Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tiepmiep

Tiepmiep

20-02-2015 om 13:32

Welk rustgevend middel?

Ik ga een moeilijke tijd door met veel spanning en stress.
Ik merk aan mijn lijf dat ik het niet altijd meer op kan vangen. dat resulteert in een opgejaagd gevoel, zomaar opeens een heleboel spanning kunnen voelen, gaan trillen of paniekerig gevoel.
Mij werd aan geraden om wat rustgevends te gaan slikken om er doorheen te komen. Ik ben niet zo'n huisarts-type, liever stel ik dat even uit.
Welk rustgevend middel kan ik het beste gebruiken? wat geen kwaad kan een poosje?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

20-02-2015 om 14:01

Ontspannen

Iets als Valdispert (valeriaan) helpt. Ik zou geen kalmeringsmiddelen slikken als Lorazepam of Diazepam. Je wordt er duf van en er treedt heel snel gewenning op, ook bij kortdurend gebruik. En vergeet daarnaast ook niet om toch proberen te ontspannen door dingen als lezen, naar buiten gaan en wandelen oid. Je zou ook naar een haptotherapeut kunnen gaan en/of iets als zelfhypnose en ontspanningstechnieken kunnen doen. Sterkte!

Moni

Moni

20-02-2015 om 14:23

Valeriaan is prima

Kruidvatmerk bevalt hier goed, de extra sterke versie.

Verder misschien een gespecialiseerde therapeut die je lichaam kan helpen om spanning uit je lijf te halen, bijvoorbeeld dmv viscerale therapie.

Katniss

Katniss

20-02-2015 om 16:00

Toch naar de huisarts

Misschien is het wel iets lichamelijks, dus ik zou toch eerst naar de huisarts gaan. Van bepaalde vitaminetekorten of een te hoge hartslag kun je ook een opgejaagd gevoel krijgen, en dan kun je beter goede medicatie krijgen dan een Kruidvatpilletje.

Valium

Je kunt ook een beperkt aantal tabletten Valium van de huisarts krijgen. Zodat je af en toe een goede nacht kan maken. Bij mij werkt dat wel.
Als ik iets heel spannends moest doen nam ik een Valiumtablet de nacht ervoor.

Maar Valeriaan, of hetzelfde Passiflora, kan ook goed werk doen.

5htp

Was een jaar of wat geleden wat ingestort en iemand raadde mij 5htp aan. Dat helpt je lichaam weer bepaalde neurotransmitters aan te maken, zoals serotonine en melatonine. Merk zelf dat ik het gevoel heb meer opgewassen te zijn tegen dingen. je lichaam verbruikt ook meer voedingsstoffen, zoals vitamine b.
Wat ook kan helpen om te ontspannen, voor tijdelijk is rescue remedie.
Of theanine, kan ook helpen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.