Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Dopje

Dopje

20-03-2016 om 14:01

Weinig weerstand

Dochter van 14, bijna 15, is vaak verkouden, ziet altijd bleek en is gewoon niet echt fit. Een oorzaak van de verkoudheden is nooit gevonden, ben al vaak met haar bij de huisarts geweest. Ze heeft ook wel aanleg voor allergie, hooikoorts, maar dat is het nu nog niet. Ze heeft hier medicijnen voor maar deze helpen natuurlijk niet tegen een 'gewone' verkoudheid.
Wat zou wel kunnen helpen om haar meer weerstand op te laten doen? Ik heb net al geinformeerd of ze onder de zonnebank mag, maar mag pas vanaf 18 jaar. Heeft iemand andere tips?

40er

40er

20-03-2016 om 14:16

waarom zonnebank?

Wat is het weerstand verhogende van een zonnebank?

Gezond eten, fruit, groente, goede nachtrust. Mijn zoon heeft door veel antibiotica deze winter ook minder weerstand, vaak verkouden. Heeft nu druppels voor de luchtwegen, a-bomin. Helpt goed bij hem.

annet

annet

20-03-2016 om 15:01

allergie

Is de allergie vastgesteld door kno arts of alleen door huisarts. Hier de ervaring dat kno arts veel meer mogelijkheden heeft dan de huisarts. Kno arts heeft na lang puzzelen een medicatie combinatie gevonden waar kind wel baat bij heeft. Huisarts vond verwijzing naar kno arts niet nodig maar ik ben blij dat ik net zo lang gezeurd heb dat de huisarts haar doorverwees. Bij kind kwam uit de allergietest een huisstofmijtallergie, kno arts gaf aan dat kind voor veel meer stoffen allergisch is. (was te zien aan het neusslijmvlies) Dat had veel invloed op medicijn keuze. Huisarts wilde alleen de huisstofmijtallergie behandelen, dat kwam immers uit de test.

Juno

Juno

20-03-2016 om 16:09

Vitamine d

Ik slik dagelijks vitamine d en een probiotica. Doet wonderen voor mijn weerstand.

Nachtrust

Een goede nachtrust is zo belangrijk voor je weerstand. Ik merk het bij mezelf meteen, als het lukt om 8,5 uur per nacht te slapen, dan ben ik nooit ziek en maximaal 1x per jaar een klein beetje verkouden. Slaap ik 7-7,5 per nacht, dan is het een paar keer per jaar raak qua verkoudheid en dan ook echt zo dat ik er ziek door ben.

Zeker bij pubers, die toch een beetje tegen hun natuurlijke ritme in leven, kan slaaptekort een oorzaak zijn van een slechte weerstand.

Verder is gezond eten en bewegen of een beetje actief zijn, regelmatig naar buiten gaan etc. belangrijk. Multivitamine schijnt niet zoveel te doen als je al gezond eet, maar het valt natuurlijk te proberen.

Moeder

Moeder

20-03-2016 om 16:35

Bloed prikken

Is er al eens bloed geprikt? Zo niet, of niet compleet laat dat dan eerst eens doen eer je met allerlei maatregelen begint.
Prikken doe je op compleet bloedbeeld, vitamine B1, B11, B12, ferritine, vitamine D 25 OH en D 1, 25, en TSH. En vraag een kopie van de uitslag. Veel sterkte met haar.

Imogen

Imogen

20-03-2016 om 18:16

nachtrust, vitamine B en D

Dat zijn dingen die bij mij goed helpen.

Dopje

Dopje

20-03-2016 om 20:43

KNO-arts

Bij KNO-arts zijn we niet geweest. Allergiemedicatie werkte uiteindelijk vorig jaar goed. Ik heb niet het idee dat ze nu een allergische reactie heeft. Het is echt verkoudheid. Ze heeft nu vanavond ook oorpijn erbij, 1 oor zit dicht en doet pijn. Het was nog niet ernstig genoeg voor de huisartsenpost, maar morgen als het nog zo is maar even de huisarts bellen.
Bloedprikken weleens gedaan maar vooral vanwege allergie. Ik heb hier de uitslag nog liggen. Ook getest op o.a. hemoglobine, bezinking, MCV, geen idee wat het allemaal is. Misschien is dat nog wel een optie, verder bloedonderzoek. Maar even overleggen met de huisarts als we er toch zijn.
Verder heb ik multivitamine speciaal voor weerstand gehaald. Voldoende slapen doet ze wel, ze gaat meestal rond 22.00 u. naar bed. Voorheen veel later maar nu ziet ze zelf wel in dat dat niet handig is. Ze eet ook wel gezond en krijgt/maakt regelmatig een smoothie met fruit. Daarin zie ik dus niet echt iets wat ik kan veranderen.
Bedankt voor jullie suggesties.

Koud nadouchen helpt bij mij

Sinds anderhalf jaar douche ik volledig koud na en niet eens lang, ik schat zo'n halve minuut, en dat helpt zo goed.

angel3

angel3

20-03-2016 om 20:54

pfeiffer

Weleens op pfeiffer laten prikken?
Ik weet niet hoe laat ze op moet maar ik vind 22 uur best laat of kom ik uit een ei? Maar ja hier moet puber om half 7 op ....

Marie

Marie

21-03-2016 om 00:01

Keelamandelen?

Ik denk ook aan Pfeiffer en/of last van de keelamandelen.

Laat inderdaad eens een bloedonderzoek doen.

Dochter heeft ook Pfeiffer gehad, zonder dat we dat eerst doorhadden.

Je kunt ook Floradix proberen. Helpt bij onze dochter ook wel als ze moe is en wit ziet.

http://www.salus.nl/floradix/

Dopje

Dopje

21-03-2016 om 09:18

Tja

Ik weet het niet. Vanmorgen liep ze weer vrolijk rond. Wilde gewoon naar school. Had minder last van oorpijn, wel vannacht wakker geweest vanwege een verstopte neus. Ik kijk het maar weer even aan met de multivitamines e.d. Floradix is misschien ook nog een goed idee. Pfeiffer denk ik niet direct aan. Zo moe is ze ook weer niet, het is vooral dat ze weinig weerstand lijkt te hebben, elk verkoudheidsvirus oppikt en hier dan ook lang mee blijft rondlopen. Het moet denk ik ook vooral mooi weer gaan worden. Vaak is het dan ook weer snel over.
En oh ja, ze staat om 7.00 u. op en gaat dus rond 22.00 u. naar bed. Vind ik wel een mooie tijd hoor. Gaan jullie pubers nog vroeger dan?

angel3

angel3

21-03-2016 om 09:58

pfeiffer

Bij mij werd ooit pfeiffer geconstateerd omdat ik maar ziek bleef. Ik was ook niet perse moe. Maar wel voortdurend verkouden, keelpijn en niet fit.
Pubers schijnen tussen de 8 en 10 uur slaap te moeten hebben. Daar komt ze dus wel aan. Die van mij gaat tussen 21 en 2130 uur, is iets jonger en moet eerder op
En inderdaad hoge dosis vitamine D in de winter bijslikken.

Hoe weet je zo zeker dat het geen allergie is?

Ik weet natuurlijk niet voor welke pollen/grassen ze allergisch is, maar volgens mijn pollenkalender kunnen bijvoorbeeld de hazelaar en de els al maanden klachten geven. Ik vind het bij mijn zoon (astma, verscheidene allergieën) helemaal niet zo makkelijk om het verschil met een reguliere verkoudheid te zien. Zijn allergoloog ook niet trouwens.
Ik zou aansturen op verwijzing naar KNO-arts of allergoloog. Die kunnen heel gericht verschillende soorten medicatie uitzoeken. Mijn zoon heeft wel 4 verschillende neussprays gehad tot we iets vonden wat hielp. En nu moet alsnog zijn neusamandel eruit.
Zijn klachten: vaak "verkouden", vaak doof en altijd doodmoe.

Dopje

Dopje

21-03-2016 om 14:57

Anneque

Zeker weten doe ik dat dus ook niet. Ik zou willen dat ik het wist of het nou gewoon verkoudheid is of allergie. Maar het lijkt me geen allergie. Ze is allergisch voor graspollen en die zijn er nu volgens mij ook nog niet. Als ze echt allergische klachten heeft, heeft ze ook meer last van niezen en geirriteerde ogen, nu is het vooral dat haar neus dicht zit en haar oor dus nu ook. Zelf wil ze niet naar de huisarts, want die doet toch niets zegt ze. Heeft ze wel een beetje gelijk in, want meestal gaven ze een neusspray die niet echt hielp en ging het uiteindelijk weer over als het beter weer werd. Ik heb nu met haar afgesproken dat we het morgen nog aankijken en als het dan niet beter is een afspraak gaan maken en dan inderdaad maar aandringen tot een afspraak bij KNO. Ze is nu sinds vorige week zondagavond verkouden en ik zie helemaal geen verbetering. Ze gebruikt neusspray, eigenlijk vooral 's nachts, omdat ze anders echt niet kan slapen. Mag natuurlijk ook weer niet te lang, maar ja niet slapen schiet ook niet op. Het blijft lastig.

Noet

Noet

21-03-2016 om 15:09

hooikoortsseizoen is verstoord

Dit jaar is het hooikoortsseizoen behoorlijk verstoord.
Door het warme weer zijn er veel meer pollen dan normaal rond deze tijd en ook andere die normaal pas later actief zijn.

Dopje

Grassen beginnen idd volgende week pas :-S Misschien later, want de natuur komt, na een vliegende start, nu toch wat trager op gang hoorde ik vanochtend.
Ik denk idd niet dat de huisarts voldoende repertoire heeft, KNO is niet voor niets een specialisme Ook zou het best kunnen dat die neus/oor wel een allergische reactie is, al had ze die eerder niet. Dus ik zou echt aandringen op verwijzing. Er zijn veel verschillende soorten neussprays en pufjes en het zou zo fijn zijn als er eentje werkte voor haar.

Die xylomethazoline (ik neem aan dat ze die nu gebruikt 's nachts) mag ze echt maar een week. Ik ging daar eerder ook wel overheen omdat je toch íéts moet, maar daar ben ik op teruggefloten. Het verergert de klachten op den duur en dan ben je nog verder van huis.
Sterkte voor haar, het is heel vervelend!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.