Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Oogpleister voor behandeling lui oog is pijnlijk

Beste,
Mijn kind heeft een lui oog en moet de gehele dag afplakken. De oogpleisters plakken is steeds een strijd. Huilen, weerstand. De pleisters op en af doen geeft gewoon teveel pijn. Het is echt belangrijk, want ze ziet door haar lui oog maar 10%. Alle tips zijn welkom!

Anjo

Anjo

18-10-2016 om 19:50

gekke vraag

plakt ie niet op vaseline ipv op de lijm van de pleister? Weet niet hoe oud het kind is en of ze erg wrijft?

Pirata

Pirata

18-10-2016 om 19:57

ooglapje

Mijn moeder heeft vroeger gewoon een ooglapje voor mij gemaakt. Met elastieken eraan.
En zijn er geen hypoallergene oogpleisters te krijgen? Er zijn verschillende!

Marie

Marie

18-10-2016 om 20:06

Pleisters even op hand plakken

Even de pleister eerst even op de rug van je hand plakken en dan pas op het oog. Dan plakt het niet meer zo.
Deze tip kregen wij toen onze dochter 14 jaar geleden pleisters moest plakken

Wilgenroosje

Wilgenroosje

18-10-2016 om 20:31

Bril?

Hoe oud is je dochtertje? Mijn buurjongetje heeft ook een oog dat afgeplakt moet worden en heeft een goedkoop brilletje waarvan het glas zonder sterkte is en dat wordt afgeplakt. i.p.v. het oog. Ook omdat het oogje afplakken iedere keer drama was.

Lou

Lou

18-10-2016 om 20:53

Ervaring

Ik ken een aantal tips uit ervaring.
Er zijn speciale pleisters voor de gevoelige huid. Je kunt ze ook nog eerst even op je hand plakken. En inderdaad, wat het fijnste is: plak het brillenglas af in plaats van het oog (moet je wel zeker weten dat ze er niet langs kan kijken). Toen we dat eenmaal doorhadden plakten we gewoon ondoorzichtig plakband op haar bril. Een verademing vond ze het.

mijk

mijk

19-10-2016 om 12:47

hyypoallergene

Waren veel saaier naar kind mocht kiezen wat ik er optekende. Pleister ging op de stickerkaart vonden ze ook allebei leuk. Zoon heeft stevige pleisterallegie opgebouwd van zijn oogpleisters hier ging bril afplakken echt niet! Keken ze beiden langs..

Mijk

Vogel

Vogel

19-10-2016 om 21:56

Op school?

Ik heb twee kinderen in de klas die thuis de boel afbreken als de oogpleister op moet. Die plakken we op school, geen centje pijn. Ik wil niet zeggen dat jouw kind zich aanstelt, bij sommige kinderen doet het echt pijn, maar soms raak je in zo'n cirkel waarbij iedereen gespannen raakt als het woord oogpleister maar valt. Misschien wil de juf het een tijdje van je overnemen als je het uitlegt.

Raffie

Raffie

20-10-2016 om 09:05

even bellen

naar de oogarts/orthoptist

Er zijn inderdaad een heleboel verschillende soorten pleisters, in huidvriendelijker varianten (met net zo leuke plaatjes erop).

Niet zomaar op de bril plakken, dat heeft veel minder effect!

Raffie (werkzaam op dit vakgebied)

Jacquel

Jacquel

20-10-2016 om 12:11

Ooglapje uit de feestwinkel

Ik had bij de apotheek een ooglapje gehaald, het was een rotding. Drukte op het oog. Vervolgens bij de feestwinkel een piratenlapje gevonden, dat van plastic is. Door de ronde vorm drukt het niet op het oog.

Lou

Lou

20-10-2016 om 16:16

Raffie

Een pleister of tape op de bril plakken heeft alleen minder effect als ze erlangs kan kijken. Want dat gaat ze dan natuurlijk doen en ja, dan helpt het nauwelijks. Hier was het bril afplakken juist een tip van de specialist. Dus het kan best, maar omdat het afhankelijk is van kind en bril is even bellen inderdaad het beste.

Hoe gaat het nu Teuntje?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.