie uiteindelijk toch een arts vinden die je zoon kan helpen om van de hoofdpijn af te komen.

Sterkte....

Specht

Specht

22-11-2016 om 14:18

Verder kijken

Is er al gekeken naar een andere oorzaak dan het rechtzetten van zijn ogen?
Als het alleen daar aan ligt is het toch vreemd dat hij ook als hij maar met een oog kijkt dubbelziet.
Stel hij is aan zijn linkeroog geopereerd is, en kijkt alleen met rechts,en ziet toch dubbel, dan moet er toch meer aan de hand zijn?
Zelf kan ik sinds ongeveer 2 jaar plotseling nog maar met een oog zien, maar ondanks alle onhandigheden die dat met zich meebrengt, zie ik niet dubbel. Wel had ik in het begin last van hoofdpijn.
Ik zou naar een ander oogziekenhuis gaan voor een second opinion, en ook een uitgebreid onderzoek vragen naar andere oorzaken voor het dubbelzien.

Auga

Auga

22-11-2016 om 19:06

Ooglapje

Als het continu dragen van een ooglapje geen verbetering van de hoofdpijn geeft dan kan de hoofdpijn toch niet van dubbelzien komen? Moet de focus op de ogen als oorzaak van de hoofdpijn niet worden losgelaten dan?

Auga.

Het dragen van het ooglapje was bedoeld om het dubbelzien op te lossen. Dat hielp niet, jammer genoeg. Dus de hoofdpijn kan weldegelijk nog steeds het gevolg zijn van dubbelzien.

Lusithania.

http://www.polatest.info/nl/probleem

Wat jammer dat brilenglazen met een prisma ook geen oplossing zijn. Is dat meerdere keren onderzocht?

Ziet je zoon door een 3D bril bijvoorbeeld ook dubbel? Ik vind het echt erg voor je zoon, het dubbelzien is al zo vervelend en dan ook nog altijd hoofdpijn.

Auga

Auga

23-11-2016 om 16:56

Wil, ik bedoel

Als er met continu een ooglapje dragen nog steeds hoofdpijn is dan komt dat niet van dubbelzien, want met een ooglapje kijk je maar met 1 oog en met 1 oog zie je niet dubbel. Dubbelzien is er als 2 ogen 2 verschillende beelden geven. Dat kan hoofdpijn geven. Maar bij de zoon van TS ligt de oorzaak van de hoofdpijn dan ergens anders.

Auga

Nee, dat hoeft niet. Ook met een afgeplakt ook kan het andere oog dubbel blijven zien. Dat gaat om 2 verschillende soort afwijkingen.
Ook wordt wazig zien, of heldere kern met wazig omhulsel enz. ook vaak verward met dubbelzien.
Voor de patiënt is het soms ook lastig om aan te geven aan anderen wat hij/zij nu precies ziet.

Dan heb je ook nog horizontaal of verticaal dubbelzien en allerlei varianten daarvan.

Oog

Oog

24-11-2016 om 08:32

Lusithania

Ik ben nu wel heel benieuwd of je zoon met het ooglapje (dus met 1 oog, rechts of links) ook dubbel ziet...?

Lusithania

Lusithania

24-11-2016 om 09:27

Oog

Het ooglapje hielp tegen het dubbelzien maar niet tegen de hoofdpijn.
Bij de laatste controle in Rotterdam werd er gezegd dat als hij dat wilde naar de opticien kon voor een zwarte lens als het niet verbeterde.
Als zoon gaat voor een zwarte lens dan weet je ook dat het levenslang is én het belangrijkste (voor mij) is dat het niet helpt tegen de hoofdpijn. Dubbelkijken is heel vervelend maar de altijd aanwezige flinke hoofdpijn waar niets tegen helpt is heel erg naar.

Volgende week gaat zoon naar de osteopaat. Ik ben benieuwd.

Oog

Oog

24-11-2016 om 10:49

oke

duidelijk, de ooglap/zwarte contactlens helpt dus tegen het dubbelzien, de hoofdpijn lijkt toch echt ergens anders vandaan te komen.

Benieuwd.

Ik ben ook benieuwd, hopen dat de osteopaat verlichting kan geven voor zijn hoofdpijn.
Laat je weten hoe het in de toekomst met hem gaat?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.