Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vaccinaties complicaties


Bureaucrazy

https://www.trouw.nl/binnenland/ze-lopen-extra-risico-maar-arbeidsmigranten-krijgen-voorlopig-niet-allemaal-een-vaccin~bd592a9f/

"Volgens de huidige plannen van het ministerie van VWS worden uitsluitend de arbeidsmigranten gevaccineerd die in de BRP staan ingeschreven. Het ministerie denkt momenteel na of het wenselijk is om alle arbeidsmigranten in te enten. (????)

De Gezondheidsraad adviseerde onlangs het Janssen-vaccin in te zetten voor moeilijk bereikbare groepen als arbeidsmigranten. Dat vaccin is praktisch, omdat je met één prik klaar bent."

Nou ja, Dokters van de Wereld dus in de gaten houden. En verder vind ik het getuigen van 'bureaucrazy' , term die ik vond in een column van Menno Oosterhuis, KJPsychiater over de gevolgen van de papierwinkel voor jongeren die hulp nodig hebben.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20202021-1649.html

Kamervragen door Groenlinks over het vaccineren van dak- en thuislozen

"Het RIVM onderzoekt hoe deze personen benaderd en geregistreerd kunnen worden."

DE oplossing zie ik hier nog niet maar mogelijk dat het een dezer dagen wel volgt, hetzij in Kamerstukken of in de media.

Ik las dit ook met stijgende verbazing. Ja natuurlijk is het wenselijk die groep in te enten, om een aantal redenen (die ook in dat artikel aan de orde komen). Hoe moeilijk kan het zijn, Hugo? Benader de uitzendbranche en stuur uitnodigingen uit dat mensen contactgegevens kunnen achterlaten zodat ze voor een vaccinatie kunnen worden opgeroepen.

Gelet op de leeftijdsopbouw van deze groep zullen ze iha nog niet aan de beurt zijn, maar dat geeft niet, kan je je nu alvast buigen over de logistiek.

Tweede groep (hier niet genoemd): illegalen. Let er daarbij op dat deze mensen een soort vaccinatiebewijs meekrijgen en dat ze wordt gegarandeerd dat de vreemdelingenpolitie op geen enkele manier wordt geïnformeerd. Laat het hulpverleningscircuit dat bij deze groep betrokken is even meedenken.

Dak- en thuislozen die een daklozenuitkering ontvangen hebben weliswaar geen huis, maar wel een inschrijving in de BRP (postadres bij de gemeente) dus die krijgen een uitnodiging. De rest zal bereikt moeten worden via de opvang.

Het gaat om volksgezondheid hè, niet alleen om de gezondheid van mensen die een kloppende BRP-registratie hebben.

Dat is een nadeel van de Nederlandse BRP-fixatie. Die BRP is reuze behulpzaam bij het versturen van stempassen en vaccinatie-uitnodigingen, maar de overheid lijkt meteen aan hulpeloosheid te lijden als het gaat om mensen die niet (of fout) in de BRP staan. Er zijn ook landen waar er geen bevolkingsregister is en daar prikken ze ook (VS). Dus het kan prima, je moet alleen besluiten dat je het wilt.

Groeten,

Temet

Als ze nou prikposten inrichten bij de nachtopvang/bed-bad-brood voorzieningen voor dak- en thuislozen/illegalen dan kunnen die daar geprikt worden. Vaccinatie bewijs mee en klaar. Deze mensen moet je daar benaderen waar ze zijn en bij voorkeur door mensen die hen kennen (welzijnswerkers, leger des heils) en die ze vertrouwen.

'Hoe moeilijk kan het zijn, Hugo? Benader de uitzendbranche en stuur
uitnodigingen uit dat mensen contactgegevens kunnen achterlaten zodat ze
voor een vaccinatie kunnen worden opgeroepen.' Dit is ook precies wat er nu gaat gebeuren: benaderen via de uitzendburo's. Probleem is dat je niet weet om wie het gaat.

'Tweede groep (hier niet genoemd): illegalen.' Ik dacht dat die benaderd werden via de artsen voor daklozen.

Tsjor

Ik snap dat het lastig kan worden. Folders bij Poolse en Bulgaarse supermarkten en bij Ghanese kerken (om maar wat dwarsstraten te noemen) is misschien ook nog een idee. En bij Poolse kerken en Ghanese supermarkten

Mijn narrigheid wordt vooral veroorzaakt door die zinsnede dat De Jonge nog gaat nadenken of arbeidsmigranten gevaccineerd moeten worden. Daar had hoe moeten staan in plaats van of. Als hij nog nadenkt of, heeft hij volgens mij ergens niet goed opgelet.

Groeten,

Temet

Leen13

Leen13

03-05-2021 om 18:34 Topicstarter

https://doktersvandewereld.org/vijf-jaar-zorgbus/

"Inmiddels rijden er twee bussen rond, in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De tweede bus werd mogelijk gemaakt met giften van de Amsterdamse Roteryclub."

Ze bereiken mensen via de Zorgbus waar spreekuur wordt gehouden.

https://doktersvandewereld.org/de-zorgbus-waar-en-wanneer-te-vinden/

Voor locaties en tijden.

Nu de rest van Nederland nog. Tsjor

Leen13

Leen13

05-05-2021 om 09:28 Topicstarter

https://tinyurl.com/DeGroenearbeidsmigranten

400.000 arbeidsmigranten geschat die grotendeels niet ingeschreven zijn en die dus niet opgeroepen worden voor vaccinatie.

Emile Roemer en Waalwijk zetten heldere procedures op om te zorgen voor inschrijving in de BR en rechten voor deze mensen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.