Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tango

Tango

12-04-2016 om 13:38

Last van de knie

Zoon van 11 heeft vorige week dinsdag een rare val gemaakt op school. Hij kwam met zijn knie tussen een hek en viel toen om. Rare draai met zijn knie gemaakt dus waarschijnlijk. Aanvankelijk had hij geen pijn (gebeurde in de pauze rond 12.00 u.) 's middags kon hij nauwelijks meer lopen. Omdat het niet veel beter werd in de loop van de week ben ik vrijdag met hem naar de huisarts geweest. We werden doorverwezen voor een foto, waar geen breuk o.i.d. uit kwam, had ik ook al niet verwacht.
Als het niet beter werd moest ik na het weekend weer bellen. Mogelijk krijgt hij dan een doorverwijzing naar een orthopeed. Nu moet ik dus vanmiddag weer naar de huisarts met zoon, maar mijn vraag is nu, is de orthopeed de juiste persoon om ons verder te helpen? Kan hij/zijn zien wat er mis is met de knie? Of moet ik juist bij iemand anders zijn. Het was een vervangende huisarts waar we waren en ik vond haar niet heel overtuigend over komen. Maar ik wil wel heel graag weten wat er nu precies mis is met de knie en anders zoon zelf wel als is het maar om te weten wanneer hij weer kan gaan voetballen. Hebben jullie suggesties voor vanmiddag??

orthopeed

Dat is inderdaad de juiste specialist om naar toe te gaan met zoiets. Als er nog geen verbetering is zou ik zeker aandringen op een doorverwijzing.

idd orthopeed

en die zal wel met draaien en bewegingen kunnen zien waar t letsel zit in de knie.

Puck

Puck

12-04-2016 om 14:16

inderdaad orthopeed

Orthopeed is bij uitstek de specialist voor knieletsel. Waarom denk je dat dat niet zo zou zijn? Als uit rontgenfoto's niets blijkt en m.b.v lichamelijk onderzoek geen uitsluitsel gegeven kan worden dan kan met behulp van een MRI scan bekeken worden of er letsel is aan banden, meniscus oid en hoe groot dat letsel is. Aan de hand daarvan wordt bepaald wat de beste behandelmethode is.

Tango

Tango

12-04-2016 om 14:32

Fijn!

Oke, weet ik dat ik daar goed zit. Nu maar hopen dat we snel terecht kunnen. Ik twijfelde eigenlijk omdat man ook bij een orthopeed liep die eigenlijk weinig kon doen voor hem. Ook met knieklachten maar volgens mij meer door slijtage en dat is natuurlijk een ander probleem. Maar wat jullie schrijven klinkt voor zoon goed.
Bedankt voor jullie snelle hulp!

Puck

Puck

14-04-2016 om 08:46

Tango

Hoe is het afgelopen/to be continued...

Tango

Tango

19-04-2016 om 19:41

Knie

Bedankt voor de interesse, Puck. Het gaat nog een beetje op en af met zoon. Huisarts vond het niet nodig door te verwijzen naar de orthopeed. Het ging toen ook al weer wat beter en hij zei dat het een flinke kneuzing was en dat dat best 3 weken kon duren. Afgelopen weekend ging het een stuk beter, maar je merkt dan dat zoon ook meteen meer wil doen. Gisteren had hij op school een bal tegen zijn knie gekregen en ging het dus weer minder. Vandaag nog minder doordat een jongen van school aan zijn been ging zitten en zijn knie draaide. Geen idee waarom. Zoon had gezegd dat het pijn deed maar het kwaad was al geschied. Weer geen voetbaltraining dus vanavond. En morgen maar even praten op school, want daar gaat het nu steeds mis.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.