Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tiepmiep

Tiepmiep

26-05-2014 om 09:25

Wat is een goed boek over anorexia?

Helaas hebben we te horen gekregen dat onze dochter anorexia heeft. Omdat ik me er in wil verdiepen ben ik op zoek naar een goed boek hierover. Er bestaan al zoveel boeken hierover, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik zoek een goed infoboek over wat het is en wat we kunnen verwachten. Iemand een tip? Bedankt alvast!

Proud to be me

http://www.proud2bme.nl/
Er zit rechtsboven ook een vakje voor ouders.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

26-05-2014 om 13:26

Anorexia

Enkele hele goede websites met veel informatie over eetstoornissen voor patienten zelf en ouders:

http://www.sabn.nl/

http://www.weet.info/

http://www.humanconcern.nl/

Mijn zus heeft zeer ernstige Anorexia gehad dus ik weet wat voor een vreselijke ziekte het is. Maar met de juiste inzet en hulp kan iemand genezen; net als mijn zus. Heel veel sterkte!!!

marit

marit

10-08-2014 om 17:23

onze jongste dochter heeft ook anorexia gehad

ik weet het wat het is om een dochter te hebben met anorexia. onze dochter had 5 kilo ondergewicht en was al een paar keer flauw gevallen en vooral voor iemand die ADHD heeft is het nou wel een beetje lastig om het tegen haar uit te leggen wat de gevaren er van zijn

Kijk ook even over de grens

De naam Vandereycken is wat besmet geraakt, maar dat mag je zeker niet tegenhouden om op zoek te gaan naar artikelen van deze psychiater. Volgens mij is de kliniek in Kortenberg nog steeds aktief. Van een vader hoorde ik het verhaal, dat zijn dochter in Nederland was opgegeven, met de moed der wanhoop zijn zij toen naar België gegaan en daar is de dochter er weer helemaal bovenop gekomen.

Tsjor

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.