Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Sterre

Sterre

06-04-2017 om 16:03

Hoe weerstand opkrikken

Deze winter heb ik een weerstand van niets. Ik ben wel vier keer ziek geweest (elke keer voelde het anders), twee keer (bijna) blaasontsteking en twee keer een schimmelinfectie.
Nu ben ik mij weer aan het verzuren (cranberry-capsules) omdat ik buikpijn heb en elk uur nodig moet plassen.

Mijn weerstand is slecht. Maar wat doe ik er aan? Goed slapen, stress vermijden en gezond eten doe ik al.
Wat zijn jullie succesnummers?

Trom

Trom

06-04-2017 om 17:39

Schimmel

Heb je kuren gekregen voor die blaasontstekingen?
Kwam daarna de schimmel of stond dat er los van?
Is je urine aleens op kweek gezet?
Een schimmel kan opkomen door antibiotica, verminderde weerstand.
Eenmaal een schimmel opgelopen, dan blijven er altijd sporen achter en bij verminderde weerstand kan de schimmel weer opkomen.
Is die behandeld?
Heb je nadat de klachten weg waren nog drie a vier dagen doorgesmeerd?

Sterre

Sterre

06-04-2017 om 21:38

Trom

Ik heb geen antibiotica gehad want ook al loop ik krom van de buikpijn, heb ik troebele urine en plas ik elk kwartier drie druppels, volgens de test heb ik GEEN blaasontsteking, ook niet als het op kweek is gezet.
De cranberry-capsules worden ingezet om de boel flink te verzuren en dat helpt gelukkig ook.
Schimmel en urinewegellende gaan meestal samen maar niet altijd. Inderdaad weet ik dat het in mindere omstandigheden ook weer op kan spelen. Doorsmeren doe ik al (en partner laten smeren ook).

Trom

Trom

06-04-2017 om 21:58

Terug

- kijk eens of je wat verderop in de week in het gevoel wat je hebt pas je urine brengt. Het is niet altijd zichtbaar in eerste instantie.
- misschien eens een onderhoudsdosering antibiotica voor een aantal weken
- of vragen of je je eens door mag laten lichten door een specialist (uroloog/gynaecoloog) als het vaker hebt dan drie a vier keer per jaar?

Soms komt daar ook niets uit maar dan weet je in elk geval wat je kunt uitsluiten.

Succes, blijf in gesprek met je huisarts als je zoveel klachten blijft houden.
Soms is het een periode van pech met gezondheid/weerstand en behalve gezond eten, genoeg bewegen en een goede (zonder te overdrijven) handhygiëne ( let ook op bij sex). Meer kun je er niet echt aan doen.

Sterre

Toen mijn jongste dochter vaak ziek was heb ik op advies van een homeopaat probiotica gegeven. En dan niet een huismerk van Etos of Kruidvat maar eentje met veel meer (goede) bacteriën erin. Het heet Biodophilus en is er in verschillende varianten. Het is niet goedkoop maar het hielp wel.

Ava

Ava

07-04-2017 om 13:12

Ondersteuning

Als het weer eens zover is (lage weerstand), grijp ik nu standaard naar een kuurtje vit D, vit C met zink (poeder van Bonusan, niet goedkoop) en elke dag een paar tabletten spirulina (oa veel vit B en allerlei spoorelementen).

Die probiotica van Picasso ga ik de volgende keer ook eens proberen.

Vroeger had ik trouwens ook veel blaasontstekingen. Tegenwoordig was ik met een ph-neutrale zeep of was buitenom wel met zeep maar verder met water. En alleen nog maar katoenen ondergoed, niet te strakke broeken en geen inlegkruisjes. Dat helpt ook om de ph-waarde goed te houden en irritaties te voorkomen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.