Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

AnneQ

AnneQ

04-02-2020 om 17:27

Laserontharing bij 16 jarige? Wel of geen toestemming geven?

Ik ben een fanatieke saunaganger, elke 3-5 weken neem ik tijd voor een lekker dagje sauna. Sinds afgelopen zomer gaat mijn dochter van 16 met mij mee, dat is echt supergezellig. Ik geniet zelf ook van deze moeder-dochter dag. In de sauna's waar ik regelmatig kom (Bussloo, Heuvelrug, Berendonk) is geheel of gedeeltelijk scheren van de schaamstreek zo'n beetje de norm. Mijn dochter wil niet als enige "harige harry" naar de sauna (ze is echt niet de enige maar wel de minderheid). Maar ze heeft problemen met het ontharen van de schaamstreek in de vorm van huidirritaties, bultjes, ingegroeide haren etc.
Ik heb haar allerlei adviezen gegeven over hoe ik het doe. Ik heb voor haar goede mesjes gekocht en huidverzorgingsproducten. Ook waxen was geen oplossing.
Ik heb haar duidelijk gemaakt dat het ontharen alleen moet doen voor jezelf, en niet om te voldoen aan de norm. Als ik zelf ook zulke last van het scheren zou hebben, dan zou ik er ook onmiddellijk mee stoppen. Bovendien wat gaat het een ander aan of je wel of niet behaard ben. Maar ik ben zelf wat dit betreft niet het goede rolmodel.
Nu wil ze het haar weg laten laseren. De schoonheidsspecialiste vraagt net als voor het waxen, een schriftelijke toestemming van de ouders bij cliënten onder de 18. Laseren is zo definitief, net als een tattoo. Wij twijfelen om toestemming te geven.

Evenzo

Evenzo

04-02-2020 om 17:56

Start met voorbeeld

Echt jong. Ik zou het niet doen. Misschien kun je zelf het goede voorbeeld geven en wat laten staan?
Ik was ook in sauna laatst weer en ik vind niet dat kaal de norm is. Misschien iets meer meerderheid maar ik schaar me fijn bij d3 minderheid. Ik vind dat kale gedoe echt niks. En ik vind baardige mannen ook niks haha.
Kale gezichten en ietwat harige schaamdelen wat mij betreft....

Nee

Ik snap de lol van een kleutermuts nooit. Maar ze kan toch ook knippen in plaats van scheren?

Kort

Tondeuse langs de randen ziet er toch kort uit. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand inde buurt komt zodat ze zien dat er nog mini stoppels zitten. Dat geeft geen irritatie.
Wat betreft laseren. Ik heb zelf zo’n ding en dan is het niet voor altijd weg. Ideaal voor ongewenste haren buiten de zones.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

04-02-2020 om 20:58

Laseren is niet definitief

En kaal is volgens mij niet de norm.
Sterker nog: is er wel een norm? Ik ben daar op dat moment echt niet mee bezig. Ik kom daar voor mijn rust, niet om schaamhaar te tellen.

rode krullenbol

rode krullenbol

04-02-2020 om 23:10

Vrijheid blijheid

Zou 'pluriformiteit' inmiddels niet de norm zijn? Oftewel: wat een ieder maar wil?

Ginny

'Ik kom daar voor mijn rust, niet om schaamhaar te tellen.'

Proest!

Mijntje

Mijntje

05-02-2020 om 07:48

niet voor niets

Het gaat om jouw norm. Jij doet mee met een modegril. Waarom heeft een mens schaamhaar? Dat is niet voor niets.
https://www.gezondheidsnet.nl/seks-en-soas/5-vragen-over-schaamhaar
Geef zelf het goede voorbeeld en laat dat haar gewoon groeien.

Anca

Anca

05-02-2020 om 11:02

Netjes, maar geen kleuter

Ik laat het meestal groeien. Voor de sauna zet ik de tondeuse op 1 cm en voor de randjes op 0. Geen schrammen, geen irritatie, geen ingegroeide haren, wel netjes.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

05-02-2020 om 11:10

Nee

Sommige dingen kun je als ouder nog tegenhouden. Dit vind ik ook echt iets om mee te wachten tot je 18 bent. Niet dat je dan echt helemaal volwassen bent, maar wel meerderjarig en beslissingsbevoegd.
Daarbij zou ik ook niet terughoudend zijn in het uiten van mijn mening. Dat haar groeit daar niet voor niets, en het zou ook flauw zijn als de trend ooit weer harig wordt, dat jij dan met een kale onderkant loopt. Het ziet er ook niet uit, gek dat al die mensen dat niet zien

AnneQ

AnneQ

05-02-2020 om 22:18

@Sydney

Sydney jij snapt de lol van een "kleutermuts" niet. Vraag jij tegen een volwassen man zonder baard of snor ook wat de lol is van een "kleuterkin" of "kleuterbovenlip". Heeft iemand die haar oksels scheert ook "kleuteroksels"? Heeft een wielrenner soms "kleuterbenen"? Waarom moet je nou zo'n denigrerende opmerking maken over een "kleutermuts"? Ik vind dat kleutergedrag.

AnneQ

AnneQ

05-02-2020 om 22:33

De norm

@Ginny @ Rode krullebol @Mijntje

De norm die ik benoemde is niet mijn norm, of wat ik vind. Het is ontegenzeggelijk dat de meeste mensen, hun schaamhaar geheel of gedeeltelijk verwijderen. Dat doe ik niet omdat het de mode is/was maar omdat ik dat zelf mooier, leuker, sexier, vrouwelijker, prettiger vind. Net zoals ik mijn benen en oksels scheer.
Ik heb mij nooit wat van de mode of norm aangetrokken want ik deed het al toen een harige bos nog de norm was.
Ik probeer aan mijn dochter duidelijk te maken dat ze moet doen wat ze prettig vind. Mijn advies is stop met scheren als je er zoveel last van hebt.
Maar goed ik ben er inmiddels uit. Dochterlief had verteld dat full brazilian laseren 100 euro zou kosten. Ja, ja...100 euro per behandeling en er zijn minstens 5 behandelingen nodig.... Dat gaan we niet doen

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.