Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

..

..

25-05-2014 om 19:19

Zomaar omvallen

Hallo ik ben een meisje van 17 jaar en ben ziek. Ze weten niet wat ik heb ben al in verschillende ziekenhuizen geweest al second opion gehad maar ze komen er helaas niet uit. Last van vermoeidheid en vervelende neurologische klachten. Afgelopen vrijdag ben ik met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis omdat ik zomaar spontaan als een plank voorover op mijn gezicht viel. En vervolgens bewusteloos en verward was in combinatie met nek klachten. Eenmaal in het ziekenhuis onderzocht maar ze zijn er niet achter gekomen dit vind ik nogal vreemd. CT - SCAN, bloeddruk, hartslag/hartfilmpje en suikergehalte waren allemaal prima. Nu ben ik beetje bang geworden want stel dat dit zo weer gebeurd en ze er weer niet achter komen want wil het graag de volgende keer kunnen voorkomen.

Voorkomen

Wat een narigheid. Ik denk niet dat je het kunt voorkomen. Tenzij je goed kunt nagaan wat er aan vooraf gegaan is en daar op gaan letten en dan snel zelf gaan zitten of liggen.
Is er ook een EEG gemaakt?
Soms duurt het een tijdje voor duidelijk wordt wat er aan de hand is.
Niet om je bang te maken maar sommige tumoren kunnen nog heel klein zijn terwijl ze al veel onheil kunnen veroorzaken. Pas als die groter zijn zie je ze dan op de CTscan. Of het wordt opgespoord omdat er labuitslagen of andere meetgegevens gaan afwijken.
Ook andere neurologische ziekten zijn soms al erg effectief zonder dat je dat aan de afwijkingen in het zenuwweefsel of het bloed kunt zien.
( En sommige mensen hebben grote afwijkingen in de hersenen maar er gebeurt verder niets aan ziekteverschijnselen, of weinig).
Sommige zaken zoals de ziekte van Lyme kunnen we hier in Nederland niet zo goed vinden omdat we er niet naar zoeken.
Hopelijk blijf je op 1 plaats onder controle want het is belangrijk dat er een ziektegeschiedenis bijgehouden wordt.

Bulletje Bliep

Bulletje Bliep

25-05-2014 om 22:18

dit klinkt

als een epilepsieaanval. Die kunnen ze alleen meten op het moment van de aanval. Dus komen ze daar achteraf niet zo gemakkelijk achter. Epilepsie kan vaak ontstaan in de puberteit, helaas....

Heb je nog last van de gevolgen van de val?

Epilepsie

http://www.epilepsie.nl/diagnose/onderzoek/eegeeg
Kan voorkomen Bulletje, maar meestal zie je wel wat op het EEG, ook buiten de aanvallen om.
Maar daar dacht ik ook aan. Maar ja, al die dokters hebben vast ook al van alles gedacht.
Heb je weinig aan. Moeilijk hoor.

Merle

Merle

27-05-2014 om 09:31

AnneJ

Hoi AnneJ,

Het is niet zo dat je altijd wat ziet op een EEG hoor als je epilepsie hebt. Mijn kind met ernstige epilepsie (voortkomend uit een hersenbeschadiging) laat keurig schone EEG's zien maar heeft toch echt eplilepsie (van grote aanvallen met alle verschijnselen van dien) en heel veel kleintjes waar je echt een getraind oog voor moet hebben. Ze slikt al zo'n 10 jaar een hele hoge dosis anti-epileptica (waarvan je overigens ook weer niets van in het bloed terug ziet, haar neuroloog kijkt zijn ogen uit iedere keer weer .
Haar epilepsie zal nooit overgaan maar is dus zelden te zien op een EEG zelf niet na een aanval van meer dan een uur.

Groet,

Merle

Rafelkap

Rafelkap

27-05-2014 om 10:18

niet bang worden

Dag meisje van 17. Niet bang worden van al deze diagnoses hierboven want het kan echt nog alle kanten op. Het kan ook nog zijn dat 'ze' er nooit achter komen. Ik heb wel eens gehoord dat het vaker voorkomt juist in de puberteit en dat het weer overgaat.
Je wordt in ieder geval goed onderzocht en mocht het weer gebeuren, dan gaan ze weer verder zoeken, misschien inderdaad nog een E.E.G. of onderzoek naar erfelijke hartproblemen.

Ik zou als ik jou was wel even uitkijken met fietsen (helm op? of met de bus), regelmatig leven: goed slapen en goed eten (ontbijten!), dat soort dingen.
Heel naar deze ervaringen. Ik wens je het allerbeste, het lijkt me erg lastig je leven weer op te pakken met de angst dat het weer gebeurt. Ik hoop dat er veel lieve mensen om je heen zijn om je te steunen.

Puck

Puck

27-05-2014 om 10:40

precies Rafelkap

Komt inderdaad vaker voor bij meiden in die leeftijd, vooral als ze lang en slank zijn. Wat ook nog kan is een vorm van hyperventilatie. Je kan onbewust een verkeerde ademhaling hebben waardoor je ongemerkt toch hyperventileert.

narcolepsie?

dit is een vorm van epilepsie waarbij je nietschokt, maar ahw zomaar in slaap valt. Misschien zou het zo iets kunnen zijn?

Tyrexxa

Tyrexxa

30-05-2014 om 22:10

misschien.....

Toen ik een jaar of 19 was had ik ook nekpijn en ben toen flauw gevallen. Toen dachten ze dat ik dood neergevallen was. De huisarts kwam toen en heeft me een spierverslapper gegeven en een paar dagen rust. Het bleek dus dat ik vekrampte nek schouder spieren had en daardoor flauw viel. Zo simpel kan het dus zijn. Niets ernstigs dus maar wel even rustig aan doen.... Heb een paar dagen op bed gelegen en toen was het over.

B12 tekort

B12 tekort

01-06-2014 om 21:59

B12 Tekort

Vroeger kwam ik veel op het forum van de Stichting B12 Tekort omdat ik zelf een B12 tekort bleek te hebben. Mij is het verhaal bijgebleven van een jong meisje dat allerlei vage verschijnselen en klachten had en tig artsen en onderzoeken had gehad. Niemand kon wat vinden en ze kreeg de grootste problemen op school. Uiteindelijk bleek ze onder andere een B12 tekort te hebben. De behandeling was nog een moeizaam verhaal maar ik geloof dat ze uiteindelijk opgeknapt is. Helaas moet je tegenwoordig donateur zijn om op het forum te kunnen lezen maar hier http://stichtingb12tekort.nl/ kun je ook al eens lezen of je wat herkent.
Heel veel sterkte gewenst.

Rafelkap

Rafelkap

02-06-2014 om 06:31

B12

Klopt. Zeker even na laten kijken door de huisarts op B12 (en meteen maar ook op ijzer, hoewel ze dit laatste vast al gedaan hebben)
En al helemaal als je geen vlees eet.
Hoe is het nu?

ook B12 tekort

ook B12 tekort

02-06-2014 om 10:15

Bij eventueel B12 tekort

Houd er dan rekening mee dat veel artsen dit niet erkennen! Ik had een B12 tekort en mijn huisarts nam dit niet serieus. En ook de internist niet.
Ik werd totaal als aansteller weggezet. Als internet er niet was geweest en mijn man me niet naar een goede specialist met verstand van deze materie, had meegesleept, vrees ik dat ik er nu niet meer was (ik was ook suïcidaal).

Dat je dit even in je achterhoofd houdt mocht er een B12 tekort worden vastgesteld.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.