Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

ontsteking

ontsteking

22-04-2015 om 17:07

Slijmbeursonstekening (in het been)

Mijn moeder heeft waarschijnlijk een slijmbeursontsteking in het been.
Ze heeft er heel veel last van. Ze slikt dagelijks 3x per dag een cocktail van
1 ibuprofen - 2 paracetamols en 1 tramadol. Maar ze kan bijna niet lopen ze slentert. De tramadol had ze al voor haar schouder (de dokteren weten niet precies wat ze hier aan heeft).
Begin van deze week weer naar de huisarts, want ze kan ook moeilijk slikken, het doet niet pijn maar het wil gewoon niet. En nu heeft ze een verwijzing naar de neurologie.
Herkent iemand dit of heeft iemand dit ook. Ik zie graag jullie reacties terug.

Marjoleine64

Marjoleine64

22-04-2015 om 20:29

Of hernia...

Wij (mijn man) hebben ervaring met beide. Een slijmbeursontsteking kan inderdaad gemeen pijn doen, maar zit heel erg lokaal. Mijn man had dit op de buiten-zijkant van zijn heup, nadat hij een paar nachten gedwongen op zij zij in een te kort bed op een te harde matras geslapen had. Daar heeft hij destijds wel veel pijnstillers voor geslikt, maar de cocktail die jij nu noemt kreeg hij zelfs van de Franse arts niet. Die hoeveelheid slikte hij wel vorig jaar toen hij last had van zijn hernia (voor én na de operatie). Dus mijn vraag is vooral ís het wel een slijmbeursontsteking, of misschien een hernia? Dat geeft meestal heel andere pijn, maar soms iets wat erop lijkt. Dat zou ook de verwijzing naar neurologie verklaren. Heeft je moeder ook krachtsverlies in het been, of gevoelloosheid (ook lager in het been, of op de voet), of alleen pijn? Hoe lang heeft ze hier al last van? Wordt het erger?

Over schouders: daar heeft mijn moeder ook heel lang mee gesukkeld (inclusief injecties met ontstekingsremmer), totdat ik haar een paar simpele oefeningen liet doen die ik van mijn fysio geleerd had. Toen is ze zelf ook weer gericht naar de fysio gegaan, en is daar nu onder een soort 'onderhoudscontract'. Ze kon daarmee tot vorig jaar weer tennissen (ze is 79), maar nu door allerlei andere slijtage-blessures niet meer.

mama2

mama2

23-04-2015 om 11:32

hier

Hier heb ik idd een slijmbeurs ontsteking gekregen na trauma tijdens de bevalling in mijn heup. Uiteindelijk na 3 corticosteroïde, 1,5 jaar lang fysio en een heleboel pijnstillers verder heeft de orthopeed operatief de ontstoken slijmbeurs verwijderd. Ik begrijp dan alleen niet zo goed waarom ze niet naar een orthopeed is verwezen ipv naar een neuroloog. Wellicht wordt er toch iets anders gedacht misschien?

Smeerwortelsap

Ik ben niet de impopulaire homeopaat maar ik weet dat dit middel in het leger werd gebruikt bij scheenbeenontstekingen terwijl die jongeren hun commandotraining niet gingen opgeven. Dus zal het wel gewerkt hebben.
http://www.kruidenco.nl/smeerwortelzalf-doet-zijn-werk/

----

Waar je ook aan kunt denken is dat de bekken en de ruggegraat uit het lood staan. Een kwaal wat vaker voorkomt bij moeders en waar ze jaren mee doorlopen zonder dit te weten. In dat geval is een gespecialiseerde bekkenbodemspecialist de aangewezen persoon nadat een mensendieck therapeut de bekken/ rug op zijn plaats heeft terug gezet.. Zelf liep ik met Ischias, zusje van hernia, maar wel als gevolg van dat uit lood staan. Ten tijde van de ischias had niemand in de gaten wat er speelde. De klacht richtte zich op het been. Jaren later werd die scheefstand pas gemerkt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.