Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

mireille

mireille

04-11-2015 om 23:39

zere knie

Zo'n 2 1/2 jaar geleden heb ik mij verstapt op de laatste trede van de trap. Ik heb toen een paar dagen flinke pijn gehad in mijn knie, zo erg dat ik niet kon lopen. Niet naar de dokter geweest want zoiets heb ik eerder gehad, dacht ik, toen ben ik wel bij de dokter geweest en bleek rust het einge te zijn wat hielp en dat klopte toen. Nu dus niet, een paar maanden scherpe pijn gehad, dat ging er uiteindelijk langzaam vanaf en ik kon weer wandelen etc. Ik kan alleen, nog steeds, niet op mijn knieen zitten, hurken etc. Doe ik dat wel, dan heb ik weer een paar dagen pijn aan de buitenkant van mijn knie. Die trekt wel weer weg. Iemand verstand van knieen? Kan ik er nog iets aan doen na 2 1/2 jaar? Huisarts? Fysio? Specialist? Niets meer?

Tijgeroog

Tijgeroog

05-11-2015 om 08:56

Nou...

Ik ben geen dokter en kan je knie hiervandaan niet zien. Dus ik zou het maar eens aan de dokter gaan vragen, om te beginnen. En ik snap eigenlijk niet dat je dat niet al ruim twee jaar geleden gedaan hebt...

Bellefleur

Bellefleur

05-11-2015 om 08:59

Dokter

Eerst de huisarts, en misschien daarna fysiotherapeut.

caton

caton

05-11-2015 om 09:05

ook geen dokter

maar wel herkenbaar. Ik heb niet zo lang doorgelopen als jij, maar de pijn klinkt me wel bekend in de oren. Bij mij was het de meniscus die er uit gehaald moest worden. Ook door een kleine verstapping.

mireille

mireille

05-11-2015 om 12:37

Ok, jullie denken dat het nog wel zin heeft om de huisarts te bellen. Dan ga ik er maar eens achter aan. Ik weet ook niet waarom ik zo lang gewacht heb. Meestal gaat zoiets vanzelf over. Nu dus niet. En ik heb de laatste tijd veel dingen op mijn knieen gedaan, heb er dus nu meer last van.

Noet

Noet

05-11-2015 om 17:09

eerst fysio

dan de huisarts, als de fysio er niets mee kan, of nader onderzoek nodig is, dan wordt je doorverwezen naar de huisarts met een voorlopige diagnose en een deskundige anamnese.

Ga je eerst naar de huisarts is er best kans dat je via de fysio weer bij de huisarts beland.

Wikke

Wikke

05-11-2015 om 19:14

eerst huisarts

Stel dat er ergens iets kapot is, dan doet een fysio meer kwaad dan goed. Ik zou dus eerst naar de huisarts gaan en komt daar niets uit dan kun je altijd nog naar de fysio. Maar die moet wel weten of er iets kapot is en dat zie of voel je niet altijd.
Ga je eerst naar de fysio dan bestaat er ook een kans dat je weer naar je huisarts wordt verwezen.
Als je in een gezondheidscentrum client bent, dan is het lijntje arts/fysio wat korter en dat is handig voor het onderlinge contact en ook de snelheid daarvan.

bloemetje

bloemetje

05-11-2015 om 19:30

fysio

De gemiddelde fysio weet véél meer van knieproblemen af dan een huisarts. Logisch, want een fysiotherapeut ziet er een stuk meer. Ik zou dus eerst naar een fysio gaan.
(ik snap trouwens niet waarom je er al zo lag mee rond loopt, en waarom je twijfelt of iemand er überhaupt iets aan kan doen)

Jamie

Jamie

05-11-2015 om 21:01

inderdaad wikke

Een huisarts kan niets met een knie en denken dat een fysio meer kapot maakt en dat je daarom naar een huisarts moet is natuurlijk heel vreemd.

Ik zou wel eerst naar een huisarts gaan omdat een fysio meteen geld kost. Gewoon even overleggen met een huisarts wat die er van denkt kan maar niet 'omdat een fysio meer kwaad dan goed kan doen als er iets kapot is'. Dat is hetzelfde als met kiespijn naar de huisarts gaan omdat de tandarts misschien wel de verkeerde kies kan gaan boren.

Wikke

Wikke

06-11-2015 om 00:22

tja Jamie

dat ligt toch echt aan wat er met de knie/lichaamsdeel aan de hand is, of een foto betere aanwijzingen geeft enz.

Een fysio waar ik ooit naar toe ben geweest gooide allerlei diagnoses over me heen die niet klopten (was al door huisarts en vervolgens specialist vastgesteld). De behandeling die ik zou krijgen zouden de klachten verergeren en dat kan niet de bedoeling zijn.
Vandaar dat ik en waar ik werk de voorkeur hebben aan eerst een bezoek aan de huisarts, waarna uiteraard de fysio kan worden aanbevolen met of zonder begeleidende brief.

mireille

mireille

06-11-2015 om 16:08

gebeld

Ik heb de huisarts gebeld en even met de assistente gesproken. Zij zei dat in dergelijke gevallen meestal eerst even door de huisarts gekeken wordt. Het kan namelijk de meniskus zijn (daar denk ik aan, als ik zo op het internet kijk) en dan kan hij doorverwijzen voor een foto. Eind volgende week heb ik een afspraak. Ze reageerde helemaal niet op het feit dat het 2 1/2 jaar geleden al gebeurd is.

Katniss

Katniss

06-11-2015 om 19:01

Fysio

Ik zou ook eerst naar de huisarts gaan en een foto willen. Zo'n fysio kan ook niet door de buitenkant zien waar het probleem zit, en gaat misschien wel gewoon wat proberen. Bovendien is mijn vertrouwen in fysiotherapeuten wat verminderd sinds ik bij eentje anderhalf jaar behandeld werd terwijl een echte deskundige allang kon zien dat dat pappen en nathouden was (met of zonder fysio heb ik evenveel pijn).

Violetta

Violetta

07-11-2015 om 09:27

Huisarts

Laat je ons nog even weten wat de huisarts zei?

mireille

mireille

07-11-2015 om 13:52

violetta

Doe ik!

mireille

mireille

14-11-2015 om 09:45

en het is

de meniskus. Maar daar gaat verder niets aan gedaan worden, ook 2 1/2 jaar geleden zou dat niet zijn gebeurd. Ze zijn zeer voorzichtig met opereren en een mri laten maken levert ook niets anders op dan ja, het is de meniskus. Het is wachten tot het heel veel erger wordt, dan wordt pas geopereerd.

Wikke

Wikke

14-11-2015 om 12:23

sterkte

Sterkte ermee, fijn dat je nu in elk geval weet wat het is.

Violetta

Violetta

14-11-2015 om 15:46

Oké

Sterkte ermee dan maar!

Bellefleur

Bellefleur

14-11-2015 om 20:00

Jammer

Jammer. Ik hoopte dat je hulp zou kunnen krijgen van een fysiotherapeut.

Katniss

Katniss

14-11-2015 om 22:35

Vreemd

Je bent dus eigenlijk naar huis gestuurd met niets? Neem maar een pijnstiller, of zo?
Een kennis van mij is net geopereerd aan haar meniscus. Was een dagopname, ze was een paar weken minder mobiel, maar kon al heel snel weer pijnvrij rondlopen.

mireille

mireille

15-11-2015 om 09:46

geen pijnstillers

Het is niet zo erg dat ik pijnstillers nodig heb. Ik heb alleen last bij op de knieen zitten of hurken. Bovendien gebruik ik het liefst zo weinig mogelijk pillen. Er wordt niet geopereerd omdat daardoor de botten die nu gesteund worden door de meniscus harder slijten. Dat willen ze zo laat mogelijk doen, dus als de knie op slot springt. Vandaar dat het beleid is niets doen, zolang mogelijk ermee doorlopen. Fysio had weinig zin want alles was soepel genoeg. Ik moest wel niet squashen, tennis of badminton spelen of andere dingen doen die belastend zijn voor de knie maar wel veel wandelen. Maar dat doe ik al.

Puck

Puck

15-11-2015 om 12:12

KLopt wat Mireille zegt

Beleid is idd heel terughoudend bij meniscusblessures. Ik heb ook meer dan een jaar met een kapotte meniscus rond gelopen voor de klachten zo erg werden dat het me echt belemmerde bij mijn alledaagse dingen en men ging opereren. Was wel een hele fijne wending, daarna was ik in 6 weken pijnvrij en kon weer hardlopen.
Mireille: fysio heeft geen zin in de zin van soepel maken, maar je kan wel overwegen om oefeningen te doen die je banden e.d. rondom je knie versterken zodat je meniscus minder belast worden. Ik heb dat in overleg met de fysio van de sportschool gedaan en er heel veel baat bij gehad. De ortho kon het met de operatie ook goed merken: hij heeft extra moeite moeten doen om genoeg ruimte te creeren om te opereren, alle banden waren uperstevig en terk. Was voor hem wat lastiger maar hij was er op zich wel blij mee want volgen hem herstelde het daarna ook sneller.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.