Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

transitie jeugdzorg nu bij Nieuwsuur!

Val ik ineens in Nieuwsuur in een item over de transitie Jeugdzorg naar de gemeente. Menno Oosterhof, Desiree van Dooremalen (transitie ouders). Straks nog maar een keer via uitzending gemist.

Leen13

Leen13

13-11-2013 om 00:20 Topicstarter

gezien

Dat Menno Oosterhof uiteraard nog eens uitlegt dat de hele ggz-sector getekend heeft tegen transitie naar de gemeente en wel hierom.
Dat Desiree van Doorenmalen goed formuleert wat het probleem is met de sociale wijkteams: ze kunnen het verschil niet maken tussen een pedagogisch en een psychiatrisch probleem.
De reportage is naar aanleiding van de rapportage van de voorzitter van de werkgroep transitie jeugdzorg Leonard Geluk, die meldt dat de meeste regio's er niet klaar voor zijn en dat er bovendien nog gewacht wordt op het beschikbare budget per regio. Dat budget zou uiterlijk 6-8 weken uitstel gedogen, daarna moet het rond zijn. Het is nu al bijna een 'mission impossible'.
Staatssecretaris van Rijn meldt uiteraard optimistisch dat het juist zo goed is dat zoveel knelpunten nu al goed in beeld zijn terwijl de transitie pas in 2015 helemaal overgaat.
Bovendien gaat het 'kwaliteitssysteem' waarborgen dat doorverwijzingen van huisartsen, jeugdartsen en specialisten, goed terecht komen.
Wie wiskunde gehad heeft op school ziet direct dat er hier wat vanaf kan. De sociale wijkteams mogen weg, die missen de deskundigheid en staan onnodig in de weg van doorverwijzers. Dat gaat pas geld schelen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.