Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Wilgenroosje

Wilgenroosje

21-06-2016 om 17:39

Weekendverlof ziekenhuis

Ben vandaag een beetje op oorlogspad, vooral door gezeur op mijn werk. Misschien zie ik het morgen dus wel weer heel anders, maar ik hoorde zoiets raars.

Mijn zus wordt maandag geopereerd. A.s. vrijdag is haar opnamedag. Dan mag ze die dag weer naar huis, met een soort weekendverlof en zondagavond moet ze terugkomen. Ik heb inmiddels begrepen dat dat veel voorkomt en dat die weekenden worden gedeclareerd, omdat de patiënt met weekendverlof is.

Ik hoop natuurlijk maar één ding en dat is dat de operatie en het herstel van mijn zus voorspoedig verlopen, maar ik vind dit zo belachelijk. Dat kost kapitalen! Ligt het aan mijn humeur van dit moment, zie ik iets over het hoofd, of is dit echt te gek voor woorden?


vlinder72

vlinder72

21-06-2016 om 17:54

Dat komt mij bekend voor. De vrouw van een vriend van ons moest ook op vrijdag komen voor allerlei testen daarna aan het eind vande dag naar huis en zondagavond terug om maandag geopereerd te worden. Nooit over nagedacht dat dat expres zo gepland was en dat zaterdag in rekening gebracht zou worden.

Stickertje

Stickertje

21-06-2016 om 18:01

De gezondheidszorg is ziek

Doodziek. In het hele zorgsysteem, ziekenhuizen en zorgverzekeraars draait het al lang niet meer om de patiënt en de zorg die hij of zij nodig heeft maar om targets halen en winst maken.
Ik heb pas nog een rondje gemaakt langs allerlei oogspecialisten. De oogarts, optometrist en orthoptist. Niemand snapte wat er aan de hand was, iedere maand een andere oogmeting zat totaal geen lijn in en lag niet in de lijn der verwachting ten opzichte van mijn oude correctie.
Ging ik mijn reguliere medicatie ophalen bij de apotheek kreeg ik weer een ander merk, het vierde merk in 6 maanden tijd. Moest van de verzekering want dat was nu weer het goedkoopste. Thuis alle bijsluiters naast elkaar gelegd met behulp van internet en wat bleek? Medicatie had invloed op het kijken, kon het zicht beïnvloeden, en ga zo maar door.
Terug naar het merk waar ik mee begonnen was en na 6 weken klopte het hele plaatje voor de bril weer.
Als ik gwoon merk A had mogen blijven gebruiken had de gemeenschap niet hoeven opdraaien voor alle kosten die ik maakte voor mijn nieuwe bril. Mijn eigen risico is sowieso ieder jaar al op in maart.

O ja

Overigens vraag ik me echt af of dit wel klopt. Op vrijdag opgenomen en dan het weekend meerekenen lijkt me niet als je dan naar huis gaat. Er is ook nog zo iets als verzekering die niet meer geldt als je buiten de ziekenhuismuren verblijft.
Maar dat er ook inkomengenererend gewerkt wordt kun je niemand kwalijk nemen. Een ziekenhuis moet het wel financieel rond krijgen. Om daar op toe te zien moet je wel 'vakjes' hanteren.
Na mijn heupoperatie was ik direct prima in orde. Ik wilde wel naar huis, maar moest toch de volle 5 dagen blijven. Die heb ik maar doorgebracht met collega's, visite en ander vermaak.
Perverse financiële prikkels regeren.
Ook de OK moet natuurlijk wel maximaal bezet zijn want anders kun je de staf niet blijven betalen. Zo is het nou eenmaal.

Tilly

Tilly

21-06-2016 om 18:36

geen idee

Ik weet niet of er voor het weekend iets gedeclareerd wordt, maar wij vonden het op zich niet raar dat er allerlei intake gesprekken waren en voorbereidingen op de IC op vrijdag, terwijl de operatie op maandag eerste werk was ingepland. Ik zou niet weten wanneer ze dat dan hadden moeten doen. In de nacht van zondag op maandag?

En we vonden het ook wel een prettig idee dat ons kind aan het begin van de week geopereerd werd, en we het niet meteen na een zware operatie in een soort weekend ziekenhuis achter moesten laten, waar de helft van de artsen dan niet meer aanwezig is en alles op een laag pitje staat...

Wilgenroosje

Wilgenroosje

21-06-2016 om 18:45

Lijkt me nogal inefficiënt

Als je in het ziekenhuis met weekendverlof gaat, kunnen ze je bed aan niemand anders geven en wordt het weekend doorberekend. Lijkt me vrij logisch als je langere tijd in het ziekenhuis moet verblijven en tussendoor even naar huis mag.

In het geval van mijn zus is het ook weekendverlof, dus het bed is bezet. Een bezet bed mag gedeclareerd worden.
Als je efficiënt wilt werken, zou je dus op zaterdag moeten opereren. Heb je op vrijdag de onderzoeken, op zaterdag de operatie en op zondag ontslagdag of als je langer moet blijven is het een dag die goed is voor je herstel. Nu wordt het bed "bezet" gehouden terwijl er op zaterdag en zondag helemaal niets gebeurt.

En de operatiekamers zijn die dagen dus ook niet in gebruik.

O ja

En 's avonds en 's nachts doorgaan met opnemen en opereren zou ook behoorlijk bijdragen aan de efficiency.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

21-06-2016 om 19:00

AnneJ

Je geeft aan dat de OK's maximaal bezet zouden moeten zijn. Dat bereik je niet op deze manier. Wel als je op zaterdag ook opereert. Goed voor de wachtlijsten, goed voor de werkgelegenheid, goed voor de financiën. Ik blijf het nl. heel raar vinden dat een bed een weekend gedeclareerd kan worden terwijl er niemand in ligt. Heel aantrekkelijk voor de ziekenhuizen. Je zou de onderzoeken ook op vrijdag kunnen doen en iemand op maandagochtend vroeg terug laten komen. Worden er 2 dagen minder in rekening gebracht.

Dat geld kan vast beter besteed worden dan aan een leeg bed.

De opmerking dat er dan ook 's nachts opgenomen en geopereerd kan worden vind ik een beetje flauw. Dat is niet reëel natuurlijk. Maar de weekenden in dit soort gevallen anders indelen, is in mijn ogen geen overbodige luxe en heel kostenbesparend.

Maar ik heb m'n dag niet, dus misschien zie ik het allemaal wel helemaal verkeerd.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-06-2016 om 00:28

Bel ze

Het ziekenhuis kan je vast meer vertellen over het hoe en waarom van deze gang van zaken.

Maandag op de OK

De OK lijst op maandag is in veel ziekenhuizen een problematische. Wanneer spreek je als chirurg de patiënt om te checken dat ze echt klaar zijn voor de operatie, wanneer ziet de anesthesist de patiënt en is de patiënt er maandag wel op tijd? als chirurg in opleiding was ik vaak zondag in het ziekenhuis te vinden om alles nog een keer na te lopen voor de maandagljjst. Onbetaald, zonder dienst te hebben maar omdat ik niet wilde dat die maandaglijst in het honderd zou lopen.

Ik heb meerdere oplossingen gezien. Maandag alleen simpele dingen opereren. Laat de patiënt vrijdag komen en het weekend blijven of weer met verlof gaan. Gebruik maandag om alle spoedeisende operaties weg te werken en doe dan geen geplande operaties. Laat de patiënt zondag komen en laat het voorbereidende werk aan het dienstdoende team over die ook de spoed behandelt.

De realiteit is dat ziekenhuizen niet 24 uur per dag 7 dagen per week op hetzelfde niveau draaien. Dat kost namelijk behoorlijk wat meer geld in salarissen. De zaalarts die op zondag beschikbaar is voor problemen op de afdeling heeft vaak geen tijd om het routinewerk voor maandag te controleren. Dus op vrijdag komen en op maandag opereren is een hele redelijke oplossing ook al is het waarschijnlijk dat er goed aan verdiend wordt.

Mariel

Wilgenroosje

Wilgenroosje

22-06-2016 om 06:18

Mariel

Duidelijk verhaal, dank je wel daarvoor. Ik blijf het wel eeuwig zonde vinden dat er zoveel geld verdiend wordt aan leegstaande bedden. Ik zie het organisatorische probleem van de maandagoperaties, maar toch...

Is het dan echt zo raar om op zaterdag ook te gaan opereren? Kost het ziekenhuis natuurlijk geld, omdat er personeel moet zijn. Ik begrijp dus dat het voor het ziekenhuis veel aantrekkelijker is om een bezet bed, waarin niemand ligt, te declareren. Ze vangen het geld en hebben geen kosten.

Laat de zorgverzekeringen desnoods een hogere vergoeding betalen voor zaterdagoperaties om tegemoet te komen aan de hogere weekendsalarissen, maar dan gebeurt er tenminste iets. We zitten met zorgkosten die de spuigaten uitlopen en dan wordt er kennelijk zo inefficiënt gewerkt. De zorgverzekeraars hebben geld zat en zitten er kennelijk niet mee. Anders was dit allang aangepakt, maar het geld van de zorgverzekeraars is wel het geld waar wij met z'n allen krom voor liggen.

Als je op zaterdag opereert, is het bed ook weer eerder leeg voor een ander. En doe anders op maandag alleen operaties waarvoor de patiënt pas op maandagochtend pas terug hoeft te komen. Dan is het geen weekendverlof, maar staat er gewoon een bed leeg. Snap dat het ziekenhuis het weekend liever declareert, maar het is wel "ons" geld en dat zie ik liever naar daadwerkelijk geleverde zorg gaan dan naar een leeg bed.

Het zal best puzzelen zijn om het anders te doen, maar ik denk dat het de ziekenhuizen ook wel heel goed uitkomt om het zo te plannen. En zolang de verzekeraars probleemloos die lege bedden vergoeden zullen de ziekenhuizen ook niet heel erg hard na gaan denken over een efficiëntere werkwijze.

Hanne.

Hanne.

22-06-2016 om 07:14

DBC

Maar is het echt zo dat er extra aan verdiend wordt? Naar mijn weten wordt er tegenwoordig met DBC's gewerkt. Waarbij voor een zelfde diagnose altijd het zelfde wordt betaald. Of daar nu 1 op 3 dagen opname voor nodig is. Er wordt uitgegaan van een soort gemiddelde.

Of heb ik nu last van het klok-klepel effect?

Taruh

Taruh

22-06-2016 om 07:28

Klopt Hanne

voor een diagnose behandelcombinatie krijgt het ziekenhuis een vast bedrag. De ene patient ligt daar 4 dagen voor, de ander 7 en het gemiddelde over vele behandelingen is de basis voor het bedrag.

Dus is het slim van een ziekenhuis om de intake op vrijdag tegen standaard tarief van het personeel te doen zodat je op maandag je volle operatiecappaciteit in kunt zetten.

Voordeel is ook dat het weekend personeel zich ook echt alleen om de echte zorgvragers hoeft te bekommeren en niet over de 'gasten'. De personele bezetting is gebaseerd op het aantal bedden, niet op het aantal aanwezige patienten want dat kun je niet over een langere periode voorspellen terwijl je personeel wel ruim van te voren hun planning moet weten.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

22-06-2016 om 07:35

Hanne

Bij mijn weten gelden die DBC's voor de kosten van de behandeling. Dus het stellen van de diagnose, scans, kosten van de artsen, de operatiekamer en dat soort dingen.
Ik begrijp dat het liggeld per dag gaat. Daaronder vallen bijvoorbeeld de kosten van het bedden verschonen en de maaltijden.

Of heb ík nu last van het klok-klepel effect?

Wilgenroosje

Wilgenroosje

22-06-2016 om 07:46

Ingewikkelde toestand

Maar ook als wel alle kosten in dat DCB-bedrag zitten worden die leegstaande bedden doorberekend. Zijn dan alleen verwerkt in het DCB-tarief.

Taruh

Taruh

22-06-2016 om 07:52

dbc ook voor opname

voor opnames zijn speciale dbc's die gaan van 1 dag, 1 tot 6 dagen etc en zijn gecombineerd met een bepaalde behandel dbc.
Ligt de patient 2 dagen en schrijft de dbc 6 dagen is het gunstig, maar voor een patient met complicaties kan dat te kort zijn en krijgt het ziekenhuis 'te kort'.

Teuntje

Teuntje

22-06-2016 om 07:59

Zorgverzekeringen

hebben een hele grote vinger in de pap tegenwoordig. Ik kan me niet zo goed voorstellen dat die op grote schaal akkoord gaan met het betalen van 2 extra ligdagen als de patient er niet ligt maar gewoon lekker thuis zit. En het ziekenhuis gebruikt dat bed indien nodig echt wel voor weekendspoeddingen, het lijkt me niet dat haar lakens weer tot maandag op haar liggen te wachten.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

22-06-2016 om 08:25

DCB voor opnamedagen

Maar dan is het toch raar dat je in dit geval sowieso al weet dat de patiënt een paar dagen van die 1-6 dagen thuis zit?

Als de opname bijv. op maandag zou zijn en de operatie op dinsdag dan zou het zonder complicaties binnen die 1 tot 6 dagen vallen. Staat nl. een verwacht ontslag gepland van 4e dag na de operatie.
Nu is dat de vrijdag. Komt dus door dat weekendverlof in de groep 7 tot ? dagen. Blijf het zonde vinden en ook met dit systeem kan er dus heel makkelijk voor ziekenhuizen financieel gunstig gepland worden.

Spoedopname is spoedopname, daar kun je niets aan veranderen, maar als je een geplande operatie hebt vind ik het niet meer dan fatsoenlijk om het allemaal zo goedkoop mogelijk in te plannen. Begrijp dat het een enorme puzzel zal zijn, maar het levert vast veel besparing op.

Ik snap nu ook waarom je soms sneller dan gepland en sneller dan goed is het ziekenhuis uitgeknikkerd wordt. Het DCB is voor 1 tot 6 dagen. Als je iemand zo snel mogelijk loost kunnen de DCB-dagen van de nieuwe patiënt ook al ingaan. Of snap ik het echt niet?

Wilgenroosje

Wilgenroosje

22-06-2016 om 08:28

Teuntje

Is dan toch helemaal gunstig? De DCB-dagen van zus lopen door, komt daardoor in een langere periode en intussen ligt er in het weekend misschien een ander in dat bed, waarvoor ook betaald wordt.

Schiet mij maar lek als er niet heel veel geld over de balk gegooid wordt op deze manier.

Hanne.

Hanne.

22-06-2016 om 08:58

andersom

Volgens mij werkt het precies andersom. De DBC voor de opname wordt niet bepaald door het feitelijke aantal ligdagen maar door een vooraf bepaald gemiddelde.

Als iemand voor een knieoperatie gemiddeld 4 dagen in het ziekenhuis ligt krijgt het ziekenhuis daar standaard een vergoeding voor in de categorie 1-6 dagen.

Ligt de patient er 2 dagen hebben ze mazzel ligt de patient er 7 dagen hebben ze pech. Dus dan maakt het niet uit of je de patient op vrijdag of op maandag naar het ziekenhuis laat komen. Ze krijgen het zelfde vergoed.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

22-06-2016 om 09:55

Hanne

Dat maakt het een stuk duidelijker. Wel schandalig dat mensen daardoor zo snel mogelijk het ziekenhuis uitgebonjourd worden, zodat ze dagen besparen, en er een ander kan worden opgenomen waar ze ook weer dagen op over proberen te houden.

Blijft het een raar systeem vinden. Heb niet zulke goeie ervaringen met te vroeg het ziekenhuis uit moeten. Moest daardoor nl. weer opnieuw opgenomen worden i.v.m. complicaties.

Ik zou last hebben van napijn. Dus niet, kapot gesprongen onderhuids abces onder de operatiewond. Al die abcesrommel in mijn buik. Met gierende banden naar het ziekenhuis, terwijl ik op de dag dat ik het ziekenhuis uit moest al aangaf dat het niet goed was. Ben nog op 2 dagen naar de SEH geweest, omdat ik niet wist waar ik het zoeken moest van de pijn. Niks aan de hand mevrouw. Grr...

En ik snap dat dat mijn frustratie is, maar ik zie dit soort dingen in mijn omgeving wel regelmatig gebeuren. Dus....het systeem is niet efficiënt. Zo'n SEH, een ambulance en een nieuwe opname kosten nogal wat.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-06-2016 om 10:27

Ik heb eens gekeken

Ik heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan, dat opnames per periode berekend worden en niet per dag.

Bij het Rode Kruis ziekenhuis kun je een prijslijst vinden en daar krijg ik ook de indruk dat er per opname vastgestelde ligdagen gelden. Ik heb eens opgezocht hoe dat zit met een opname zoals ik zelf in mei heb gehad.

1.
15C416
090501004
Onderzoek(en) of behandeling tijdens een polikliniekbezoek of dagbehandeling bij een afsluiting van een longslagader (longembolie)
739,79
2.
15C417
090501005
Ziekenhuisopname met maximaal 5 verpleegdagen bij een afsluiting van een longslagader (longembolie)
2.150,08

Dit was de tweede keer. De eerste keer heb ik er 5 dagen gelegen, dat is dus duidelijk. Het kan bij de tweede keer twee kanten op. Ik ben ditmaal niet opgenomen geweest voor meerdere dagen, maar 1 nachtje ter observatie gehouden. (Wat naar ons idee achteraf totaal overbodig was, gezien de het observerende gehalte van de zorg.) Dus is mijn vraag nu: zouden ze een factuur de deur uitsturen voor 1 dagbehandeling waar ze door de extra nacht kosten voor hebben gemaakt die niet vergoed worden, óf hebben ze er een opname van gemaakt, waardoor ze voor 1 nachtje slapen 5 nachten vergoed krijgen? Ik ga het toch eens in de gaten houden.

Hierover doordenkend, vraag ik me dus af wat er gebeurt in een ziekenhuis als iemand met een gezondheidsprobleem binnenkomt en het niet meteen vanzelfsprekend is dat diegene moet blijven. Dan zal er dus mogelijk in eerste instantie geprobeerd worden er een dagbehandeling van te maken. 3 Dagbehandelingen leveren meer op dan 1 maximaal benutte ziekenhuisopname, 5 dagen in dit geval.. Van dat idee wordt ik al een beetje chagrijnig. Stel dat ze meteen uitgaan van een opname en ze ontslaan je al na 1 nacht, dan verdienen ze aan je, want er kan meteen wéér iemand voor een bepaald aantal dagen opgenomen worden. Ook van dat idee wordt ik niet vrolijk.

Ik weet nog toen mijn man een herseninfarct had gehad. We hebben de hele middag en de halve avond doorgebracht met onderzoeken, diagnose stellen en afronden en zodra duidelijk was wat het plan verder moest worden, was het ook meteen huppekee, opschieten want de volgende moet in uw bed. Ik vond dat een nogal onaangename ervaring, ook al vond mijn man het best prettig dat hij weer in zijn eigen bed kon slapen. Het was ook niet de eerste keer dat ik dat meemaakte.

Ik vind, als dit echt zo werkt (Ik kan het bijna niet geloven!), dat er wel heel krom met opnames omgegaan wordt en dat daar ook echt iets aan zou moeten veranderen. Enerzijds wordt je dus je bed uitgekeken, omdat ze je als dagopname willen factureren en tja... als we er dan toch een opname van moeten maken, kunnen we gewoon het volle tarief vragen, terwijl de opname bijvoorbeeld maar 2 dagen duurt.

Wat de opname voor een operatie op maandag betreft is het naar mijn ervaring ook niet ongewoon als je op zondagmiddag moet komen, zodat de opnameformaliteiten afgehandeld zijn. Dat scheelt maandag weer.

Hanne.

Hanne.

22-06-2016 om 10:47

Zou het werkelijk zo zijn

Natuurlijk is het krom dat je altijd een soort gemiddeld bedrag betaalt.

Word je opgenomen met een longembolie wordt er 2100 euro uitbetaald. Of je nu 1 of 5 dagen in het ziekenhuis ligt. En het vermoeden van een gebroken arm wordt die DBC gehanteerd, waarbij er vanuit wordt gegaan dat er foto's worden gemaakt en je gips nodig hebt. Ook als je uiteindelijk alleen een pleister krijgt.

Maar aan de andere kant moet je ook eens kijken wat het zou kosten als je per patient moet registreren wat er nu precies aan zorg gegeven is. Ook die administratie kost geld.

En zou het werkelijk zo zijn dat er in de zorg massaal mensen lopen die bij het zien van een patient denken 'hoe haal ik hier zoveel mogelijk geld uit' in plaats van 'hoe kan ik deze patient zo goed mogelijk helpen'.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

22-06-2016 om 11:04

Ik denk...

op zich dat het registreren per patiënt niet persé veel duurder hoeft te zijn. Het is nu toch ook een hele administratieve rompslomp.

Het lijkt mij wel dat ziekenhuizen er heel veel aan gelegen is om zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Dat zegt niets over de inzet en mentaliteit van de artsen, maar over het beleid van de ziekenhuizen.

Maar goed, als er per dag betaald moet gaan worden, dan zullen ze je misschien (als er nog geen opvolger in beeld is) een paar dagen langer houden dan noodzakelijk is.

Al typend bedenk ik me wel dat dat (hoewel niet ideaal) misschien toch beter is. Worden eventuele complicaties eerder onderkend en kom je ietsje minder wiebelig thuis en dat scheelt vast heel veel geld.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-06-2016 om 12:13

Hanne

Het verwerken van de administratie gebeurt altijd achteraf. De administratie van de artsen geeft door wat er gebeurd is, de afdeling waar je gelegen hebt, geeft in een keer door hoeveel dagen je er gelegen hebt. Of dat nu 1 of 5 dagen is, geeft dat dezelfde administratie. Ze hoeven niet voor elk wissewasje een nieuwe DBC uit te vinden, ze moeten gewoon de juiste DBC toepassen. Voor mijn part verzinnen ze voor elke dag extra een bijpassende DBC. Dat kan allemaal geautomatiseerd worden.

Wat de gebroken arm betreft kan ik me nog iets voorstellen van een eenheidsprijs. Het gips is niet het duurste. Maar een overnachting of 5 overnachtingen scheelt nogal wat. En bedenk ook eens wat ziekenhuizen erop verdienen als ze je 2 nachten houden, 3 nachten in de zak mogen steken en tijdens die 3 nachten ook weer iemand anders in dat bed kunnen stoppen. Dan krijgen ze voor diezelfde 3 nachten dubbel uitgekeerd. Dat is toch raar?

Trimble

Trimble

22-06-2016 om 12:31

maar omgekeerd

Maar omgekeerd, als iemand 3 dgn "hoort" te liggen die complicaties krijgt en een opname van weken nodig heeft, dan verliezen ze er weer zwaar op. Zal toch een gespreid risico zijn denk ik.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

22-06-2016 om 12:55

Gespreid risico

Dat betwijfel ik. Zal ongetwijfeld af en toe voorkomen, maar dan denk ik niet aan een uitloop van vele dagen.
Misschien zeg ik nu iets heel doms, maar als er grote complicaties zijn geeft dat vaak een andere aandoening. Bij mij bijvoorbeeld een wondabces. Kan ook een longontsteking, of nog erger een hartstilstand zijn, maar zal waarschijnlijk onder een ander DBC vallen. Want andere diagnose.

Hanne.

Hanne.

22-06-2016 om 14:00

hoeveel betaald?

Ik heb de cijfers er niet bijgepakt maar bij een opnameduur van 1-5 dagen krijgt een ziekenhuis volgens mij geen 5 dagen vergoed. Eerder 2-3 (uit mijn hoofd kost 24 uur opname iets van 1000 euro).

Dus ook bij iemand die 'gewoon' 5 dagen blijft wordt niet alles vergoed. Dat uitmiddelen gebeurt dus al veel eerder en gaat niet alleen over mensen die heel snel herstellen VS mensen met grote complicaties.

En inderdaad bij grote complicaties volgt er een andere DBC.

Denk dat het niet irreëel is om ook ligdagen via een DBC te doen. In vergelijking met een 'gipsje' lijkt het natuurlijk heel veel. Maar in vergelijking met de overige behandelingen (operaties etc) gaat het natuurlijk nog altijd om een kleine kostenpost.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-06-2016 om 16:40

DBC's

Er zijn inderdaad ook dbc's voor langer dan 5 dagen. Ik hou het even bij mijn eigen aandoening:
15C423
090501011
Ziekenhuisopname van 6 tot en met 28 verpleegdagen bij een afsluiting van een longslagader (longembolie)
4.607,57

15C422
090501010
Ziekenhuisopname met meer dan 28 verpleegdagen bij een afsluiting van een longslagader (longembolie)
Op aanvraag

Zou het toch niet gaan om wat het maximaal kan gaan kosten bij een bepaald aantal dagen? Tot en met 5 dagen zoveel, maar per dag zoveel, tot 28 dagen zoveel maar ook weer per dag een bepaald bedrag. Dat je langer dan 6 dagen moet liggen, betekent niet dat je er dus 28 dagen zult zijn.

Logistiek

De logistiek in ziekenhuizen is een ingewikkelde volgens mij. Ik zou niet meteen van kwade bedoelingen uitgaan. Misschien is de specialist die opereert (of iemand anders die essentieel is) alleen op maandagen in het ziekenhuis? Dat hij dan alle "heupen" of wat dan ook doet? Of dat dan de betreffende apparatuur voor de operatie beschikbaar is?

Kaaskopje

Kaaskopje

23-06-2016 om 14:41

Logistiek

Dat iemand een dag voor de opname moet komen, heeft zeker met de logistiek te maken, maar of dat dan op vrijdag moet terwijl maandag geopereerd wordt?? Voor zover ik in mijn geheugen heb, is het hier niet ongewoon dat je op zondagmiddag moet komen voor een ingreep op maandag en dat lijkt mij vroeg genoeg.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.