Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Elfje65

Elfje65

29-01-2017 om 10:10

Misselijk bij het liggen 's nachts

Mijn zoon (22) heeft de laatste tijd veel last van studiedruk en heeft hier al eerder een soort van hyperventilatie, paniekaanval, licht in het hoofd, van gekregen. Tenminste dat veronderstellen wij. Durfde daardoor soms ook niet tegaan slapen omdat hij bang was niet meer wakker te worden. Het uitte zich een maand geleden. Hij is naar de dokter geweest om bloed te prikken maar dat leverde niets op. Dokter gooide het op stress, wat ik ook geloof. Maar nu is hij misselijk als hij gaat slapen, kan daardoor niet slapen. Als hij opstaat trekt de misselijkheid weer weg. Maar hierdoor wordt hij steeds vermoeider. Wie herkent dit?

Taxi

Taxi

29-01-2017 om 10:39

kennis

Lees of laat hem lezen over hyperventilatie, zodat hij weet dat het erbij hoort, overgaat wanneer de stress minder wordt.
Ontspannings/ademhalingsoefeningen op een bandje kunnen helpen om te ontspannen, neurieen of zingen kan helpen om een aanval van hyperventilatie te laten verdwijnen (zolang zijn uitademing langer is dan zijn inademing).
Van hyperventilatie, ook de chronische vorm, kun je misselijk worden, overgeven, flauwvallen.
Het is normaal, het kan erbij horen.
Daarom: laat hem info zoeken over chronische hyperventilatie, aanvallen van hyperventilatie, paniek enz en wat daarmee te doen.
Komt hij dan niet verder dan zijn er genoeg cursussen die hem daar mee kunnen helpen. Allemaal gericht op ontspanning, ademhaling en je paniekdenken te veranderen (gedachtenstop).

@Emma

@Emma

29-01-2017 om 12:17

Fysiotherapie

Er zijn fysiotherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van/omgaan met hyperventilatie. Ik heb er zelf ooit veel baat bij gehad. Naast symptoombestrijding (want dat is dit wel) is het natuurlijk ook noodzakelijk iets aan de oorzaak van de stress te doen. Dat kan lastig zijn als je middenin een drukke studie zit, maar het kan je juist ook extra motiveren omdat je zo op scherp staat.

Hanna

Hanna

02-02-2017 om 14:22

Chronische hyperventilatie

Ik heb een tijd lang last gehad van chronische hyperventilatie. Ik ben het helemaal eens met Taxi: laat hem erover lezen. Er komen allerlei angstaanjagende symptomen bij kijken die eignelijk vrij onschuldig zijn. Ik had een boterhamzakje in mijn handtas voor wanneer het te erg werd. Ik vond het heel geruststellend om daar even in te ademen en de symptomen dan te voelen wegtrekken. Mijn arts heeft me op het hart gedrukt dat niet de hyperventilatie gevaarlijk was, maar op de lange termijn wel de stress. Dus dat ik iets aan de stress moest doen. Ik ben gaan sporten en mediteren en dat hielp.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.