Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Silvester

Silvester

08-04-2014 om 21:19

Stoppen pil

Ik gebruik al jaren de pil, microgynon en stediril. Door hoofdpijnklachten in de stopweek en laatste keer ook migraine, overweeg ik nu te stoppen met de pil. Ik ben 42 jaar. Ben een beetje huiverig voor de onverwachte menstruaties die je dan weer hebt, en de heftigheid van de menstruatie.
Iemand ervaring met stoppen, heb je dan ook klachten erna ( begreep dat hoofdpijn vaak komt door de daling van hormoonspiegel) en hoelang duurt het voor je dan weer een beetje op regel bent? Of goede/ slechte ervaringen met andere anticonceptiva?

Katniss

Katniss

08-04-2014 om 21:24

Stoppen

Grappige verschrijving (op een heel puberale manier
Ik ben een paar jaar geleden gestopt met de pil, na ongeveer 15 jaar geslikt te hebben. Nou, ik had het jaren eerder moeten doen! Al na een paar dagen voelde ik me beter, energieker en opgewekter. Bovendien zelden tot nooit meer hoofdpijn als ik ongesteld ben. Ik heb nu een koperspiraal, daar 0 bijwerkingen van, en hij kan 10 jaar blijven zitten (T Safe).

Gesteriliseerd

Gesteriliseerd

09-04-2014 om 20:02

Geen pil meer

Ik slik ook de pil niet meer (ben gesteriliseerd) na heel lang wel. Mijn menstruatie is keurig getimed, kan er de kalender op gelijk zetten en ook nog eens heel gematigd. Maar ik ben al 47, dus zit denk ik tegen de overgang aan en dat doet hormonaal ook wat met je. Ik heb helaas wel weer wat meer last van acne. Ik slikte Marvelon en ben gesteriliseerd d.m.v. Essure.

Esure

Esure

09-04-2014 om 20:38

Stoppen!

Ik ben gestopt met de pil nadat ik gesteriliseerd was met essure. Welk een drama kreeg ik toen. Was effe vergeten dat ik nogal onregelmatig was, en die pil was 25jr errug malkkelijk.
Ben nu, 3 jaar na dato, en 2 ballontherapie behandelingen verder, blij dat ik gestopt ben. Meer zin in van alles. Geen angst meer bij een antibioticakuur. Voel me heerlijk!
Ik zou zeggen doen!

Silvester

Silvester

09-04-2014 om 21:52

Trouwens

Heb al die tijd nooit last gehad van hoofdpijn of andere klachten in de stopweek. Tot de laatste 4 x denk ik, zou dat door al veranderende hormoonhuishouding ivm leeftijd te maken hebben?

Moeder

Moeder

09-04-2014 om 23:39

Hetzelfde

Mijn huisarts blijft zeuren omdat ik de Diane slik en ik heb beloofd om er over na te denken dus ik lees graag mee.
Ook ik ben huiverig voor wat er gebeurt als ik stop want nu gaat het perfect. Ik slik door dus ik ben nooit ongesteld, nooit PMS meer, geen gedoe met die menstruatie (hekel aan) en vooral geen acne.
De huisarts heeft gezegd dat met andere pillen de acne niet zo goed onder controle blijft en omdat ik van die dikke, onderhuidse en vooral pijnlijke bulten krijg, vind ik dat best een probleem.
Voor de anticonceptie hoef ik geen oplossing want man is geholpen maar die acne was vroeger een behoorlijk probleem. En het ongelofelijk slechte humeur voor en tijdens de menstruatie ook.

Hadewich

Hadewich

10-04-2014 om 07:41

Moeder/dianepil

Als jij al heel lang de dianepil slikt zonder problemen, dan is het risico toch minder? Ik meen ergens gelezen te hebben dat het risico op trombose de eerste twee jaar het grootst is? Maar ik kan het mis hebben...

Moeder

Moeder

10-04-2014 om 08:12

Diane

Naar wat ik gelezen heb is mijn persoonlijk risico ook heel klein. Dat heb ik vorig jaar al allemaal uitgezocht. Dus zorgen maak ik me ook niet maar op verzoek van de huisarts denk ik wel over alternatieven na.

Silvester

Silvester

10-04-2014 om 08:55

Doorslikken

De pil doorslikken doe ik ook wel eens, maar dan krijg ik na twee strips meestal doirbraakbloedingen, niet hevig maar ook wel weer vervelend.

Moeder

Moeder

10-04-2014 om 14:11

Doorslikken

Sinds ik weer ben begonnen na de borstvoedingsperiode heb ik altijd doorgeslikt en ik heb in al die 14 jaar nog geen een keer een doorbraakbloeding gehad. Nu is de Diane wel een vrij zware pil. Ik hoef maar eens in de 2,3 dagen eentje te nemen om niet ongesteld te worden. Aan mijn huid merk ik het sneller als ik weer vergeten ben om ze te nemen.
Twee jaar geleden ben ik een aantal maanden gestopt om te kijken of er iets van een overgang aan kwam maar ik werd gewoon ongesteld na een paar weken. En bloedsacherijnig en ik zat binnen de kortste keren onder de puisten. Zo erg dat mensen gingen vragen wat er met me aan de hand was

guera

guera

10-04-2014 om 18:36

mirena

als ik jou was zou ik de mirena gaan proberen. Ik had geen bloedingen, dat weet je nooit zeker maar met een beetje mazzdel blijft dat dujs weg. Ik ben nu ook gesteriliseerd met essure. Sinds de kinderen is mijn menstruatie veranderd van: regelmatig en lange aanloop en lange naprut, naar regelmatig zeer kort en hevig. Twee dagen flink en dan klaar ipv 2 weken druppels en van dat bruine. Anyway die hoofdpijn zoals met de pil is veel minder maar zodra menstruatie eraan komt krijg ik hoofdpijn. Goede aankondiging. Kan de klok erop gelijk zetten dat ik de volgende dag dan ongesteld word.

K. Dootje

K. Dootje

11-04-2014 om 20:46

hier geen pil

Ik neem ze al jaren niet meer en heb nu een koperspiraal. Na twee kinderen is mijn menstruatie veranderd (van hevig als tiener) naar heel goed te doen, pms is behapbaar met wat meer zin om te snoepen en zware borsten maar dat had ik met de pil of mirena ook nog. En dat spiraal mag van de specialist gerust blijven zitten tot ik de overgang door ben (ben nu 43).

Het is het proberen waard, terug je pil nemen is maar een kleintje als het alternatief niet bevredigend is.

Yvonne

Yvonne

13-04-2014 om 07:58

al jaren geen pil meer

Vanaf stoppen met de pil omdat we kinderen wilden geen pil meer geslikt. Na mijn laatste zwangerschap veel heftiger ongesteld geworden. Menstruaties kwamen steeds korter op elkaar. Gesteriliseerd dmv Essure methode. Vorig Nova sure behandeling gehad ivm heftige menstruaties daarna NOOIT meer ongesteld.

Yvonne

Yvonne

13-04-2014 om 07:59

correctie

Vorig jaar moet er staan

Silvester

Silvester

13-04-2014 om 10:15

Man

Man wil zich wel laten steriliseren, gaat binnenkort naar huisarts. Tot die tijd toch nog maar pil en dan doorslikken tot de doirbraakbloeding begint is nu mijn strategie
De migraine heb ik afgelopen week 3x gehad, nog een dag lichte hoofdpijn en daarna weer gewoon. Maar gister dus toch weer pil begonnen zolang het nog nodig is.( condooms vinden we allebei ook niks)

essure

Een half jaar geleden heb ik de Mirena eruit laten halen. Ik had last van verschillende klachten en die zijn nagenoeg verdwenen.Ik heb een redelijk regelmatige cyclus en de menstruaties duren maar 3-4 dagen. 3 weken geleden heb ik de Essure behandeling gehad. De ingreep vond ik erg meevallen. Het duurde maar 10 minuten en was minder pijnlijk dan het plaatsen van de Mirena. (bij mij dan)

essure

Een half jaar geleden heb ik de Mirena eruit laten halen. Ik had last van verschillende klachten en die zijn nagenoeg verdwenen.Ik heb een redelijk regelmatige cyclus en de menstruaties duren maar 3-4 dagen. 3 weken geleden heb ik de Essure behandeling gehad. De ingreep vond ik erg meevallen. Het duurde maar 10 minuten en was minder pijnlijk dan het plaatsen van de Mirena. (bij mij dan)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.