Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

bieb63

bieb63

02-01-2016 om 14:29

Wie heeft ervaring met zorgverzekering voor jongeren/studenten?

Onze dochter moet over een aantal maanden zelf een zorgverzekering afsluiten. Is het zinvol een speciale studentenverzekering af te sluiten? Voor ik me verder in de materie ga verdiepen: Betreft het alleen andere opties voor de AV of is de basis anders (lijkt mij niet?)

dezelfde

Zoon heeft een eigen polis gekregen toen hij 18 jaar was van mijn zorgverzekering. Dat is al lastig genoeg hier dat je van een verzekeraar weet wat de regels en de afspraken zijn en dan kan zoon het op zijn gemak gaan begrijpen en kan ik hem daarin bijstaan.
Ik wil ook niet de kans lopen dat er ineens grote gaten vallen of extra rekeningen komen waar ik niet op bedacht ben en toch voor opdraai.
Ik leg er uiteraard wel iets bij want een zorgtoeslag is niet kostendekkend.

basis hetzelfde

Alleen de aanvullende verzekering is anders: voor jongeren en studenten zit er wat meer in voor een lagere prijs, omdat men ervan uitgaat dat zij niet ziek worden. Maar het blijft opletten. Ik heb overigens mijn kinderen altijd vanaf het begin alles zelf laten regelen: keuze, belastingdienst, betaalwijze (wel advies gegeven).

Tsjor

Arawen

Arawen

02-01-2016 om 18:49

Jongerenverzekering goedkoper

Wij hebben destijds (3 jaar geleden) alle mogelijkheden bekeken. Bleek dat een jongeren/studentenverzekering meestal goedkoper is, met dezelfde (basis)dekking, inderdaad omdat men er van uit gaat dat het geen 'risico-groep' is. Zelfs de basisverzekering van Zilveren Kruis met collectiviteitskorting via mijn werkgever kon daar niet tegen op..
Wij hebben gekozen voor Zekur van Univé. Geen vrijwillig eigen risico, want zo'n groot bedrag zou zoon nooit kunnen ophoesten zou er echt iets gebeuren (en wij ook niet..;-(). Zoon is gelukkig kerngezond en heeft geen aanvullende verzekeringen nodig. Heeft zelfs geen tandartsverzekering. Overlegt met tandarts; eens per jaar op controle en zelf betalen is goedkoper..
Bedenk dus wel of jouw dochter een aanvullende verzekering relevant is. Als je verwacht dat ze gebruik gaat maken van fysio of zo.

bieb63

bieb63

02-01-2016 om 21:58

duidelijk

in principe gaat het dus om een 'gewone' basisverzekering. Evt. AV (net als bij ons) indien kosten worden verwacht. Tandarts ga ik me nog even in verdiepen.
Ik neem aan dat jullie kosten uit het eigen risico (specialist bijv) als ouder betalen. Dus wat dat betreft ook zelfde afweging wel of niet vrijwillig eigen risico? Hoe gaan jullie daar mee om?

Kaaskopje

Kaaskopje

02-01-2016 om 22:28

avero juist voor jou

110 euro voor studenten.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-01-2016 om 22:30

En daar

Zit de tandarts bij in.

kijk ook naar bij welk ziekenhuis je terecht kunt

Vriendin had goedkoopste gedaan voor dochter. Die moest ineens vaak naar het ziekenhuis voor verschillende klachten en ze konden dus steeds ergens anders naar toe,verder weg.

bieb63

bieb63

03-01-2016 om 22:32

Lilian

Wij kiezen sowieso voor restitutie polis. Bepalen graag zelf welke arts en zkh. Ik denk dat zij gewoon bij Ditzo blijft.

P.

P.

27-09-2016 om 00:51

Goedkoopste is prima

Ik heb hier zojuist voor mijn zoon ook mee te maken gehad. Hij moet nu overstappen van mijn polis naar een nieuwe zorgverzekering voor zichzelf.

Via http://www.vergelijkdezorgverzekeringen.nl/18-jaar/ kwamen we uit bij Anderzorg. Voor de basisverzekering is deze gewoon goed. Er zijn geen verschillen qua dekking, maar wel qua prijs. Raar?

Eigen risico

https://www.anderzorg.nl/premie-berekenen-en-aanvragen?utm_content=tekstlink&utm_source=Anderzorg_Zanox_Algemeen&utm_medium=affiliate&utm_campaign=732423

Heb je het eigen risico, bij deze premie een eigen risico van 885,- euro, ook vergeleken?

P.

P.

27-09-2016 om 12:20

Eigen risico m.b.t. goedkoopste.

Hi Anne,

Wel een belangrijk iets inderdaad, maar gezien er weinig kosten gemaakt lijken te worden en de polis loopt tot en met 31 december wou hij dit risico wel nemen. Voor 2017 tzt opnieuw overwegen.

Maar sowieso zijn alle basisverzekeringen qua dekking hetzelfde, ongeacht de hoogte van het eigen risico wat je kiest.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-09-2016 om 12:57

Je moet je zoon dat risico alleen laten nemen als hij daadwerkelijk het eigen risico kan betalen, of dat jij dat wilt doen. Het zou toch balen zijn als hij door een ongelukje of een blindedarmontsteking, je weet maar nooit, opeens in de financiële problemen komt? Besparen is leuk, maar alleen als dat kan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.