Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

tante Sidonia

tante Sidonia

06-01-2015 om 16:24

ontsteking schouder

Gisteren ben ik bij de huisarts geweest voor een, ik dacht, een slijmbeursontsteking in mijn schouder. ik had al drie dagen behoorlijke pijn in mijn schouder en kon er ook slecht van slapen, omdat ik heel omzichtig moest draaien in bed. Nu heeft ze geconstateerd dat het een kapsel van een pees is die ontstoken is. Wel blijven bewegen en 10 dagen diclofenac slikken is het advies. Nu is de pijn echter al zo afgenomen dat ik het bijna genant vind om 3 x per dag zo'n pil te slikken. Anderzijds is dat wel het advies omdat je die ontsteking echt even moet verhelpen.
Maar omdat nou 10 dagen te slikken terwijl je bijna niks bvijzonders meer voelt....? Wat zou jij doen?

Barvaux

Barvaux

06-01-2015 om 20:51

tja

Ik zou morgen de huisarts bellen als ik zou twijfelen over het advies en niet zomaar iets anders gaan doen.

Astrid

Astrid

06-01-2015 om 22:16

Persoonlijk

denk ik dan niet aan een ontsteking als de pijn al na 3 a 4 dagen bijna weg is. Daarom zou je idd even kunnen bellen, wie weet is 2 dagen aanhouden al voldoende.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij pijn in het bewegingsapparaat een heel hard hoofd heb gekregen in het oordeel en de diagnoses van artsen en specialisten zolang er enkel maar wordt gevoeld of een fotootje wordt gemaakt waarop de helft weer niet te zien is. De meeste dingen die vanzelf komen gaan ook vanzelf weer weg. Kan ook een verkramping zijn geweest bij wijze van spreken of ongemerkt een foute beweging, verkeerd gelegen enz. Soms heb ik het gevoel dat ze het een naampje geven en een pijnstiller en verwachten dat het gewoon weer zal wegtrekken. Zoals ook gebeurt in de meeste gevallen natuurlijk.
Mijn moeder heeft al 5 diagnoses achter de rug voor haar knie en elke deskundige "vindt" wel iets op zijn of haar vakgebied. Evenzo ook bij mijzelf en mijn dochter.

In het leger

Gebruikten de jongens van de commandotraining het middeltje smeerwortelsap bij scheenbeenontstekingen en andere ontstekingen aan de botten wegens overbelasting.
Als de diclofenac je lastige bijwerkingen bezorgt, zoals duizeligheid, kan je overwegen de oude geneeswijze toe te passen. Een ontsteking aan botten en kapsels zijn niet in 3 dagen volledig weg.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.