Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

adem

adem

17-10-2014 om 21:11

Slechte adem

Ik poets 3 keer per dag mijn tanden zowiezo. Soms nog vaker, omdat ik vaak een vieze smaak in mijn mond en daardoor denk ik dat ik een slechte adem heb.
Ik durf dit niet aan de tandarts voor te leggen.

Elke mond spoel ik mijn mond met mondspoeling en ga met een kleine borstel tussen mijn tanden.

Heeft iemand hier ervaring en wat doen jullie eraan.

Kan je tandvlees of tandplak zijn

Toch zou ik naar de tandarts gaan, want het kan heel goed dat het tandplak of tandsteen is of (licht) ontstoken tandvlees. Je kunt toch gewoon een afspraak maken voor een grondige gebitsreiniging? Kan sowieso nooit kwaad voor je mondgezondheid en misschien ben je ermee van je probleem af.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

18-10-2014 om 19:46

Tandarts

Toch naar de tandarts gaan. Die is daar voor. Waarom zou je dat niet durven? En koop een tongschraper; op de tong zitten ook bacteriën die je met alleen poetsen niet weg krijgt. Overigens, teveel poetsen is ook niet goed. Je kan beter iedere keer als je wat gegeten hebt met water spoelen.

Theekopje

Theekopje

19-10-2014 om 01:14

Tandarts is er voor

Ik snap niet goed waarom je met zoiets niet naar de tandarts durft. Die man (of vrouw) _is_ er voor dat soort problemen.

Dat is net zoiets als niet met eelt naar de pedicure durven, of niet met puistjes naar de schoonheidsspecialiste.

Als de tandarts je zo'n schrik aanjaagt dat je zelfs niet durft te vragen wat je zou kunnen doen tegen eventuele slechte adem, dan zou ik een andere tandarts zoeken.

Bellefleur

Bellefleur

19-10-2014 om 08:42

Bellen

Gewoon de tandarts bellen. Als je tijdens de afspraak zegt dat je zorgen maakt om je slechte adem, is hij helemaal op de hoogte.

mama2

mama2

20-10-2014 om 13:59

In de eerste plaats een afspraak maken en je probleem voorleggen. Ik neem aan dat je verder regelmatig gaat en dat je dus geen tandvlees ontsteking hebt en je gebit verder in orde is. Heb je toevallig kronen?

Het is niet 1,2,3 op te lossen. het kan namelijk ook aan je voeding liggen of een gebrek in de maag. Stap 1 is je mond gezondheid dus daar zal je moeten beginnen. Voor een tandarts is dit een heel normale vraag die dagelijks gesteld wordt hoor!

jds

jds

01-11-2014 om 23:19

kan ook ergens anders aan liggen

breuk van het middenrif, niet goed sluitende maagklep etc.
Veel mensen denken dat slechte adem van de tanden af komt, maar maagaandoeningen kunnen er ook mee te maken hebben.
Ik heb zelf namelijk een niet goed sluitende maagklep, en er bestaat een dieet voor om overmatige maagzuurontwikkeling (en ook daarmee gepaard gaande slechte lucht) in te dammen.
Mijd de volgende voedingsmiddelen zo veel mogelijk:
- chocolade en cacao
- koolzuurhoudende dranken
- aan paprika verwante groenten (dus ook pepers) in welke vorm dan ook
- mentol (geeft tijdelijk een frisse smaak, maar bevorderd maagzuur)
- koffie
- zoetstoffen (overmatig gebruik van ligthproducten geven ook maagklachten)

Mieke

Mieke

02-11-2014 om 18:27

kan ook....

Wat ook kan is dat er stukjes eten terecht komt in de gaatjes van je amandelen. Tenminste dat had ik. Echt ranzig waren die stukjes als ze loskwamen. Een soort gele brokjes. Heel erg stinken naar verrotting. Ik weet niet hoe het komt maar ineens had ik er geen last van na jaren slechte adem hierdoor. Ze zijn verdwenen de brokjes. Ik vraag me nog steeds af hoe dit komt. In ieder geval kan de slechte adem dus ook hierdoor komen. Als ik uit mijn mond stink zeggen mijn kids het meteen. Kun je het niet aan iemand vragen die je heel goed kent. Zo van waarschuw me als ik uit mijn mond ruik? Echt niet schamen en gewoon bespreken bij de tandarts. Voor mij was het een reden om op een feestje waarbij mensen je minder goed verstaan en dichterbij komen enorm naar achteren te gaan, zo van als ik afstand hou dan ruiken ze het niet. Kwam heel afstandelijk over...... Echt niet fijn....

Monique D*

Monique D*

03-11-2014 om 18:12

Vraagje

Ik heb nooit gehoord dat er rotzooi in gaatjes van de amandelen kunnen komen, waaruit brokjes komen die dan ongelooflijk kunnen stinken. Ik heb het even opgezocht. Er stond ook bij dat je op die amandelen kan drukken zodat die vieze brokjes eruit geperst kunnen worden. Dat kan met de achterkant van een tandenborstel of lepel.

Mijn vraag is: hoe moet je dat doen als je gaat kokhalzen? Die reactie komt natuurlijk als je aan de zijkant van het keelgat of amandel drukt..

Dit fenomeen is vaak niet bekend bij huisartsen, ze kunnen wel zien dat er witte plekken op de amandelen zijn, maar wat je er tegen kunt doen weten zij niet.. volgens hen zal dit probleem zich vanzelf oplossen.

Misschien kan Adem voor zichzelf nakijken of zij ook last heeft van kleine vieze gele brokjes in haar mond? Dan weet zij of haar amandelen de schuldigen zijn (mits zij die nog heeft).

Mieke

Mieke

05-11-2014 om 10:29

MoniqueD

Inderdaad vond ik het vreselijk om de brokjes weg te halen. Ik had er een tandenborstel (zocht er een uit die niet te puntig was anders deed het pijn) er speciaal op uitgezocht. Tijdens het drukken op de amandelen ging ik kokhalzen. Niet echt een leuke klus...... Volgens de huisarts is het gewoon pech als je amandelen gaatjes hebben waar etensresten tussen past. Je kunt je amandelen wel laten weghalen maar dat leek me nogal pijnlijk.... Nu is het gelukkig vanzelf overgegaan. Gek is het wel....

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.