Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Brave Hendrik

Brave Hendrik

25-10-2020 om 19:55

Onverwoestbare bril

Welke kant-en-klare brillen kunnen een stootje hebben? Tot nu toe gebruik ik kant-en-klare leesbrillen omdat mijn ogen nog flink aan het veranderen zijn. Daarvoor heb ik inmiddels een stapel goedkope leesbrillen. (Kruidvat, Etos, etc)
Die gaan niet echt lang mee. Ik ben er ook niet echt voorzichtig mee. Omdat ik niet echt voorzichtig ben met mijn bril(len), durf ik het ook niet aan om een bril bij de opticien te kopen.
Zijn er (relatief) goedkope kant-en-klaar brillen die wel tegen een stootje kunnen?
Welke zijn dat? (Graag ook voor heren)

Pirata

Pirata

25-10-2020 om 20:11

Ali express

Ik heb een keer een stapeltje besteld bij Ali Express, 1,90 per stuk ofzo. Dat is volgens mij 2 jaar geleden en er zit nog geen krasje op de (plastic) glazen. Itt de dure Pearl bril. Alleen het scharnier van de meest gebruikte kleur begint wat te wijken, maar ik zet hem dan ook de hele dag op mijn hoofd.

Ik heb wel net een iets mooier model bij charlie temple gekocht, 29,- . Maar de duurzaamheid weet ik nog niet.

kapotte bril

Je kunt een bril ook maken, een nieuw schroefje in het scharnier of zo.
Bij mij gaat er vaak 1 pootje af. Dat is niet erg als ik gewoon thuis ben. In mijn tas heb ik een 'nette' bril, zelfde bril maar met twee pootjes.

In een winkel gebruik ik tegenwoordig toch mijn bril met 1 pootje want ik doe het op en af om iets te lezen anders beslaat de bril toch.

Dus maar 1 pootje is nog steeds een bruikbare bril.

Triva

Triva

25-10-2020 om 21:11

Simpel

Koop een goede brillenkoker en gebruik die ook.

Jasmijn

Jasmijn

26-10-2020 om 08:49

action

Ik heb ze van 0.99 cent bij de Action. Ze blijven redelijk goed, op een gegeven moment rekken ze uit doordat ik ze de hele tijd op mijn hoofd zet als ik ze niet gebruik. Ze hoeven bij mij zelden mee in de tas, want overal heb ik die brilletjes liggen inmiddels. Ook een paar in de auto en bij mijn moeder. En dan inderdaad 1 in de tas, maar die gaat wel sneller stuk daar.
Op een gegeven moment ben ik ze allemaal kwijt in huis en dan blijken ze zich allemaal verzameld te hebben bij mijn bureau.
Wat bij mij wel werkt is een paar hele lelijke brillen kopen (die neem ik beslist niet mee de deur uit ) Bij mijn bed ligt een hele rare met blauwe zijkanten (een keer niet opgelet bij het kopen, want dat zag je niet goed in het pakje) en die is zo lelijk, die laat ik ook in de slaapkamer liggen. En toen ik 50 werd kreeg ik voor de lol van mijn schoonzus een 'ouwe wijvenpakket" met een hele rare knalrode leesbril, die blijft altijd in het hoekje bij de bank liggen, daar waak je wel voor om er mee in de supermarkt te lopen.
Dus op die plekken grijp ik nooit mis, bij de rest wel.
Dus ik heb geen tip over brillen die tegen een stootje kunnen, maar een tip om de bril op zijn plek te laten (de reis in de tas is bij mij meestal het moment dat ze stuk gaan) En voor 0.99 cent bij de action, daar kan je geen buil aan vallen.

Zus

Zus

26-10-2020 om 12:23

toch opticien

Ik zou toch investeren in een duurdere bril. Ik heb er eentje die flexibel is, qua pootjes en zo. Juist duurdere brillen kunnen veel beter tegen een stootje. Daarbij komt de sterkte iets minder nauw, dus kun je best lang mee met de glazen. Uiteindelijk moet je toch sterkter maar dan vervang je alleen de glazen. Goedkope rommel gaat sneller stuk en helpt ook niet de plastic afvalberg verkleinen

Triva

Triva

26-10-2020 om 12:29

nog een andere oplossing

Neem een varifocusbril, altijd prettig om er vroeg mee te starten, die hoeft niet meer af

Brave Hendrik

Brave Hendrik

02-11-2020 om 06:19

Varifocus

Ik heb een varifocus geprobeerd. Daar kreeg ik hoofdpijn van. Toen ben ik terug gegaan en kreeg andere glazen. Ook die geprobeerd. Twee weken lang geworsteld. Steeds een tijdje opzetten, tot ik er gek van werd. Weer terug naar de opticien. Volgens mij hebben werelds nog een derde set glazen geprobeerd maar dat werd hem ook niet.
Ik twijfel nu soms wel eens of ik toch niet bij een goede opticien ipv een keten langs moet gaan. Maar wanneer ik nu met een leesbril op de trap af wil lopen, dan krijg ik het Spaans benauwd.
Kort om ik heb maar een aantal brillen besteld bij aliexpress.

Ad Hombre

Ad Hombre

02-11-2020 om 09:39

Titanium

Ik heb een titaniumbril.
Dat ding is onverwoestbaar.

Jasmijn

Jasmijn

02-11-2020 om 11:03

1 contactlens?

Ik heb ook gehoord van een vriendin dat je ook kunt kiezen voor 1 contactlens. Ze checken dan wat je dominante oog is, daar gaat de lens niet in (die is dan voor het veraf kijken, want daar heb je als het goed is geen lens voor nodig) en dan gaat in je andere oog een lens om te lezen.
Je brein past alles dan aan en dan kan je dus gewoon scherp veraf zien én scherp zien met lezen, je schijnt er wel aan te moeten wennen.
Mij lijkt het wel wat, maar moet er nog eens een keer voor op pad. Dat gedoe met die brillen de hele dag vind ik ook niets.

Sportbril

MIjn zoon had vroeger een sportbril, naast zijn gewone bril. Ik zie dat dat ook voor volwassenen bestaat.

En soms is het echt wel zoeken wat de oogafwijking precies inhoudt en hoe je dat het beste oplost.

Dat is hier bij dochter pas gelukt na een aantal jaren waarin we regelmatig lieten controleren door medewerkers van de Pearl. Een contactlensspecialist heeft rond haar veertiende uitgevonden hoe het precies zat, nadat we het al jaren niet helemaal goed kregen, ook niet bij de oogarts.
De kunst was destijds dat deze persoon geduldig van alles uitvroeg en dan uitprobeerde. En er blijkbaar ook veel van wist.
En dochter, inmiddels ouder, er ook beter greep op had en tekst bij kon vinden.

Zus

Zus

02-11-2020 om 18:27

Jasmijn

Dat heb ik ook twee jaar gedaan. In mijn niet-dominante oog zat de lens die veraf minder sterk was dus daar las ik mee. Werkte zeker goed, alleen na twee jaar werd verschil te groot. Nadeel is ook dat dat oog erg achteruit is gegaan qua veraf zien, dus nu zit ik ineens met een groot verschil tussen mijn twee ogen. Niet fijn als ik even geen lenzen in heb en wil lezen .

Brave Hendrik

Brave Hendrik

04-11-2020 om 12:49

Sportbril

De suggestie van een sportbril daar kan ik wel wat mee.
Ik vraag mij alleen af of je ook goedkope kant-en-klare sportbrillen kan kopen. Bij welke internetshop dan?
Als ik er op Google dan krijg ik zonnebrillen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.