Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ilonka Hoeks

Ilonka Hoeks

27-07-2015 om 20:47

Mijn zoontje heeft al bijna 8 jaar een poepprobleem

Mijn zoontje van bijna 8 jaar heeft al vanaf zijn 4 mnd een poepprobleem. Na diverse clisma's als baby zijn we door verwezen naar de Pipo-polie in het MMC Veldhoven. Na een paar echo's later en aan de zakjes forlax begonnen zijn we na een paar jaar door verwezen naar een darm/lever/maag kinderarts. Hij denktfat het een bekkenbodemprobleem is nadat hij gevoeld heeft. Maar hij was nog te jong voor bekkenfysio. Dus........mevrouw zoek het masr lekker uit. Tenminste zo voelde dat. Maar na een paar maanden verder en nog steeds aan de zakjes forlax 3 per dag gaat het nog steeds erg slecht. Ja hij kan voortaan poepen door de zakjes maar hij poept elke dag in zijn broek. De ene keer meer dan de andere keer. Hij zegt dat hij het niet voelt en het niet kan. Uiteindelijk toch bij een bekkenfysio terecht gekomen omdat ik bij de huisarts weer had aangeklopt dat dit niet langer meer verder kan. Hele lieve vrouw maar na driekwart jaar elke week en daarna om de week daar te zijn gewerst zijn we nog steeds niks verder !! Pfff heeft iemand DE GOUDEN TIP . ..

Hadewich

Hadewich

27-07-2015 om 21:36

Dieet?

Is er al gekeken of hij bijvoorbeeld niet tegen gluten of lactose kan?

Dieet inderdaad

Zoon had een koemelkeiwitallergie en na het elimineren van elk spoortje koemelkeiwit had hij geen dunne onverteerde poep meer en kon het beheersen door op de toilet te gaan.
Wel nog steeds veel tijd nodig en hij gaat er dan ook een half uur per dag voor zitten. Vroeger zat ik dan bij hem omdat hij geen geduld had. Met een speeltje of een boekje.

Jay

Jay

27-07-2015 om 23:40

biofeedback

Mijn broer, nu 35 jaar oud, heeft tot zijn 15e last gehad van obstipatie en in zijn broek poepen.
Jarenlang is er van alles geprobeerd, maar bij hem was de uiteindelijke oplossing biofeedback training bij de poeppoli in Rotterdam. Dit heeft hem uiteindelijk van het probleem af geholpen.

Tine

Tine

28-07-2015 om 06:46

Pfoe

Iets wat al 8 jar duurt en waar hij al al voor is onderzocht, ikben bang dat je hier DE oplossing niet zomaar gaat vinden. Wat jay zegt, een goede poeppoli lijkt me waar je wezen moet hiermee. Sterkte!

En dit?

Een collega van mij is met haar kind naar een osteopaat geweest die gespecialiseerd is in poepproblemen. Na 3 behandelingen ging het een heel stuk beter... Ik weet niet hoe die osteopaat heet, mogelijk valt dat te googelen en anders wil ik t wel eens vragen. Zoon van mijn collega poepte ook elke dag in zn broek, al jaren lang. Afgewisseld met perioden waarin hij obstipatie had en helemaal niet poepte...

Obstipatie

Het nuttigen van zakjes forlax en het drinken van de nodige glazen water, vielen mij zwaar op de maag. Bij obstipatie, neem ik een klein bakje activia. Zo breng ik de darmflora op pijl, denk ik maar. En heb ik geen opgeblazen gevoel maar wel betrekkelijk snel een normale verlichting.
Vaak hoor je dat verse sinaasappelsap drinken helpt, maar dat verzacht de reeds gevormde prop niet.

Ik pas wel op dat ik niet te veel van die yoghurt neem. Dan schiet het door naar de andere kant.
Bij of obstipatie en/of diaree, kost het even tijd voor de darmen stabiel functioneren.
Ook de endeldarm en de sluitring zijn door de prop kwetsbaar, geïrriteerd en functioneren niet naar behoren, zodat een kind later weer wordt verrast met poep in de broek.
Ik hoop alleen dat de jongen geen koemelkallergie heeft. Maar door de verzachtende inwerking van de yoghurt op de prop, is het sowieso de moeite waard als het andere niet werkt.

De kinderarts had het over de stand van de bekken. Is je zoon uit gelegd dat door een andere kantelstand van de bekken, als hij op de wc zit, dit kan helpen. Dus de bekken meer naar achter kantelen en de billen optillen indien het laatste gedeelte van de darm (nog voor de endeldarm) een bochtje maakt, welke de stoelgang belemmert. Misschien moet hij zijn benen juist tegen elkaar houden of juist zo wijd mogelijk om de doorgang te vergemakkelijken.

Dus tip: activia en andere zithouding voor een vrije doorgang. ( nu hopen dat hij geen koemelkallergie heeft).
Succes.

Ilonka Hoeks

Ilonka Hoeks

28-07-2015 om 19:18

Academische ziekenhuis

Dank jullie wel voor de reacties. Super fijn dat jullie mee denken. Ik denk zelf dat het geen allergie is. Hij heeft hiervoor al wel bloed moeten prikken en ontlasting ingeleverd. Het is geen glutenallergie zeiden ze en ook kwamen er toen geen andere allergieën uit. Het probleem is iets lichamelijks, alleen wat er nu bij is gekomen is dat hij geen zin/tijd maakt om naar de wc te gaan. En het niet kan zegt ie. Mijn huisarts stelde 2 mnd geleden voor om even een half jaar niks te doen behalve de zakjes forlax anders slibt hij dicht. En mocht het niet beter gaan dat we naar een Academische ziekenhuis doorgestuurd worden. Hij is nog nooit lichamelijk door gekeken. Alleen echo's gehad. En ik geloof echt wel dat dit geen leuke onderzoeken zijn, maar dit kan niet meer langer zo. En kinderen hoeven geen pijn te hebben want alles kan onder een roesje. Maar ik zie het niet zitten om nog 4 mnd te moeten wachten !!! Ik ben zo bang dat hij dadelijk gepest gaat worden door kinderen als ze iets zien of ruiken....... Pffffff !!!

Waarom

Gebruik je de zomervakantie niet om de tip te geven die ik je gaf; de yoghurt en een stapel donaldducks op de wc.
Zo kan hij ook beter ontspannen.

Ik vond die forlax echt niet aangenaam op de maag liggen, helemaal als ik wat sportte. Bewegen is ook bevordelijk voor de werking van de darmspieren. Ik snap niet waarom een huisarts alleen maar denkt aan forlax, het zal wel vergoed worden. Toch wordt activia aanbevolen door darmpatientenorganisaties.
Ps ik heb geen persoonlijke belangen, dan hopen dat je zoon minder last en pijn heeft.

Fiorucci

Fiorucci

29-07-2015 om 08:19

Mja

Ik ken het probleem, mijn dochter van inmiddels 15 jaar oud heeft al vanaf haar geboorte obstipatieproblemen. En ik geef je een simpele tip, probeer het gewoon eens een week of twee. Geen melk drinken. Gewoon, geen melk. Bij haar bleek dat het ei van Columbus.
Ze is werkelijk van alle problemen af.

Hadewich

Hadewich

29-07-2015 om 13:00

Fiorucci

Inderdaad, hier ook. Geen melk en geen andere melkproducten. Lactose was hier de boosdoener. Dat is dan geen allergie, maar een intolerantie. Niet aan te tonen in het bloed, hooguit met een blaastest voor zover ik weet. Zorgt voor obstipatie en/of diarree. De moeite van het proberen echt waard!

Ja lastig

Het is aanvankelijk wel nodig om dan ook alle melk uit de voeding te halen. Ook uit koekjes en beleg. Melk wordt ook in veel producten als smaakversterker gebruikt.
Het is wel even puzzelen en etiketten lezen. Maar je kunt het langzaam opbouwen, stuk voor stuk voeding vervangen. Waterijs in plaats van melkijs. Bastognekoeken in plaats van gevulde koeken. Brood zonder melk, vaak de goedkoopste bij de supermarkt. Wajang en olijfolie.
En een vast moment om naar het toilet te gaan elke dag en er dan zelf even bijblijven. Zet een krukje neer voor jezelf.

Minder melk.

Zoon was ook van het probleem verlost door de inname van melk flink te verminderen. Het was hier ook een drama. Een week niet gaan en dan uren, met pijn, op het toilet. Dan ontstaan er scheurtjes bij de anus en de cirkel was compleet. Hij werd bang om te gaan en de ontlasting werd weer hard.
Melk minderen, warm douchen, bad is nog beter en ontspannen naar toilet met een boekje. Anus regelmatig insmeren met sudocrème om zere plekjes te voorkomen.

Liever zinkolie van dr. swaab dan sudocreme

In de luiertijd gaf ik voorkeur aan zinkolie ( van dr. Swaab) omdat de huid beter kon ademen en sneller herstelde.
Sudocreme was altijd zo'n plakkerige koek dat uitdroogde en moeilijker te verwijderen was dan zinkolie.

Fiorucci

Fiorucci

01-08-2015 om 17:38

Anne J

Niet noodzakelijkerwijs, hier was gewoon geen melk meer drinken echt voldoende. Dochter heeft een lactoseintolerantietest gehad, waaruit niks kwam. Maar desalniettemin: geen melk, geen obstipatie.

Ilonka Hoeks

Ilonka Hoeks

01-08-2015 om 22:09

Geen melk

Ik denk dat het probleem bij ons geen melk is. Want mijn zoontje lust geen melk.

We zijn nu sinds 3 dagen gestopt met de zakjes forlax. En hij had de eerste dag nog diaree en 2 kleine ongelukjes. En gister heeft hij niet gepoept. En vandaag 2x een klein beetje gepoept en geen één ongelukje. En dat waren al zachte kleine drolletjes. Ik hoop dat we er goed aandoen om met de zakjes gestopt te zijn. Maar ik heb wel duidelijk gezegd tegen hem als hij buikpijn krijgt dit echt moet zeggen.

Tine

Tine

02-08-2015 om 09:06

Forlax

Hij had 3 zakjes forlax per dag en diarree?? Ja dat kan wel helpen bij het geen controle hebben lijkt me.
Maar waarom ben je dan nu zo rigoreus om van het ene op het andere moment helemaal geen forlax meer te geven? Met het risico dat hij weer vastloopt. Hij moet jou waarschuwen, maar hij voelt dingen niet goed dat is nu juist zijn probleem. Als het vastgelopen is ben je eigenlijk te laat dat wil je voorkomen.
Het kan dat het goedgaat hoor maar waarom ben je niet eerst rustig gaan minderen om te kijken wat er dan gebeurt?

Niki73

Niki73

03-08-2015 om 11:32

Ja maar Ilonka...

Van 3 zakjes naar niks is toch vragen om problemen? Waarom niet een week lang 2 zakjes, als dat verbetering geeft dan een week lang 1 zakje per dag, kijken of hij dan niet verstopt raakt. En al kijkend naar de resultaten beslissen of je verder afbouwt of niet.
Je zegt dat je zoontje geen melk lust, maar eet/drinkt hij misschien wel andere dignen met lactose? Denk aan (drink)yoghurt, chocomel, rivella, vitamine-C pillen met bergen lactose (etiket lezen) etc.
Hier veel lactose-intoleranten in de familie. Zij krijgen buikpijn en afwisselend diarree en verstopping als ze hun medicijnen niet nemen en wel lactose binnenkrijgen.

Ilonka Hoeks

Ilonka Hoeks

04-08-2015 om 22:28

Toch maar Forlax

Pfff denk je het allemaal goed te doen.....maar helaas. Hij heeft nog geen buikpijn. Maar om dat te voorkomen zijn we toch begonnen om hem elke dag 1 zakje Forlax te geven. Hopelijk gaat het poepen dan wat makkelijker. Want nu heeft hij weer moeite met poepen en dat is zeker niet wat we willen. Hopelijl blijft het met 1 zakje goed gaan. Even afwachten maar....

Glas koud water

Ik weet niet of dat normaal is, maar het drinken van een groot glas echt koud water staat hier voor aandrang en activeert/ prikkelt de spieren.

R.A.

R.A.

26-04-2017 om 10:11

herkenbaar...

Wat ik hier allemaal lees vind ik eerlijk gezegd ook wel een beetje denigrerend. Hier een stiefdochter van 8 met hetzelfde probleem en het erge van het verhaal is "iedereen vind er wat van" Soms zit het antwoord niet in je voeding je gedrag of bewegingspatroon...Bij haar is het psychologisch want we hebben alles al geprobeerd van Dieet tot gedragstherapie, beloningssysteem noem maar op. Kinderartsen, psychologen, Centrum Jeugd en Gezin bedenk het maar of wij hebben alles uit de kast getrokken om het meisje te helpen. Helaas...Dit jaar word ze 9 jaar en het frappante is dat ze haar plassen wel op het toilet doet maar de rest niet. Ze draagt een Tena-luier en ik (stiefmoeder) ben radeloos! Ik wil haar zo graag helpen maar kan helemaal niks meer toevoegen aan wat we hebben geprobeerd en doordat ik nu met mijn eigen gezondheid kamp moet ik een keuze maken en dat is: Het meisje op te laten nemen zodat geleerden misschien wel iets vinden wanneer ze haar observeren.

Klinkt misschien vreemd...maar doordat ik het nu UIT handen geef brengt het wel rust bij mij. Ook mijn stiefdochter is BLIJ dat er iets aan gedaan word zodat men haar kan helpen van de luier af te komen.

Hoe het verloop zal zijn weet ik niet maar ik wilde hiermee zeggen dat het voor zo'n kind met dit probleem best wel moeilijk is doordat ze voor klasgenootje moet verbloemen dat ze een luier nog draagt, de leerkrachten moet vertrouwen dat ze op tijd aan de bel trekken voor verschonen en iedereen die met zo'n kind te maken heeft "Vind er gewoon wat van" De reacties die zo'n kind dan moet verwerken is best heftig en daarom heb ik wel het gevoel dat er ons geval "Te lang is omgemodderd"

Ik zou graag meer horen over dit probleem.

R.A.

R.A.

26-04-2017 om 10:14

groot kind niet zindelijk

herkenbaar...
Wat ik hier allemaal lees vind ik eerlijk gezegd ook wel een beetje denigrerend. Hier een stiefdochter van 8 met hetzelfde probleem en het erge van het verhaal is "iedereen vind er wat van" Soms zit het antwoord niet in je voeding je gedrag of bewegingspatroon...Bij haar is het psychologisch want we hebben alles al geprobeerd van Dieet tot gedragstherapie, beloningssysteem noem maar op. Kinderartsen, psychologen, Centrum Jeugd en Gezin bedenk het maar of wij hebben alles uit de kast getrokken om het meisje te helpen. Helaas...Dit jaar word ze 9 jaar en het frappante is dat ze haar plassen wel op het toilet doet maar de rest niet. Ze draagt een Tena-luier en ik (stiefmoeder) ben radeloos! Ik wil haar zo graag helpen maar kan helemaal niks meer toevoegen aan wat we hebben geprobeerd en doordat ik nu met mijn eigen gezondheid kamp moet ik een keuze maken en dat is: Het meisje op te laten nemen zodat geleerden misschien wel iets vinden wanneer ze haar observeren.

Klinkt misschien vreemd...maar doordat ik het nu UIT handen geef brengt het wel rust bij mij. Ook mijn stiefdochter is BLIJ dat er iets aan gedaan word zodat men haar kan helpen van de luier af te komen.

Hoe het verloop zal zijn weet ik niet maar ik wilde hiermee zeggen dat het voor zo'n kind met dit probleem best wel moeilijk is doordat ze voor klasgenootje moet verbloemen dat ze een luier nog draagt, de leerkrachten moet vertrouwen dat ze op tijd aan de bel trekken voor verschonen en iedereen die met zo'n kind te maken heeft "Vind er gewoon wat van" De reacties die zo'n kind dan moet verwerken is best heftig en daarom heb ik wel het gevoel dat er ons geval "Te lang is omgemodderd"

Ik zou graag meer horen over dit probleem.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.