Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Corana

Corana

02-10-2020 om 16:46

Quarantaine nodig?

Mijn kind heeft te horen gekregen dat iemand waar ze mee op (coronaproof) introweekend is geweest positief is getest op Corona.
Er is gezegd dat mijn kind zich nu ook moet laten testen en tot komende woensdag in quarantaine moet.
Moeten wij (zijn ouders) nu ook in quarantaine?

Maro

Maro

02-10-2020 om 16:59

in zo'n geval

bel ik het rivm, daar zijn die telefoonnummers voor. Hier op een forum heb je kans dat iedereen weer wat anders zegt.

Categorie 2 of 3?

https://lci.rivm.nl/COVID-19-bco

Zoals je het elf omschrijft valt je kind in categorie 3 en zou zelf niet in quarantaine hoeven gaan tenzij er klachten zijn, laat staan de huisgenoten.

Uiteraard houdt iedereen in huis zich aan de basis maatregelen. Extra handen wassen. en oppervlakken als deurknoppen schoonmaken.

De GGD blijkt nog wel eens verschillend te adviseren, maar je zou ook je plaatselijke GGD kunnen bellen.

Ik zou dat overigens niet doen, die zijn al overbelast.

Dus: akkoord, kind dan maar in quarantaine, je volgt het advies. En houdt haar thuis zoveel mogelijk gescheiden van de anderen. Op haar eigen kamer, alleen hooguit even kort in een geventileerde andere ruimte. En houdt het toilet en de badkamer extra schoon wat betreft handgrepen e.d. Leg overal schoonmaakdoekjes neer zodat het ook makkelijk is voor iedereen om even snel wat te pakken.

Nee

Je moet thuisblijven als je zelf direct in contact bent geweest met iemand die positief getest is of als er iemand in je huishouden last heeft van koorts en/of benauwdheid.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-10-2020 om 20:52

Gezond verstand

Je kan dan toch ook zelf verzinnen om tot woensdag even bij de mensen weg te blijven? Zo vreselijk lang is dat toch niet? Even niet gaan stappen of naar een verjaardag. Snel de boodschappen doen.
Ik ga er even vanuit dat het voor jou om 3 werkdagen gaat. Overleg het even met je baas. Jullie komen er vast uit.

Triva

Triva

02-10-2020 om 21:11

Nee Dendy

Volg de regels. Je mag best wegblijven van die verjaardag maar je kunt gewoon naar het werk. Als we dit zo zouden doen blijft er geen werkende meer over de komende tijd.

Triva

Triva

02-10-2020 om 21:13

daarbij

houd je natuurlijk al bijna 7 mnd 1,5 m afstand, ook op het werk, en werk je thuis als dat op jouw werk mogelijk is. Je houdt dit kind in de gaten en zodra die koorts/benauwdheid bij verkoudheidsklachten krijgt blijf jij ook thuis.

Regels

Het is natuurlijk niet OF regels, OF maatregelen. Inderdaad overleg met je werk als dat een probleem is of bel dan alsnog de GGD als je werk een ding is.

En verder zou ik wel post bezorgen maar geen poli draaien. Je minimaliseert je risico.

Uiteindelijk gaat het om de maatregelen. Als je die zo goed mogelijk handhaaft daalt de besmettingsgraad. Die regels zijn alleen maar een houvast. En als je daar over twijfelt zoek je het uit of gebruikt je gezonde verstand.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-10-2020 om 21:23

Triva

Mensen maken van dat quarantaine soms zo’n groot woord. Zeker nu het om maar een paar dagen gaat.
Ik snap de vraag dus niet zo goed. Wat wil TS nu weten? Of hij/zij de komende dagen op stap kan?

Ik zeg toch nergens dat TS niet moet gaan werken? Ligt natuurlijk aan het soort werk, maar bij mijn man op het werk heeft ook iemand even een paar dagen een soort van geïsoleerd gewerkt. 1,5 meter is op de werkvloer daar niet mogelijk (blijft grappig dat er nog steeds wordt gedacht dat iedereen maar de hele dag die afstand kan houden) maar er lagen nog wat losse klussen. Goed opgelost.
Als het om de thuiszorg oid gaat lijkt overleg mij zeker een strak plan.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-10-2020 om 21:24

Idd AnneJ

Dat gezonde verstand. Ergens in de afgelopen maanden zijn we dat een beetje kwijt geraakt lijkt het.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-10-2020 om 11:43

Hmm...

"En verder zou ik wel post bezorgen maar geen poli draaien. Je minimaliseert je risico."

Op die manier (het eigenhandig nog wat strenger interpreteren van de regels) blijft er niemand over in de gezondheidszorg. Lijkt me nu niet handig.

Je bent besmettelijk vanaf hooguit 2 dagen voor je klachten krijgt. Daarna duurt het ook weer zeker 2 dagen (meestal langer) voor je zelf besmettelijk. Conclusie: als dochter besmet is, maar nog geen klachten heeft is moeder, zelf als ze wel besmet zou zijn, nog niet besmettelijk voor anderen.

ElenaH

ElenaH

03-10-2020 om 12:11

AnneJ

'En verder zou ik wel post bezorgen maar geen poli draaien. Je minimaliseert je risico.'

Terwijl van de medewerkers in de zorg juist gevraagd wordt om door te werken met klachten, tenzij vast staat dat het om corona gaat.

Triva

Triva

03-10-2020 om 13:49

nee

"Ik zeg toch nergens dat TS niet moet gaan werken?'

Je zegt dat ze met haar baas moet overleggen. Nee, je volgt de regels. Dus je houdt allang 1,5 m afstand (of werkt achter een plexiglas raam of hebt mondkapjes op waar dat niet kan) of je werkt thuis (maar dat had je allang moeten doen dat thuiswerken). In deze situatie hoef je geen andere maatregelen te treffen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

03-10-2020 om 14:31

Tjonge Triva

wat is er in hemelsnaam mis met overleggen???

Triva

Triva

03-10-2020 om 15:23

maar

waarom zou je dat doen? Serieuze vraag. Als we allemaal moeilijk gaan doen en ons niet aan de regels houden als we aan de voorzichtige kant gaan zitten terwijl de andere helft aan de andere, verkeerde, kant zich niet aan de regels houdt dan is er dus straks (wintertijd, verkouden, griep) niemand die meer werkt.

Nogmaals: je hoort al thuis te werken als dat kan, je hoort afstand te houden, ook op je werk als je niet thuis kunt werken en als die 1,5 m op het werk niet kan moeten daar ook maatregelen komen.

Als je huisgenoot in contact is geweest met iemand met corona betekent dat dus NIET dat de rest van het gezin ook binnen moet blijven. Dat heeft dus geen zin. Dat doe je pas als die huisgenoot ziek wordt.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

03-10-2020 om 15:44

Triva

Uit fatsoen??

En die maatregelen zijn er wel, in de vorm van dat je in een vaste bubbel werkt. Ik denk dat dat in de meeste bedrijven zo werkt.
Volgens mij werkt dat hier bij de bakker achter de balie zelfs zo. Gewoon steeds dezelfde mensen, dat scheelt verspreiding. En als daar dan iemand tussen gaat staan zonder even te melden dat er een kind thuis in quarantaine zit is dat toch op zijn minst vreemd?

Triva

Triva

03-10-2020 om 18:05

fatsoen?

Lijkt me niet fatsoenlijk naar je werkgever.... nog meer mensen thuis.

Gezondheid

Ik zou toch ook goed op mezelf passen. Natuurlijk is er een conflict als je werkgever je verwacht maar er zijn redenen en je houdt quarantaine. Er worden soms zelfs mensen om ontslagen.

Toch zou ik eerst aan mijn gezondheid denken en het algemeen belang.

Dit riekt naar teveel geschipper en onderhandeling. En juist in de zorg is er in het begin van alles mis gegaan omdat besmette medewerkers overal zorg verleenden, ook als ze lichte klachten hadden. Dat is pas onfatsoenlijk.

Triva

Triva

03-10-2020 om 18:22

ik snap er niks van

we volgen toch gewoon de regels die zijn opgesteld? Hoezo geschipper en onderhandeling? Nee je hoeft niet thuis te blijven en ja je hoort allang afstand te houden en thuis te werken als dat kan. Als je nu nog een stapje veiliger kan doen zat het bedrijf dus fout

Dendy Pearson

Dendy Pearson

03-10-2020 om 18:35

Triva

Het is fatsoenlijk het even te melden bij je werkgever. Ik heb nergens gezegd dat iedereen maar thuis moet blijven.

Bedrijf fout

Dat kun je natuurlijk zo stellen, maar scholen en bedrijven en instellingen hebben veelal ook gehoopt dat het na de zomer weer 'normaal' zou worden of in elk geval versoepeld. En daardoor nagelaten om effectieve alternatieven op te tuigen.

Zie de scholen. Ventilatie, online onderwijs, het blijft achter. En als je overlegt over thuisonderwijs online uit voorzorg kun je weggewimpeld worden. Men wil niet.

Ik zit te wachten tot mijn specialist eens gaat beeldbellen. Ik red het wel met de telefoon, maar met beeldbellen heb je net iets meer zintuigen tot je beschikking om je patiënt te kunnen beoordelen.

Ik zou echt wat meer creativiteit willen zien in het omzeilen van de besmettingsrisico's.

Het is geen kwestie van fout of goed. Het is een kwestie van draagvlak en motivatie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.