Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Welke behandeling voor beharing bovenlip?

Nu ik een dagje ouder word, krijg ik commentaar van de Kids dat ik een 'snor' op m'n bovenlip heb . Gelukkig ben ik niet donkerbehaard.
Ik wil hier toch wat aan doen, maar ben daar totaal nog niet in thuis.
Wat raden jullie aan? Ik vraag me ook af hoe pijnlijk het is, hoe snel het terug komt en of het de moeite waard is. Als het nog erger terug komt dan het was....
Ik hoop dat jullie me wat tips kunnen geven.

mijk

mijk

02-04-2017 om 21:53

ik wax

1 x in de 5/ 6 weken met een setje van de da. Ik vind het niet enorm vervelend en het is er niet erger op geworden. Setje koste een tientje en ik weet uit ervaring dat ik daar zeker 4 jaar mee toe kan...

Phryne Fisher

Phryne Fisher

02-04-2017 om 21:56

Stoppels?

Krijg je stoppels als het haar terug groeit? En gaat het altijd goed, niet zo dat je drie dagen met een rode geïrriteerde bovenlip loopt?

Mams

Mams

02-04-2017 om 23:19

Tja

Ik heb mijn bovenlip één keer laten waxen in een beautycentrum. Geen succes.
Stukje vel weg (eerst een soort schaafwond en daarna een korstje) én 4 dagen lang een onwijs rode 'snor'.
Ik heb wel een gevoelige huid, misschien heeft dat er iets mee te maken. Maar hier is waxen dus niet voor herhaling vatbaar...

Andersom

Andersom

02-04-2017 om 23:29

Goede pincet

Tot voor een paar jaar terug was eenmaal per kwartaal waxen bij de schoonheidsspecialiste voldoende. Inmiddels ben ik 50 en trek ik elke avond, tijdens het lezen in bed, de haartjes uit, zonder spiegel en geen enkel probleem. Ik heb wel een heel goede pincet aangeschaft.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

02-04-2017 om 23:43

Pincet

Ik doe af en toe wel met een pincet, maar dan staan de tranen in mijn ogen. In een keer met wax lijkt me dus wel handig maar ik durf niet zo goed. Enerzijds vanwege mogelijke irritatie, maar ook omdat ik volledig gladde bovenlippen altijd zo opvallend kaal vind.

mijk

mijk

03-04-2017 om 16:30

juist helemaal geen stoppels

En nog nooit mijn vel weggeharst. Vroeger deed de schoonheodsspecialiste het wel maar dat kan ik zelf makkelijker Ik vind met een pincet echt te veel werk ( heb wel veel haar).

Elise

Elise

03-04-2017 om 17:41

laseren

Vriendin heeft haar snor een paar keer (hoort zo) "laseren" en had spijt dat ze het niet veel eerder had gedaan.

Maar goed, ik zou beginnen met pincet. Als dat niet bevalt zo'n setje van de Etos en als dat niet bevalt pas gaan denken aan laseren. Wel duur namelijk.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

03-04-2017 om 19:31

Ik gebruik ontharingscrème

en dat bevalt me heel goed. Ik heb een gevoelige huid, maar daar kan ik prima tegen. Ik zou er wat vaker aan kunnen/moeten denken, maar ik ben best lui daarin.

Vroeger heb ik de schoonheidsspecialiste het wel eens laten harsen of met een pincet laten doen, maar dat vond ik echt akelig. Nu doe ik alleen de door de crème gemiste haren met een pincet, net nadat ik de crème afgepoetst heb.

Aagje

Tango

Tango

04-04-2017 om 10:20

Ontharingscreme

Ik gebruik ook ontharingscreme, van Veet of gewoon eigen merk van de drogist. Als je een gevoelige huid hebt kan je er evt. vaseline o.i.d. onder smeren. Ik doe het altijd 's avonds. Als je huid dan geirriteerd is, is dat de volgende ochtend wel weer weggetrokken.

bieb63

bieb63

04-04-2017 om 14:41

veel makkerlijk, beter en sneller

zijn van die soort strips die werken als een soort schuurpapiertje. Kruidvat heeft ze i.i.g. (k geloof zelfs eigen merk). Je wrijft ermee over bijv. je bovenlip met roterende bewegingen en de haartjes worden weggeslepen. Geen pijn, niet snel terug en door het slijpen zeker geen stoppels. Ik vind het ideaal.

Dat is toevallig Bieb.

Heb ik vorige week gekocht. Wel flink crème smeren na het schuren. Ik wil ook graag van de kleine donshaartjes af maar die pakt hij niet zo goed. Ik heb kruidvat eigen merk, is er een betere optie of is het echt bedoeld voor de "foute donkere lange" haren? Daar had ik er 2 van, die zijn weg.

bieb63

bieb63

05-04-2017 om 14:09

Wil

Bij 'dons' helpt het bij mij ook uitstekend.

jen

jen

05-04-2017 om 19:06

ontharingscreme gebruiken

Ik heb een aantal keren gewaxed, maar dat is me te pijnlijk. Ik gebruik ontharingscreme. Het haar blijft niet lang weg, maar het is pijnloos en ik vind het niet erg om om de ene week een laagje creme te smeren en na een paar minuten weg te vegen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

05-04-2017 om 19:32

Echt geen stoppels?

Heb je met ontharingscrème ook geen stoppels. Niet alleen voelbaar, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je zo'n Ruud Lubbers schaduw op je lip krijgt ;-(

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.