Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Marieke

Marieke

19-05-2013 om 12:53

Puistjes

Help! Ik zie door de bomen het bos niet meer! Dochter van 12 heeft ineens een explosie van puistjes, vooral op haar voorhoofd. Nu was ik gisteren bij de drogist en ik dacht: ik neem wat voor haar mee. En dan komt de vraag: wat dan? Ze heeft geen extreem vette huid, vrij droog en nogal gevoelig voor het een en ander. Ze krijgt vrij snel eczeem. Qua voeding doet ze het goed: geen chocola, lust nauwelijks snoep of vette hap, veel groenten/fruit, alleen geen zuivel ivm koemelkallergie.
Iemand tips? Of wat gebruiken jullie kinderen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Elisa Gemani

Elisa Gemani

19-05-2013 om 13:39

Puistjes

Puistjes zijn vaak, zoniet altijd, hormonaal. Je hoeft er geen vette huid voor te hebben maar je moet de huid wel iedere dag goed reinigen met een milde reiniger. Mijn zoon van 12 (droge, gevoelige huid) gebruikt Sebamed Vloeibare Wasemulsie en een keer in de week 's avonds doet hij er Paula's Choice 1% BHA Lotion op en daarna Sebamed Creme. Eventuele puistjes zijn helemaal weg of in ieder geval bijna weg. Gebruik in ieder geval geen agressief spul als Clearasil ofzo. Hardnekkige puistjes kan je indien nodig ook aanstippen met Tea Tree Oil. Succes!
http://www.paulaschoice.nl/skin-perfecting-1-beta-hydroxy-acid-lotion-exfoliant.html

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

19-05-2013 om 17:35

Ik zeg 1 ding:

Jetske Ultee. Kijk eens op haar website, http://jetskeultee.nl/. Hier vind je objectieve en wetenschappelijk onderbouwde informatie over crèmes.

Rosa van der Zanden

Elisa Gemani

Elisa Gemani

19-05-2013 om 20:00

Jetske

Jetske is idd ook een hele goede, betrouwbare bron van informatie over huidverzorging en producten. Zij raadt voor de behandeling van acne/puistjes o.a. ook salicylzuur (BHA) aan. http://jetskeultee.nl/puistjes-moet-ik-wel-of-niet-naar-de-dokter/obj7777420

Onno

Onno

20-05-2013 om 12:08

Misschien hpv vaccinatie?

Kijk eens wanneer ze is gevaccineerd met het HPV vaccin en wanneer die explosie van puistjes is gekomen. Heel veel meisjes krijgen daarna huidklachten tot ernstig eczeem aan toe.

-Flupke-

-Flupke-

20-05-2013 om 17:00

Eventueel

benzoylperoxide!

Tijgeroog

Tijgeroog

20-05-2013 om 20:12

Hpv

Ja, dat was in mijn tijd ook al zo. Toen die meisjes op de leeftijd waren dat je tegenwoordig die hpv krijgt kwam er een explosie van puistjes!
Heel opvallend, die invloed van vaccinaties, dat dat gewoon twintig jaar voor het invoeren van die vaccinaties al te merken was. Jammer dat we nog zo lang op de korreltjes van Onno moesten wachten.

anna van noniemen

anna van noniemen

20-05-2013 om 20:14

Puistjes heeft mijn zoon ook

en geen HPV vaccinatie gehad hoor....gek zeg?

Tijgeroog

Tijgeroog

20-05-2013 om 21:23

Annej

Heeft je dochter hem misschien gehad? Dan komt het waarschijnlijk daardoor, die vaccinatiestoffen zweven dan toch door de lucht... Je huis goed schoonmaken met homeopathisch water is dan het enige wat nog helpt.

anna van noniemen

anna van noniemen

20-05-2013 om 21:31

Wahahahaha

nee, die is pas 9..... maar als ze de leeftijd heeft en hem krijgt zal ik hier posten of ze ineens veel puistjes kreeg....

Daantje50+

Daantje50+

21-05-2013 om 16:56

Heel veel, jaja

15 gevallen op 1.5 miljoen vaccinaties. Wauw, da's echt heel veel, erg hoor. De kans om de staatsloterij te winnen is groter.

Daantje50+

Daantje50+

21-05-2013 om 17:10

Marieke

Mijn dochter: gezicht goed schoonhouden met lauw water en een niet agressieve emulsie. Puistjes zitten meestal op dezelfde plek tussen de wenkbrauwen.
Bij jouw dochter zou ik overwegen om een dermatoloog te bezoeken, vanwege haar onrustige huid en gevoeligheid voor eczeem.

Jade

Jade

21-05-2013 om 18:31

Serieus onno,

je hebt dus heel veel meisjes in je praktijk gehad, die puistjes kregen nadat ze zijn ingeënt met het HPV vaccin? Of heb je een wetenschappelijk onderzoek opgestart onder het mom van "Ik ga weer eens wat nieuws verzinnen"....??

anna van noniemen

anna van noniemen

21-05-2013 om 20:19

Nou het gekke is jade

dat onno al jaren beweert dat zijn praktijk uitpuilt en vol zit en dat hij geen nieuwe patienten aanneemt, en voorzover ik weet is die HPV vaccinatie nog niet zo gek lang.... maar daar zal hij vast weer een mooi verhaal bij weten te vertellen....

Nog een tip

Mijn 14 jarige zoon zit momenteel ook behoorlijk onder de puisten. En niet van die lieve kleine puberpukkeltjes maar enorme bulten die zeer doen en na enkele dagen open knallen. Arm kind.
Ik verschoon wat vaker zijn sloop zodat we onnodig verspreiden tegengaan, hoop ik. Liever niet aan pulken en vaker zijn handen wassen. Ik heb van de week een klein tubetje gehaald van Kruidvat eigen merk. Hoeft hij niet zijn hele gezicht mee in te smeren maar alleen iets op de puistjes waardoor ze sneller uitdrogen. Control stick heet het spul en zit in een klein groen knijptubetje.
Misschien heeft een schoonheidsspecialiste nog tips voor je dochter, ik zou er niet van alles op smeren in combinatie met haar eczeem.

Bellefleur

Bellefleur

22-05-2013 om 09:04

Ik maak me zorgen

Mijn dochter heeft een HPV vaccinatie gehad, en nu, twee jaar later heeft ze nog steeds een glad babyhuidje. Zou die HPV-vaccinatie er misschien voor zorgen dat haar puberteit stagneert? Misschien heeft Onno daar een korreltje voor?
Sorry voor het vervuilen van het draadje

Jade

Jade

22-05-2013 om 14:05

Anna,

ik ben erg benieuwd naar zijn verhaal (die komt er toch niet, maar hoop doet leven

Jade

Jade

22-05-2013 om 14:08

Marieke,

sorry voor het reageren op Onno, maar goed.....soms kan een mens het niet laten

Ik heb toen voor mijn dochter Clearisil gekocht, maar daar ben ik (of liever gezegd: mijn dochter) toch vanaf gestapt. Haar huid werd er te droog van.

Ik heb toen spul gekocht van Yves Rocher, dat ging wel goed.

Ze is nu 14 en heeft er weinig last van. En als ze er wat last van heeft camoufleert ze het. Ik druk haar op het hart om haar huid goed schoon te maken / te houden.

Ik zou, gezien het feit dat jouw dochter vrij snel eczeem heeft, niet dingen gaan uitproberen. Een bezoek aan een schoonheidsspecialiste is misschien een idee?

Marieke

Marieke

22-05-2013 om 22:38

Puistjes

Dank je wel voor jullie reacties, ik zou zelf niet gedacht hebben aan een arts: iedere puber heeft toch puistjes? Maar, die gevoelige huid, da's helemaal waar en dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik heb staan twijfelen bij de drogist. Het verhaal van de cosmetisch arts heeft mee ook aan het denken gezet. Ik ga maar eens een afspraak maken met de huisarts, juist om erger te voorkomen. Een jongen uit de buurt heeft vroeger zo veel puistjes gehad (en er niet vanaf kunnen blijven?), dat z'n hele gezicht onder de littekens zit, ik kan me dat van vroeger op de middelbare school ook wel herinneren. Gek, dat je dat zelf al lang weer vergeten bent! Van mezelf ken ik het niet, mijn man heeft het ook niet gehad, mazzelaars dus.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.