Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Nu op Altijd Wat Ned 2

Eerst over een zwangerschapstest, daarna de Kinderombudsman weer eens over de nieuwe jeugdwet.

Leen13

Leen13

18-12-2013 om 01:46 Topicstarter

jeugdzorg voorbeelden

http://www.npo.nl/altijd-wat/17-12-2013/NCRV_1637735
In deze aflevering ook voorbeelden van jeugdzorg. Niet van de jeugd ggz. Eigenlijk denk ik dat veel mensen gewoon niet goed weten wat voor kinderen daar terecht komen en wat voor hulp er geboden wordt.
Een mooi voorbeeld is de alleenstaande moeder die met een hulpverlener van een buurtteam haar schuldenproblemen en woonproblemen weet op te lossen. Handig gewoon.
Het 2e voorbeeld een stel ouders die vrijwillig hun kind uit huis plaatsen vanwege gedragsproblemen bij een reactieve hechtingsstoornis en een verstandelijke beperking. Dat blijft nodig en het is maar de vraag of zo'n specialistische voorziening behouden blijft. Daar moet op bezuinigd worden ten gunste van preventieve voorzieningen. In Denemarken is gebleken dat het daar fout ging. Veel instellingen verdwenen en moesten later met veel moeite, het duurt ongeveer 5 jaar voor zo'n instelling weer goed draait, opgestart worden.
Afgezien van de regelgeving die nieuwe drempels opwerpt voor de zorg en de rechten van ouders en kinderen, de privacy, de zelfsbeschikking, de voorgestelde bureaucratie en dwang in de nieuwe jeugdwet, lijkt het me goed om de doelstellingen van de transformatie na te streven.
Maar de jeugd ggz moet daar buiten blijven. Daar kan de gemeente niets mee. Weer een passend blog van Menno Oosterhoff.
http://www.artsennet.nl/blogs/artsen-blogs/Menno-Oosterhoff/Blogbericht-Menno-Oosterhoff/140426/Blaas-dan-de-hele-jeugdwet-maar-af.htm
"De jeugd-ggz blijft verzekerd in de zorgverzekering. Bij de nieuwe jeugdwet die vanaf 1 januari 2015 in werking treedt is de gezondheidszorg voor jeugdigen met psychische problematiek uitgezonderd van de overheveling naar de gemeente. Is dit waar? Nee."

Idee

Idee

18-12-2013 om 14:49

Idee

Ik denk dat ik ga vragen of ze jou een eigen rubriek willen geven hier. Aangezien ik niet kan zie wie het draadje opent zit ik elke keer weer jouw gezwam te lezen en daar pas ik onderhand voor. Alleen al het feit dat als je iets te vertellen hebt je dat in vier postings achter elkaar moet doen vidn ik al vermoeiend maar een heel draadje van jou kan ik niet meer aan geloof ik.

Leen13

Leen13

18-12-2013 om 17:08 Topicstarter

er is mogelijk een simpeler oplossing

http://www.ouders.nl/forum/over-het-forum/wat-zou-je-nu-nog-anders-willen-zien
Een vraag van ChrisH om de naam van de poster aan te geven bij nieuwe berichten. Misschien kun je in die draad je verzoek kwijt. Als meer mensen daarom vragen kan het misschien geregeld worden?
Ik heb nog niet gezien dat het niet kan.

Idee

Idee

19-12-2013 om 11:43

Misschien

Misschien kan jij tot die tijd in je titel van je reactie ook je naam zetten, dan mag jij posten wat je wil en hoef ik dat niet aan te klikken.

mirreke

mirreke

19-12-2013 om 14:50

Idee, ik weet niet wie jij bent

maar wat mij betreft mogen ze jou voor eeuwig bannen van Ouders online.
Wat een waardeloze, minne, verwerpelijke, kinderachtige, overbodige, oerstomme, zonde-van-mijn-tijd reactie.

Mirjam

mirreke

mirreke

19-12-2013 om 14:52

AnneJ, HULDE

voor jou en je doorzettingsvermogen, voor je doordrammerigheid omdat-dat-nou-eenmaal-moet, voor je vaak zeer inforijke reacties.
Respect voor jou!

(dat moest ik even kwijt, en ik ga zeker de links even bekijken)

Mirjam

Jemig Idee

Herken je de postings van AnneJ inmiddels nog niet al aan de berichttitel? Dan zit er inderdaad niks anders op dan ze na een paar regels gelezen te hebben weer weg te klikken als blijkt dat het je niet interesseert. Is dat nou zo moeilijk? Die halve minuut van je leven die dat kost krijg je nooit meer terug, maar als dat zo'n groot verlies voor je is moet je je afvragen of je je kostbare tijd wel op dit forum moet besteden. Er zullen wel meer topics zijn die je leest en denkt: meh.

skik

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.