Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

waar staat PPPI voor? (ivm rug/bekkenklachten)

Zijn er (para)medici in de zaal? Ik moet voor mijn werk een medisch stuk doornemen. Betrokkene claimt bekkeninstabiliteit. Arts doet onderzoek en schrijft o.a.: Trendelenburg bdz neg; Las`gue bdz neg; ASRL: negatie, PPPI neg.

Ik weet wat Trendelenburg en Lasegue zijn. ASRL moet zijn ARSL en daarvan weet ik ook wat het is. Maar wat is PPPI? Kennelijk ook een test, maar ik kan de afkorting niet vinden, ik dacht nog dat er misschien een p-tje teveel stond maar ook PPI levert niks op.

Weet iemand wat voor test PPPI is, waar die afkorting voor staat, en of die test wellicht ook nog onder een andere naam bekend is? Dit forum heeft me al eens eerder met medische terminologie uit de brand geholpen, ik hoop dat dat ook nu lukt.

Groeten,

Temet

mijk

mijk

21-07-2016 om 14:35

onderzoek in vs?

http://www.nhrmc.us/Orientation_Online/infection_prevention_control_problem_pathogen_partnership_initiative_pppi_.html

Want daar is het dus volgens mij standaard controle op infecties...

Wilgenroosje

Wilgenroosje

21-07-2016 om 14:54

Temet

Kunnen er ook 4 P'tjes staan?

Is posterior pelvic pain provocation test.

http://naturafoundation.nl/index.php?objectID=2921

En dan voor het gemak, bedoel ik dit stukje daaruit. Hoop dat ik dit zo mag plaatsen. Neem aan dat het anders verwijderd wordt.

Posterior Pelvic Pain Provocation (PPPP)-test: In rugligging bij 90 graden exie heup wordt een lichte druk gegeven in de richting van de lengte-as van het dijbeen (femur), terwijl de onderzoeker met zijn hand het bekken stabiliseert aan de andere zijde (zie afbeelding 2). De test is positief wanneer de patiënt een herkenbare diepe, duidelijk lokaliseer- bare pijn voelt in de bil regio aan de uitvoerende zijde [16].

Temet

Temet

21-07-2016 om 15:14 Topicstarter

Dat zal m zijn!

Ik denk dat Wilgenroosje het bij het rechte eind heeft. Dank!

Groeten,

Temet

mijk

mijk

21-07-2016 om 15:50

Kijk die klopt meer

ik was die andere eens tegengekomen bij medische tests voor een expeditie en ik dacht als het die is dan verzin je dat nooit

Mijk

Second opinion

Soms heeft een second opinion een andere kijk op bekkeninstabiliteit. Ik ging voor klachten naar een fysiotherapeut die ook gespecialiserd bleek te zijn in de bekkenproblematiek. Daar werd gesignaleerd dat ik scheef liep. Het is gelukkig goed gekomen maar ik vond het wel opvallend dat de huisarts en een 'gewone' fysiotherapeut dit niet hadden gemerkt tijdens eerdere problemen met de achillespees ( ook een uitstraling vanuit de rug).
Sommige klachten vereisen een beoordeling door een gespecialiseerde behandelaar, al is het maar in belang van een juiste behandeling.

Maar ik ken ook een vrouw die al jaren gedeeltelijk arbeidsongeschikt is vanwege bekkeninstabiliteit na bevalling en volledig wordt uitbetaald door de werkgever. Wat mij dan wel verbaast is dat ze wel kan skiën en zakken zand kon tillen. Het is dus best moeilijk om uit te vinden of een conclusie klopt. Ook huisartsen kunnen ernaast zitten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.