Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Minthe22

Minthe22

24-07-2015 om 23:47

Jicht in voet, graag tips.

Mijn man heeft regelmatig jicht in zijn voet. Hij wil niet naar de huisarts maar alleen pijnstillers en iets tegen ontsteking. Heeft iemand ervaring met wat helpt tegen jicht? Ik snap dat hij echt naar de huisarts moet maar hij wil dit nog niet. Misschien na de vakantie. Aangezien we volgende week weggaan en hij een heel dikke voet heeft baal ik wel een beetje dat hij zo eigenwijs is. Wat kan hij nog proberen in de vakantie om de jichtaanval tegen te gaan. Hopelijk gaat hij na de vakantie eindelijk naar de huisarts voor verder onderzoek... Nu is het altijd de smoes dat hij geen tijd heeft want drukke baan en ondertussen veel pijn en ongemak.. Iemand tips? Ik bedoel dan wat te doen tegen jicht en niet hoe om te gaan met eigenwijze man,

Pijnstillers.

http://m.thuisarts.nl/jicht/ik-heb-jicht?mobile

Na de vakantie is het over, ik las net dat het met 3 weken vanzelf over is. Ik zou een paracetamol met een ibuprofen slikken. Je man kan ook bellen naar de huisartsenpraktijk voor medicijntips.

Marie

Marie

25-07-2015 om 07:47

Meer tips

Vond deze site, ken je wellicht al?

http://jicht.nl/Jicht-in-voet

http://jicht.nl/Jicht-behandelen/Ontzuren

http://jicht.nl/Voeding/Voeding-bij-jicht

Veel drinken in elk geval

Sterkte

Cassie

Cassie

19-11-2015 om 13:22

Tips 2.0

Ben wel benieuwd hoe het hem vergaan is?

Meestal is het laten staan van alcohol al genoeg om de jicht in de voet weer te doen afnemen. En natuurlijk veel water drinken.

Verder been zoveel mogelijk omhoog houden en koelen met ijs (uiteraard met een doek ertussen om bevriezing te voorkomen)

http://explained4u.nl/gezondheid/jicht.html

Minthe22

Minthe22

27-11-2015 om 09:36

hoe het nu gaat....

Inmiddels is hij bij de huisarts geweest. Hij heeft medicijnen gekregen. Helpt nog niet zo goed hij heeft minstens een aanval per maand. Zijn voet ziet er vaak ontstoken uit en pijn. Hij draagt vaak slippers omdat zijn voet zo dik is en dat begint nu toch wel koud te worden. Pfffffff het is balen. Uit het bloedonderzoek kwam een te hoog cholesterol gehalte dus daar moet hij ook mee aan de slag. Het negeren van de klachten gaat nu echt niet meer. Bedankt voor jullie reacties.

Moni

Moni

27-11-2015 om 10:11

Terug naar de huisarts

Er zijn meer soorten pillen tegen jicht. Een keer per maand een aanval is echt veel te vaak.

Cassie

Cassie

07-12-2015 om 12:22

Eens met MONI

Ik ben het eens met Moni. Een keer per maand een aanval is best veel. Heeft hij zn voeding in de afgelopen maanden ook aangepast. Bijvoorbeeld minderen met alcohol? En geen ansjovis, haring, makreel, mosselen, sardines eten?

http://explained4u.nl/gezondheid/jicht.html

MamavanSenH

MamavanSenH

07-12-2015 om 14:48

Mijn vrouw roept

Brandnetelthee drinken. Heel veel.

Ik heb ook last van jicht .Maar in mijn geval kan ik gerust alcohol drinken ,in mijn geval bier. maar je moet er niks bij eten tijdens het drinken ,want dan weet ik zeker dat ik het krijg. Veel plassen is de remedie in dit geval, tenminste ,mijn ervaring, en dat krijg ik bij bier drinken. Doe hier je voordeel mee.

Purinen via voeding vermijden. Fructose verminderen. Basevormend voedsel eten en middelen gebruiken om te ontzuren. Beter ook niet teveel brood. Bepaalde voedingssupplementen kunnen het ondersteunen. Een gezonde darmflora is ook belangrijk voor een gezonde ph-waarde, daarom pre- en probiotica. Beter wel advies bij vragen aan natuurgenezer.

Kom ook tegen dat eventueel gebruik van plastabletten een factor kan zijn. Medicijnen zorgen ervoor dat bepaalde voedingsstoffen verminderd opgenomen worden en verhoogd uitgescheiden worden. Om verzuring tegen te gaan, heb je voldoende mineralen nodig. 

https://rinekedijkinga.nl/weetjes/jicht.html 

https://www.dietcetera.nl/ziektes-en-aandoeningen/jicht/

https://www.sohf.nl/aandoening/jicht

Bij jicht in de voet kan je nog denken aan voetbad met basische zouten.

incridibele schreef op 20-03-2021 om 01:43:

Ik heb ook last van jicht .Maar in mijn geval kan ik gerust alcohol drinken ,in mijn geval bier. maar je moet er niks bij eten tijdens het drinken ,want dan weet ik zeker dat ik het krijg. Veel plassen is de remedie in dit geval, tenminste ,mijn ervaring, en dat krijg ik bij bier drinken. Doe hier je voordeel mee.

Heb je de datum gezien van de post waarop je reageert?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.