Gezondheid
Kaaskopje
27-12-2018 om 12:01
Synapause
Ik heb in het voorjaar Synapause voorgeschreven gekregen. Ik heb het gebruik ervan uitgesteld, maar ben er na een 'echte' en kennelijk 'niet echte' blaasontsteking toch maar aan begonnen. Maar man man, wat een ellende heb ik daarvan. Ik hoor kennelijk bij de paar op de honderd die daar totaal niet tegen kan. Nu twee weken later nemen de klachten af. De assistente van de huisarts raadde mij aan om crème van Canesten (tegen schimmelinfectie) te kopen, maar ik ken het verschil tussen de klachten goed genoeg om dat advies in de wind te slaan.
Mijn vraag: wat zou een goed alternatief van Synapause kunnen zijn? De bedoeling van dit (homeopathische of reguliere) medicijn is dat de hormoonhuishouding plaatselijk op peil wordt gebracht, waardoor de slijmvliezen e.d. minder gevoelig worden voor indringers als de e-coli bacterie, die blaasontsteking veroorzaakt. Ik ga met deze vraag uiteraard ook naar de uroloog, maar hoor graag vooraf wat ervaringen.
Flavia
27-12-2018 om 12:21
niks homeopatisch aan
Synapause is een hormonale behandeling, niks homeopatisch aan.
Met alle bijwerkingen die je bij een hormonaal middel mag verwachten.
juf Ank
27-12-2018 om 12:37
uh kaaskopje
Ik heb ook een keer synapause gehad, nergens last van, maar toen de klachten terugkwamen had ik niet zo veel zin om steeds weer met die hormoontroep aan de gang te gaan.
Toen heb ik een ander vrij verkoopbaar zalfje gekocht: ik ben de naam een beetje kwijt maar het is iets met vagi….. Momenteel ben ik niet thuis maar morgen zou ik kunnen kijken hoe het heet. Het helpt mij prima!
Flavia
27-12-2018 om 17:19
scheve conclusie
zo kun je het ook lezen. Ik las in je beschrijving de beschrijving van synapause die je wilt vervangen door iets anders, dat je niet weet of het homeopatisch is of niet.
Renee
27-12-2018 om 20:56
Kaaskopje #4
Hoezo zeg je nergens dat het homeopatisch is? Volgens mij ook namelijk.
Wat bedoel je dan in je eerste posting met “Mijn vraag: wat zou een goed alternatief van Synapause kunnen zijn? De bedoeling van dit (homeopathische of reguliere) medicijn is dat”?
Hier begin je toch echt zelf over homeopatisch.
40er
27-12-2018 om 21:36
Ik begrijp
Dat kaaskopje een alternatief medicijn wil hebben, dit mag homeopathisch of regulier zijn.
Ik haal er niet uit dat ze haar huidige medicijn als homeopathisch bestempeld.
Renee
27-12-2018 om 22:48
Ik las het anders
Oooo, lees je het zo? Ik las het als uitleg van Synapause, wat ik al raar vond omdat er homeopatisch of regulier stond, maar het kwam niet bij me op het te lezen zoals jij het uitlegt. Ja, dat is een betere interpretatie.
Kaaskopje
28-12-2018 om 00:33
Renee
Ik vraag een alternatief voor Synapause en tussen haakjes geef ik aan dat dat homeopathisch of regulier kan zijn.
Temet
28-12-2018 om 09:05
Kaaskopje (ot)
Ik las het ook net zoals Renee en Flavia . Zo komen de misverstanden in de wereld. Ik vond het ook al gek dat je niet zou hebben geweten of dat spul homeopathisch was of niet.
En on topic: beterschap!
Groeten,
Temet
Kaaskopje
28-12-2018 om 10:52
Dank je wel
Ik kan er wel om lachen . Ik denk wel vaker dat iets heel logisch is gezegd of opgeschreven, maar dat blijkt dan tegen te vallen.
Teuntje
28-12-2018 om 14:44
Maar kaaskopje
Bedoel je niet dat je gezochte alternatief voor de synapause regulier (chemisch gemaakt) of een kruidenmiddel (recht uit de natuur) mag zijn?
Homeopathie, met die eindeloze verdunning waardoor er geen werkzaam molecuul meer in zit maar dat het moet doen met het geheugen van water, daar ben jij toch niet van?
Kaaskopje
28-12-2018 om 14:56
Ik sta gewoon open voor alle tips
Er schijnt iets op de markt te zijn wat kan helpen. Ik ben idd zeer terughoudend wat homeopathie betreft, maar als iets werkt dan werkt het. Dus ik sta open voor alle tips, dus 'echte' medicijnen, maar ook als het om verdunningen van of bij wijze van spreken gemalen plantjes gaat, maar gegeven vanuit eigen positieve óf negatieve ervaring (zoals ik nu met Synapause heb).
Ik begin het nu toch bijzonder te vinden dat mijn vraag alleen maar vragen over de vraagstelling oplevert. Dat kan ongetwijfeld aan mijzelf liggen, maar het is nu duidelijk dacht ik. Ik hoop dat ik vanaf hier óf tips krijg óf dan helaas maar geen reactie als je geen tips hebt.
Alison
28-12-2018 om 15:32
Homeopathie
Er is een groot verschil tussen homeopathie en kruidengeneesmiddelen.
Homeopathie is hocus pocus gedoe met oneindige verdunningen maar kruiden hebben allemaal hun eigen specifieke werking. De meeste synthetische geneesmiddelen zijn op kruiden gebaseerd.
Op topic.
Misschien is teunisbloemolie iets om te proberen. Dat zijn capsules om te slikken en voor mijn droge huid en jongste z'n eczeem werkte het. Hoe het op vaginaal niveau werkt heb ik niet bijgehouden toen ik het nam.
Kaaskopje
28-12-2018 om 15:58
Alison
Nee snap ik als je daar niet mee bezig bent. Ik zal het eens opzoeken, dank je wel.
En ik weet dat er verschil is
Kaaskopje
28-12-2018 om 21:30
Juf Ank
Je bent de tweede die dit merk noemt en tevreden is. Dat geeft hoop 😊. Dank je wel.
Alison
29-12-2018 om 15:46
Laser
Je kunt de binnenboel blijkbaar ook laten laseren
Een derde toepassing is het aanpakken van vaginale droogheid. ,,Na de overgang worden de cellen van de slijmvlieslaag en de laag daaronder slapend. De hittepulsen activeren deze cellen, zodat ze weer net zo werken als voor de overgang." Gemiddeld zijn drie behandelingen nodig. Bij sommige vrouwen heeft de laser geen effect. Dit merk je al na de tweede behandeling
Ik zag dit in Topics maar dat kan ik niet linken.
Misschien is het iets en het uitzoeken waard
Kaaskopje
29-12-2018 om 23:22
Het ziet er niet verontrustend uit
Ik heb een echo van mijn blaas gehad. Arts 1 had twijfels, arts 2 vond het niet verontrustend. Maar ze vonden het wel een goed idee om de situatie van het hele gebied aan te pakken met Synapause. Dat heeft ook een gunstig effect op blaasontsteking-gevoeligheid. Nou... na twee weken begon de ellende, nu twee weken nadat ik gestopt ben, lijkt het bijna hersteld te zijn. Het middel was voor mij erger dan de kwaal. Blijkbaar is er weinig kennis over dit geneesmiddel. Men wist bij de apotheek ook niet dat het voor sommige mensen geen goed idee is. Ik hoor daarbij. De huisarts vond het wel kunnen, omdat het zo plaatselijk wordt gebruikt. Ook dat trek ik nu in twijfel. Iedereen gebruikt dat plaatselijk, dat zal de fabrikant toch ook snappen? Je eet een zetpil niet op toch? En toch geeft die een waarschuwing af. Vervolgens raadt de assistente mij aan om een middel tegen een schimmelinfectie te kopen. "Echt probeer dat nu maar!" Dan snapt ze het niet.
Ik zit me nu net terugwerkende kracht op te winden. Woensdag maar het ziekenhuis bellen. De uroloog heeft het voorgeschreven.
Flavia
30-12-2018 om 00:15
Bijsluiter
de bekende bijwerkingen en risico's staan in de bijsluiter, net als bij andere medicatie. Als je een andere dan daar gemelde bijwerking hebt wordt gevraagd deze bij het Lareb te melden.
Waren het andere bijwerkingen en heb je ze gemeld?
Een heel kleine kans is nog steeds een kans en jij kunt net het bokje zijn.
Je artsen zullen je geschiedenis in ogenschouwnemend het advies tot gebruik hebben gegeven. Maar dan nog kun jij net iets anders reageren op een middel dan zij gedacht hebben, veel heftiger of juist helemaal niet.
Dat is gewoon zo, niets om je over op te winden tenzij ze bewust je op het verkeerde been hebben willen zetten of tegen een zwaarwegend protocol in gehandeld hebben. Dat zie ik hier beiden niet.
Het is natuurlijk wel heel vervelend dat je net met zware bijwerkingen te maken hebt dat is nooit fijn.
Kaaskopje
30-12-2018 om 01:17
Flavia
De waarschuwing voor 'niet gebruiken' heb ik vrij snel opgemerkt en bij de apotheek gemeld. Ze waren eerst verrast, oh echt, staat dat er? en later kreeg ik de verklaring dat het door het plaatselijke gebruik zo beperkt effect had, dat het geen kwaad kon. Waarom waarschuwt de fabrikant dan?
De bijwerkingen heb ik eigenlijk pas later gezien, omdat ik duidelijk op mijn eigen klachten zocht. Een stuk of wat op de honderd schijnen er last van te hebben. Het leek mij zelf niet zo'n goed idee om bij een beschadigde 'boel' ook nog eens canesten te smeren om te proberen of dat hielp, dus dat advies heb ik niet opgevolgd. Ik heb inmiddels het gevoel dat ik daar goed aan gedaan heb.
Ik snap het hoor dat ook voor dokters en apothekers niet altijd alles meteen op zijn plek valt.
Flavia
30-12-2018 om 01:24
assisente of de apotheker
Heeft de appotheekassistent je deze info gegeven of heeft die eerst de apotheker geraadpleegd voor dat ze het advies gaven na dat jij ze gewezen hebt op de contra indicaties?
Ik ben altijd gevoelig voor bijwerkingen en ik vraag bij twijfel altijd naar de apotheker.
Ik zou zeker terug gaan naar de apotheek en vragen waarom ze tegen het advies van de fabrikant geadviseerd hebben en dat dat toch mis is gegaan.
Kaaskopje
30-12-2018 om 11:12
Apotheek én huisarts
Ik heb het heel 'blond' ook aan de huisarts gevraagd en daar hetzelfde. Ik moet even goed nadenken, maar volgens mij is de apothekersassistente naar achter gelopen om het te vragen. Bij de huisarts is het ook de arts zelf die die aan de assistente heeft meegedeeld.
Blub
30-12-2018 om 12:05
Soms
Is het kiezen uit 2 kwaden: 1. je blaas ziet er goed uit maar je hebt klachten 2. We gebruiken een paardenmiddel om er mee af te rekenen. Dat paardenmiddel heeft bijwerkingen ( welk medicijn niet) die je kunt maar ook niet kunt krijgen.
Dat probeer je uit. Krijg je ze niet dan bof je, krijg je ze wel dan stop je.
Canesten is niet schadelijk, waarom je daarvan zegt er goed aan gedaan hebt het niet te nemen begrijp ik dan ook niet zo goed, tenzij ik je verkeerd begrijp.
Het komt nu een beetje over dat er gelukkig naast al die domme medici nog kaaskopjes zijn namelijk.
Flavia
30-12-2018 om 17:25
genoegen
ik neem geen genoegen met een assistente die naar achter loopt omdat die toch weer een vertaalslag maakt tussen mij en de apotheker en ik niet kan checken of ze de boodschap goed overbrengt.
De apotheker is de specialist op medicijnen gebied, daar geeft mijn huisarts ook van aan dat hij overlegd met de apotheker omdat die de specialist is.
Blub
30-12-2018 om 18:35
Vertaalslag
Mwoah dan heb je geen hoge dunk van het overbrengen van informatie die vaak wel met vertaling gegeven wordt omdat de patient er anders niets van begrijpt.
De arts heeft soms een heel goede reden om anders dan de norm voor te schrijven. Hij of zij heeft nl alle info van de patient en de apotheek alleen medicatie info. Dan kan de apotheker "de" specialist zijn, maar van het waarom heeft hij er bij de patient geen kaas van gegeten.
De assistente weet niet beter dan dat hij of zij informatie doorgeeft; ze doen de hele dag niet anders dan medische/artsen/specialistische informatie verwerken, bespreken en doorgeven.
Dat waar jij geen genoegen mee neemt is allemaal gedocumenteerd en gecontroleerd. Vertrouw je de apothekersassistente ook niet?
Flavia
30-12-2018 om 19:15
ervaring
Helaas is dat door ervaring geleerd.
Dat je de assistent tegen de apotheker iets anders hoort zeggen dan wat je net aangeeft waardoor het een heel andere vraag wordt met bij behorend ander antwoord.
Dat een arts anders kan voorschrijven weet ik heel goed, maar mijn apotheker houd de combinatie van medicatie in de gaten en kan daar ook heel goed uit afleiden wat de onderliggende aandoening is.
Blub
30-12-2018 om 20:32
Arts/ assistente ook
Het systeem geeft bij voorschrijven namelijk uit zichzelf alle contra-indicaties en andere waarschuwingen zoals bv: bloeddrukcontrole, therapiegetrouwheid benadrukken enz, net als het systeem bij de apotheek dat doet. Naast de menselijke controle wordt het ook nog tweemaal door het systeem gecontroleerd.
Mijn apotheker en verzekering denken dat ik epilepsie heb bijvoorbeeld. Maar ik slik het middel om een reden waar de apotheker niet vanaf weet.
De apotheker weet veel hoor en ze halen vast af en toe elkaars menselijkheid eruit en dat is maar goed ook, maar dat houdt niet in dat de ander meer weet. Onze apotheek, arts en assistente hebben onderling regelmatig overleg.
Kaaskopje
31-12-2018 om 01:28
Flavia
Wat de apothekersassistente betreft, neem ik wel genoegen met haar uitleg. Ik mag aannemen dat ze het correct overbrengt. De meesten daar zijn oude rotten in het vak, maar kennelijk glipt er weleens wat tussendoor. Dus ondanks mijn irritatie over de situatie, is het nu niet meteen gedaan met mijn vertrouwen in de assistentes.
Kaaskopje
31-12-2018 om 01:32
Blub
Zo waterdicht is het systeem kennelijk toch niet als ze verrast waren over wat ik in de bijsluiter had gevonden. Een verleden met trombose, longembolieën e.d., werd genoemd als risico. Ik vond twee keer die ellende wel genoeg, dus ik ben daar dan toch wat schrikkerig over.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.