Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

florence

florence

29-05-2016 om 15:56

hoelang duurt het voor je een oproep krijgt?

Mijn zoon heeft ruim 2 weken geleden een korte spoedopname in het ziekenhuis gehad. Hij is naar huis gestuurd met een verwijzing voor bloedonderzoek (heeft ie gedaan) en hij zal nog vervolgonderzoeken krijgen. Tot op heden is er geen oproep in de bus gevallen. Ik twijfel of ik nu actie moet ondernemen. Wat zouden jullie doen? Huisarts bellen?

angel3

angel3

29-05-2016 om 15:58

Heb je al uitslag van de bloedonderzoeken. Wat zeiden ze toen? geen uitslag? dan bellen en ernaar vragen en wat de vervolgstappen zijn. Mijn ervaring is dat jezelf er bovenop moet zitten

Wilgenroosje

Wilgenroosje

29-05-2016 om 16:00

florence

Ik denk dat ik de huisarts inderdaad even zou bellen. Je wilt tenslotte ook de uitslag van het bloedonderzoek wel weten. Of heb je die al gehad?
In ieder geval sterkte met je zoon.

Florence

Florence

29-05-2016 om 16:02

nog niet

De uitslagen van de bloedtesten zijn nog niet binnen. Het zijn vrij specifieke dingen waar op getest is en dat zou langer duren. Er zijn zeker 10 buisjes afgetapt.
Ze hebben gezegd dat we een afspraak moesten maken een week na 1 van de testen waarop we zitten te wachten op de oproep.
Er is dus geen concrete afspraak gemaakt met de specialist.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

29-05-2016 om 16:07

In dat geval...

zou ik zeker de huisarts morgen bellen. Anders blijf je je toch steeds afvragen hoe het verder gaat. Moet je huisarts die testen regelen?

Florence

Florence

29-05-2016 om 16:13

nee

De bloedtesten zijn via het ziekenhuis, via de specialist, gegaan. Ik zag wel dat de naam van de huisarts vermeld stond op het formulier als aanvrager.
Ik denk dat ik morgen de huisart bel, vragen wat ik verder moet en ik hoop dat de kordate assistente er is. Die weet meestal wel wat we moeten doen.
Ik vermoed niet dat er iets uit de bloedonderzoeken komt maar ik zit eigenlijk vooral op die vervolgonderzoeken te wachten, met name op de MRI.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

29-05-2016 om 16:17

Inderdaad...

maar bellen dan morgen. Mijn ervaring met MRI is wel dat het soms even kan duren voordat je terecht kan, maar dan ben je de onzekerheid kwijt. En mocht er inderdaad iets niet goed verlopen, dan ben je er in ieder geval snel bij.

Hortensia

Hortensia

29-05-2016 om 16:41

voor de zekerheid...

...even bellen. Al was het alleen maar om te horen dat alles nog steeds loopt. Indien ja, dan ben jij gerust gesteld. Indien nee, dan is het maar goed dat je even hebt gebeld.

Ik heb door enkele heel zure lessen ervaren dat je nooit achterover moet leunen tot er eens actie komt.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

29-05-2016 om 21:25

Ik denk

dat ik contact zou opnemen met het secretariaat van de arts die de onderzoeken aangevraagd heeft. Dat zal vast de huisarts niet zijn, maar een kinderarts of andere specialist. Daar kun je vragen hoe de stand van zaken is, of zij enig zicht hebben op de tijdspanne waarbinnen alles plaatsvindt.

Aagje

florence

florence

02-06-2016 om 16:01

verkeerd

Vandaag gebeld, er was eea verkeerd gegaan: klinisch ipv poliklinisch en de ene afdeling had geen contact gehad met de andere. De mevrouw aan de telefoon deed eerst alsof ik achterlijk was en dat de onderzoeken klaar waren maar na enige aandrang van mij ging ze het "even" navragen bij haar collegaatje (zei ze letterlijk). En toen bleek dat ik toch gelijk had.
Het rare vind ik dan weer wel dat die afspraken ergens in het niemandsland van de computer blijven hangen en dat er geen rood lampje of zo gaat branden van dat er niets met patient x gebeurt en dat er wat afspraken in het luchtledige zijn blijven hangen. We hebben een van de modernste ziekenhuizen en toch gaat het fout en moet je er achteraan bellen. Alles heeft nu vertraging opgelopen en dat vind ik wel vervelend.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.