Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Kinderen vallen af

https://www.theguardian.com/society/2017/apr/14/amsterdam-solution-obesity-crisis-no-fruit-juice-enough-sleep

"The city is successfully fighting fat by promoting tap water in its schools, along with healthy cooking classes and a ban on fast food sponsorship"

Wethouder Eric van der Burg scoort met Amsterdams programma achter de voordeur. Vooral in het buitenland.

https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/college/individuele-paginas/eric-van-der-burg/persberichten/overgewicht-obesitas/

"De daling van overgewicht en obesitas bij kinderen in Amsterdam zet door. Overgewicht en obesitas dalen gestaag en gezond gedrag wordt steeds normaler. Dit blijkt uit de ‘Staat van gezond gewicht en leefstijl van Amsterdamse kinderen’. De rapportage bestrijkt de periode 2012-2015. In drie jaar tijd is het percentage te zware kinderen gedaald met 12%. In absolute aantallen gaat het om een afname van zo’n 2.500 kinderen: van ruim 27.000 naar 24.500."

Dat is nog eens succes hebben. Een ban op belanghebbende sponsors in de school, voorzien in toegankelijk water, kooklessen, gezonde kantines, en ook de zaken in de omgeving werken mee.
Alleen melk of water mee naar school, bruin brood en fruit.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.