Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Marije

Marije

02-08-2014 om 20:41

Verzakking na bevalling

Hallo dames,
Een half jaar geleden ben ik bevallen van een prachtige, stevige baby van 8 pond. Ik ben bevallen met behulp van de vacuümpomp en enorm ingeknipt.
Na vijf weken zag ik allerlei weefsel en ben ik naar de bbb-therapeut gegaan, met vier maanden naar het ziekenhuis. Ik heb een milde verzakking van blaas, achterwand en darm. Tis maar wat je mild vindt, ik ben er echt ziek van. Dagelijks hangt mijn blaas er uit, ontlasting lukt door perineum te ondersteunen en ik heb een zwaar gevoel, vind het ellende.
De gynaecoloog wil voorlopig niks doen omdat het, hormonaal gezien, nog wat kan herstellen.
Wie o wie wil haar ervaring delen? k voel me alleen, hoor het nooit en wil heel graag tips (lees: oplossing.

Bedankt!

wizzer

wizzer

02-08-2014 om 20:47

fysiotherapie

En zoek dan eentje die gespecialiseerd is in bekkenbodemfysiotherapie:

http://www.defysiotherapeut.com/vind-uw-fysiotherapeut.html

Marije

Marije

03-08-2014 om 09:36

Bbb-fysio

Gedaan maar een uitgerekte spier kan iets verbeteren maar niet terug op de plek.. En volgens gynaecoloog was de spierspanning prima.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

03-08-2014 om 13:25

Verzakkingsproblemen

Ik had na mijn bevalling (24 uur, ruim twee uur onophoudelijk persen en een totaalruptuur) ook last van verzakkingsklachten. Verzakkingsproblemen komen best vaak voor. Je gynaecoloog heeft gelijk dat het nog wat kan verbeteren en bekkenbodemfysiotherapie helpt zeker, samen met de tips en adviezen over goed tillen, goed eet- en toiletgedrag etc. Deze aanpassingen (en de oefeningen) moet je je leven lang blijven doen ter voorkoming van ernstiger verzakkingsklachten. Anders kan je een ring laten plaatsen of in ernstiger gevallen een operatie overwegen. Het is heel vervelend maar je bent niet de enige met deze klachten. Blijf trouw je oefeningen doen en hopelijk gaat het snel beter!
http://www.vrouwenarts.nl/pagina/left/gynaecologie/klachten/verzakking
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/44161-vaginaverzakking-blaasverzakking-baarmoeder-verzakking.html
http://www.bekkenbodemzorgcentrum.nl/content/verzakkingen.html

Marije

Marije

07-08-2014 om 20:54

Verzakkingsproblemen

Dank voor je reactie Elise Gemani. Hoe is het jou verder vergaan dan?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

08-08-2014 om 13:11

Marije

Het is goed gegaan. Ik heb veel gehad aan de fysio en de tips mbt vezelrijk eten, "goed" naar het toilet gaan, goed tillen en de oefeningen. Nog steeds (13 jaar na de bevalling) pas ik dagelijks de oefeningen en tips toe; het is een automatisme geworden. Je moet consequent blijven oefenen; het is niet een kwestie van een paar maandjes fysio. Maar als het bij jou niet verbetert na zeg een half jaar of als je klachten erger worden zou ik echt weer naar de gyn gaan of een second opinion aanvragen. De boel kan verbeteren maar als je verzakking ernstiger is ontkom je bijna niet aan een ring of een operatie. Een uitgerekte spier/weefsel kan maar tot zover enigszins herstellen. Succes!

anneke

anneke

08-08-2014 om 13:20

ervaring

Na 2 snelle bevallingen en forse kinderen (9 en bijna 10 pond) last gekregen van een baarmoeder, blaas en endeldarm verzakking. Fysio heeft niet het gewenste resultaat en de verzakking was dusdanig dat een ring niet bleef zitten. Gyn 1 wilde niet opereren omdat ik vrij jong was (35 jaar). Gyn 2 wilde gelukkig wel opereren. Gezin was compleet en klachten hadden behoorlijke invloed op mijn functioneren. Ik werk in de zorg. Toen ik 38 was is mijn baarmoeder verwijderd en een voor en achterwand plastiek uitgevoerd. Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Alleen is het risico aanwezig dat er binnen 5 tot 10 jaar opnieuw een verzakking optreed. Maar dat zie ik dan wel weer.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.