Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Capri

Capri

12-09-2014 om 20:51

wat is de betekenis van een lymfoplasmocellulaire cel?

Wie kan mij daarvan de betekenis geven? Ik kan via google namelijk alleen maar verslagen e.d. vinden en niet de betekenis op zich.
Wat zijn dit voor cellen en kan het kwaad als er in de lamira propria een enkele van deze cel gevonden is?
Ik heb hier namelijk niets over gehoord na mijn diagnose/uitslag.(maagonderzoek, fikse hernia diafragmatica) Pure nieuwsgierigheid dus

Capri

Capri

13-09-2014 om 16:38

even omhoog

iemand?

Overleggen met je specialist

Ik zou even overleggen met je specialist. Die kan je precies vertellen of je je daar zorgen over moet maken. Het zijn ontstekingscellen die bij ontstekingen en infecties voorkomen maar ook bij tumoren.

Capri

Capri

13-09-2014 om 18:03

die

werkt er niet meer, ik ben ook niet onder behandeling. Het is al een tijd geleden, maar omdat ik nieuwsgierig was heb ik dat deel van mijn dossier opgevraagd en las dat, maar het is nooit ter sprake gekomen; vandaar hier mijn vraag

Elisa Gemani

Elisa Gemani

13-09-2014 om 20:50

Capri

Met mijn basale medische kennis en mbv het medisch zakwoordenboek maak ik er uit op dat er in het bindweefsel van de slijmlaag (Lamina Propria) van in dit geval de maag (vanwege de middenrifsbreuk) geen noemenswaardige ontstekingscellen (witte bloedcellen die lijken op plasmacellen) zitten. Een gunstige diagnose dus

Capri

Capri

13-09-2014 om 21:23

bedankt

Allebei bedankt, ik ging omdat mijn huisarts wilde weten of het geen maagkanker of iets in die geest kon zijn. Dat was gelukkig niet zo, maar toen ik het verslag las kon ik dit even niet plaatsen omdat idd ik hits kreeg over kanker en ontstekingen.

Moos

Moos

13-09-2014 om 23:06

Als je iets wilt weten over een medisch dossier

Zou ik als ik jou was me toch wenden tot een (erkent) medicus en niet blind varen op antwoorden op een anoniem forum. Ik denk niet dat er iets zal zijn om je zorgen te maken (er zal een arts zijn die dit opgeschreven heeft en als het zorgwekkend was had je dat echt wel gehoord.) maar ik wil zelf ook altijd alles weten, maar dan wel een gedegen uitleg. Kortom, maak even een afspraak en ga naar een arts.

Ps: niks persoonlijks, Elisa.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.