Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

MoedervanA

MoedervanA

29-01-2016 om 11:08

Pijnscheuten in bovenarm

Ik heb sinds een aantal maanden pijnscheuten in mijn linker bovenarm (ik ben rechts).

Het gebeurt soms als er iemand tegenaan komt (enthousiast kind) of als ik me stoot, maar ook als ik een plotselinge beweging maak. Ook doet het vaak pijn als ik mijn arm in mijn jas steek of een rugzak omdoe (eerst rechts, daarna links, dus linkerarm dan een beetje naar achteren).

De pijn is vaak heel scherp, bijna tranen in mijn ogen, en het doet na de echte pijnscheut nog even pijn. Daarna trekt het weg. Is er niets meer aan de hand.

Als ik geen pijnscheut heb, kan ik volgens mij alles ermee doen. Duwen, trekken, zware dingen tillen.

Ik ben al bij de fysio geweest. Hij dacht dat het te maken had met te weinig ruimte in mijn schouder. Heb een tijdlang oefeningen gedaan om meer ruimte in de schouder te krijgen, maar de pijn in mijn arm wordt niet minder. Ik denk dat ik er zelfs vaker last van heb (mn bij de plotselinge bewegingen).

Ik ben daarna ook bij de huisarts geweest en heb zelfs een echo gehad om te kijken naar evt. littekenweefsel in spieren dat het zou kunnen verklaren. Heeft niets opgeleverd.

De huisarts geeft aan dat als ik naar een neuroloog ga, die misschien kan kijken welke zenuw het is die problemen geeft, maar er verder ook niets aan kan doen.

De huisarts geeft daarom aan dat ik dan toch maar naar de fysio terug moet. Er zit kennelijk af en toe een zenuwtje klem. Misschien dat fysio kan helpen. Maar ja, dat had ik al geprobeerd en helpt dus niet.

Is er misschien iemand die dit herkent en nog een idee heeft wat ik kan doen? of me kan geruststellen dat het wel een keer over gaat?

Puck

Puck

29-01-2016 om 11:20

Geen advies

Sorry, geen herkenning maar ik vind het een beetje raar dat de huisarts al voor de neuroloog spreekt. Hoezo weet je huisarts al dat de neuroloog er ook niets aan kan doen? Mag die man/vrouw dat zelf bepalen? Geloof dat ik toch wel naar een neuroloog verwezen zou willen worden. Is een pijnpoli ook een optie misschien?

Ongeluk gehad?

Heb je in het verleden een noodstop gemaakt of een auto ongeluk gehad waarbij de airbag in werking is gekomen en of op zijn minst de autogordel je beschermd heeft?

Wat je beschrijft heeft mijn zus. De kwaal zit 'm bij haar niet aan de schouderkant van het sleutelbeen, maar aan de hals kant bij het borstbeen. Daar ontstaat gewrichtsvocht ophoping. Een soort hernia eigenlijk. Het enige dat kan helpen is rust (juist geen fysio, daar wordt het erger van).
Verdwijnen doet het nooit echt. Op termijn is het gebied ook meer gevoelig voor artrose.

Het soort klacht dat je hebt komt veel voor als gevolg van een ongeval en de impact van de autogordel (tot en met borstbeenbreuk toe). Vooral bij vrouwen < 175 (de autogordel is feitelijk op de man gemaakt).

MoedervanA

MoedervanA

29-01-2016 om 12:09

M Lavell

Ik kan me juist niet herinneren dat ik iets ergs, een zware klap of zo, laat staan een ongeluk heb gehad, dat dit kan verklaren.

En ik vermoed dat vochtophoping in de schouder (daar is ook een echo van gemaakt), ook opgevallen zou moeten zijn, dus ik vermoed dat daar geen sprake van is. Maar ik kan het nog expliciet navragen bij de huisarts.

MoedervanA

MoedervanA

29-01-2016 om 12:12

Puck

"Hoezo weet je huisarts al dat de neuroloog er ook niets aan kan doen? Mag die man/vrouw dat zelf bepalen?"
Tja, ik denk dat dat zijn ervaring is?
En hij zei ook iets over opereren, dat dat wat ver gaat (als dat al zou kunnen helpen) en dat vind ik zelf op dit moment ook wel.

"Is een pijnpoli ook een optie misschien?"
Ook dat vind ik nu nog te vroeg, hoe irritant het ook is.

Maar dat is wel iets wat ik kan bespreken als het erger wordt (of nog vaker voorkomt). Hou ik in mijn achterhoofd.

Herkenning!

Ik herken het precies, vooral jas aantrekken en rugzak omdoen.
Ik heb een plekje in mijn linkerbovenarm, ik kan het precies aanwijzen. Het is ontstaan nadat ik mij verrekt heb, ik pakte iets van een bovenste plank eigenlijk net buiten mijn bereik. Ik heb er te weinig last van om voor naar de dokter te gaan, maar af en toe bij een rare beweging kan het erg zeer doen. Ik moet ook niet "even" wat zwaars tillen.
Volgens mijn trainer bij fitness is het iets dat er gewoon lang over doet om te genezen. Niet overbelasten, wel blijven bewegen is het devies.

MoedervanA

MoedervanA

29-01-2016 om 12:49

Moedermop

Ha fijn, herkenning!

Is het bij jou ook een plekje, iets van 5 cm boven je elleboog en meer aan de buitenkant van je arm?

Aagje Helderder

Aagje Helderder

29-01-2016 om 20:07

Gedeeltelijke herkenning hier

Ik had ook van die pijnscheuten in mijn linker bovenarm, heel naar. Bij mij zat het wel hoger in de arm dan jij beschrijft. Begon met een milde pijn in mijn bovenarm, die zich heel geleidelijk in een maand of 8 ontwikkelde tot 'zenuwscheuten'': bij een verkeerde beweging kreeg ik een afschuwelijke heftige pijn, werd de arm (inclusief de hand) krachteloos. Die hield dan even aan en werd dan minder. De huisarts dacht tot mijn verbazing eerder aan schouderproblematiek dan aan iets met mijn arm.
Ik heb een traject gehad via de huisarts, neuroloog naar de orthopeed. Bij de neuroloog bleek dat ik ook een enorme beperking in mijn schouder had, zowel naar voren als opzij. Ondertussen was er naast de pijnscheuten ook een heftige chronische pijn in de schouder gekomen. De orthopeed stelde de diagnose frozen shoulder. Die diagnose kreeg ik net een jaar geleden. In de loop van het eerste half jaar nam de zenuwpijn af tot 0. Daarna werd de chronische pijn minder en de beperkingen ook. Nu ben ik nog steeds wel beperkt, maar minder en kan ik zonder pijnstilling. Toch is het nog steeds gevoelig tot pijnlijk. Maar wel dragelijk.

Kortom, ik weet niet of dat van jou er op lijkt, maar jouw verhaal kwam me ook weer niet helemaal onbekend voor.

Aagje

5cm

Klopt wel ongeveer maar niet aan de buitenkant meer aan de voorkant. Mijn trainer wist precies de spier aan te wijzen, een bepaalde kleine spier, niet de biceps.

Vogel

Vogel

30-01-2016 om 11:00

Herkenbaar

Al driekwart jaar wisselend last van.
Mijn fysio houdt het op een beklemming in de schouder, en dat komt waarschijnlijk omdat mijn gewrichten hypermobiel zijn, en omdat er wat rugwervels vast zitten. Fysio is ook manueel therapeut en maakt die wervels af en toe weer los. Misschien kan er bij jou ook een manueel therapeut meekijken?
Ik doe spierversterkende oefeningen. Inmiddels kan ik mijn bh weer pijnvrij vastmaken en als ik het heel voorzichtig doe een bal weggooien, maar helemaal weg is het helaas nog steeds niet.

Succes en beterschap!

MoedervanA

MoedervanA

02-02-2016 om 16:57

Moedermop

Je hebt gelijk, het plekje zit meer aan de voorkant .

Zit iets van 4 vingers (liggend) tussen elleboog en plekje.

Gisteren weer megapijn gehad.

Misschien heb ik het ook verrekt. Kan het me niet herinneren, maar kan het me wel voorstellen.

Ik doe maar rustig aan, inderdaad wel bewegen (geen punt, zolang ik niet die vervelende bewegingen maak of iemand mij plotseling aanstoot), maar niet overbelasten. Ga dus maar even niet naar de fysio, want dat hielp niet en is misschien net weer teveel van het goede.

MoedervanA

MoedervanA

02-02-2016 om 16:58

Vogel

Ik neem eerst dus maar rust. Kijken of dat verbetering geeft. Kan altijd weer naar de fysio, maar zal dan inderdaad ook vragen naar een manueel therapeut! Dank voor de tip.

Net mijn knie verrekt

Mijn arm valt best mee op het ogenblik, zacht masseren helpt goed. Ik moet er alleen niet 's nachts te lang op liggen, dan wordt-ie wel stijf.

Maar ik had net gehurkt gezeten en daarna met het traplopen schiet er opeens een pijn door mijn knie!

Ik word oud (bah!)....

hier

Net diagnose gehad NA. Neuralgische Amyotrofie.
Ik heb dan niet de pijn maar (wel gehad vroeger) en heeft zich nu in ernstig krachtsverlies en uitval verschijnselen geuit.
Heb er een stukje hier op OOL gezet.
De verschijnselen komen ook vanaf mijn schouder.
Mijn schouder heeft ook een sterke asimetrische beweging tov rechts.
Ik moet naar een zeer gespecialiseerde fysio voor schouder en hand.
Gr rymcke

Gabbemie

Gabbemie

23-02-2017 om 17:16

pijnscheuten in arm....

Graag een vraag voor MoedervanA.....ik lees hier dat jij dezelfde pijn had (is wel een jaar geleden) dan degene die ik nu heb !!! Hoe gaat het nou met jou? En heb je de oorzaak gevonden van die pijnscheuten in je arm ? Heb mijn bloed laten trekken en het is geen ontsteking. Ik zit nu juist in mijn menopauze en misschien ligt het daaraan.....Ik heb zo van die momenten dat ik er geen last van heb....en dan momenten, zoals bij het aantrekken van een jas, of mij aankleden dat er die helse pijn is....en na een paar seconde weer verdwijnt. Hopelijk kan jij me helpen, mvg Gaby

MoedervanA

MoedervanA

23-02-2017 om 23:48

Gabbemie

Het bleek bij mij ook een frozen shoulder te zijn!

Nu te moe, later zal ik verloop en stand van zaken vertellen.

Sterkte ermee.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

24-02-2017 om 00:18

Tja en die frozen shoulder duurt lang

ik ben ondertussen drie jaar nadat de eerste pijn in de bovenarm begon.
Na een jaar was de pijn het ergst. Die afschuwelijke pijn heeft denk ik zo'n half jaar geduurd. In die tijd vond ik het afschuwelijk om te lezen dat het echt jaren kan duren tot het echt over is. Maar ondertussen weet ik dat het te doen is. Toen ik de combinatie had met zenuwpijn slikte ik een combinatie van lyrica, diclofenac en paracetamol. Later een tijd diclofenac en paracetamol.

Ik heb nog steeds chronische pijn in mijn schouder en ben nog steeds behoorlijk beperkt vooral zijwaarts. De zenuwscheuten zijn gelukkig nooit terug gekomen. Soms baal ik van de pijn en van het feit ik nog steeds sommige dingen niet goed kan. Maar meestal ben ik vooral blij dat ik geen fysiek werk heb en dat mijn schouder geen belemmering was/is om te kunnen werken.

Aagje

Elleboog

De pijn bij mijn bovenarm is weggegaan, maar nu een jaar later heb ik last van een scherpe pijn bij de rond de elleboog, na te enthousiast op de crosstrainer in de weer te zijn geweest. Ik dacht, het gaat wel weer over, maar nu ik van duw frozen shoulder problemen lees, toch maar eens naar fysio of huisarts.

Pijnscheuten linker bovenarm

Ik heb al een maand of drie nagenoeg dezelfde klachten als die de "moedervana" op 29012016 vermeldde.
Alleen bij mij doet het geen pijn als er iets of iemand tegen de linker bovenarm komt. Ook als ik in de linker bovenarm knijp of met de rechterhand stevig masseervoel ik geen pijn. De pijn ontstaat met name bij bepaalde bewegingen van de linker arm. Krijg dan een felle pijnscheut die daarna (met arm weer in een normale stand) langzaam (maar wel als een zeurderig, beurs gevoel) weer wegzakt. Kan met de linker arm (net als de rechter) wel boven het hoofd reiken, ook recht naar voren, ook naar links gestrekt (hoewel ik de pijn dan wel een beetje voel al). Maar het is inderdaad vooral bij achterwaartse bewegingen met de linker arm (zoals bij de linkermouw van overhemd of jas aandoen. Ook ik kan er gewoon kracht mee uitoefenen (duwen, trekken, dragen). Zelfs met het lichaam horizontaal op de grond opdrukoefeningen doen gaat goed!
Heb een paar jaar geleden een slijmbeursontsteking aan de rechter schouder gehad, maar kon toen mijn rechterarm nauwelijk hoger dan horizontaal krijgen en al helemaal niet boven het hoofd! Heb toen veel fysiotherapie gekregen, waarna het uiteindelijk over is gegaan.
Ben met mijn huidige linker bovenarmklachten naar de huisarts gegaan, die toch aan de (maar dan nu rechter) schouder dacht en een injectie heeft gegeven, die echter geen steek heeft geholpen!
Ik heb er nu al zolang last van, dat ik me niet kan voorstellen er ooit nog vanaf te komen. En of het nou frozen shoulder is??? Met de schouder lijkt niets aan de hand.
In 2/2017 schreef MoedervanA dat ze nog inhoudelijk(er) zou reageren. Ben daar nog wel benieuwd naar!

MoedervanA

MoedervanA

26-07-2017 om 03:29

En nu

Zie dit toevallig voorbij komen en dacht, is het van mij? Inderdaad!

Hierbij een update: Ik ben er nagenoeg vanaf, realiseer ik me nu opeens! Het is nog niet helemaal weg, maar kan een jas weer redelijk goed aantrekken en als ik niet te gekke dingen doe, zoals stoeien met zoon,,gaat het goed. Ben er niet echt meer mee bezig. Dus houd hoop, wie weet verdwijnt het ook bij jou met de tijd.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

27-07-2017 om 07:31

Wat fijn MoedervanA

dat je er nagenoeg vanaf bent.

Mijn update: ik ben 3,5 jaar na de eerste verschijnselen nog steeds niet van mijn frozen shoulder af. Ik red me er prima mee hoor, dat wel, maar er zijn nog steeds een aantal verschijnselen behoorlijk aanwezig.

De arm is duidelijk minder belastbaar (geen zware dingen tillen ermee), nog flink beperkt in de zijwaardse beweging (hand komt niet boven de schouder uit) en bij vlagen ook weer behoorlijk pijnlijk. Niet in de mate van het begin gelukkig, maar toch reden voor pijnstilling. Wel is de arm steeds meer inzetbaar en dat is fijn.
Vorig jaar in de zomer kon ik nog niet fietsen omdat ik letterlijk mijn hand niet aan het stuur kon houden. Dit jaar lukte dat prima. Maar toen ik een aantal dagen achter elkaar over een hobbelig bospad gefietst had, merkte ik duidelijk meer pijn. Ik vermoed door de hobbels. Daar is 'ie duidelijk niet klaar voor.

Ik klaag niet. Ik hoorde onlangs van iemand die al een half jaar niet kan werken door een fs en dan prijs ik me maar weer gelukkig dat daar nooit sprake van is geweest bij mij.

Aagje

rode krullenbol

rode krullenbol

27-07-2017 om 13:13

Ter info

Bodybuilders en zwemmers hebben nog wel een last van 'frozen shoulders'. Volgens mijn broer Jerome kan het nuttigen van een combinatie gember en geelwortel helpen bij het bestrijden van de ontsteking(en) en de pijn. Dat heeft hij althans van horen zeggen.

Zowel gemberwortel als geelwortel is vers te koop en te gebruiken, maar ook in gedroogde vorm (fijn gemalen of in stukjes gesneden).

Je kunt de kruiden verwerken in gerechten, er thee van te zetten of via capsules tot je nemen. 'Prefab' capsules gevuld met gedroogde en gemalen gember of geelwortel zijn te koop in potjes, maar ook zelf te maken met behulp van een speciale kit. Voor het zetten van thee zijn de gedroogde stukjes ideaal.

Geelwortel kent uiteenlopende namen: turmeric, tormeric, kurkuma, curcuma en koenjit. Het type 'curcuma longa' heeft naar men zegt de sterkste medicinale werking. De smaak doet een beetje aan peper denken.

Let wel: wie medicijnen slikt dient vanzelfsprekend zeer voorzichtig te zijn met het nuttigen van kruiden als gember en geelwortel en doet er goed aan eerst zijn/haar arts te raadplegen.

Voor verdere informatie over dosering en verkooppunten e.d. verwijs ik gaarne naar het internet. Zoals bekend doen daar nogal wat onbewezen beweringen de ronde, waarvan ik mij bij deze uitdrukkelijk distantieer.

Enfin; voor wie het niet schaadt, kan het wellicht baten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.