Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Herkend iemand dit? Spieren

Hoi allemaal,

Enige tijd terug heb ik een topic geopend over mijn Spiertrillingen. Deze zijn uit het niets begonnen, wel na een lange periode van stress en vermoeidheid. Omdat ik me toch zorgen maakte ben ik inmiddels al 2 keer bij de huisarts geweest.
Twee verschillende ivm vakantie. De eerste huisarts herkende het niet echt en dacht dat ik me geen zorgen hoefde te maken. De tweede huisarts zei dat ze er wel vaker van gehoord had dat het waarschijnlijk komt door vermoeidheid en stress en dat ik voor de zekerheid wel bloed mocht prikken op CK waarde, vitamine b en Lyme. Hier kwam niets uit.
Daarna had ik vakantie en ik had gehoopt dat dat me goed zou doen en dat misschien mijn klachten over zouden gaan. Tijdens de vakantie verminderden de klachten wel wat maar zijn nooit weg gegaan. Sinds ik terug ben helaas weer last.
Ik heb er nu ook af en toe krampen bij in mijn tenen en het idee dat mijn hand af en toe tintelt/vreemd voelt. Voor zover ik kan beoordelen geen krachtsverlies.
Ik blijf me toch zorgen maken en vraag me af of er meer deze klachten herkennen.

Marina

Marina

04-10-2016 om 12:07

magnesium

Ik hoor en lees vaker dat spierzwakte/trillingen of andere problemen met spieren een teken kunnen zijn van een magnesiumtekort. Geen idee of dat aan de hand is, maar dat is makkelijk uit te testen lijkt me?

Mijntje

Mijntje

04-10-2016 om 12:13

Terug

Ik zou gewoon terug gaan naar je huisarts met deze vraag. Die kan weer andere onderzoeken inzetten of je door verwijzen naar een specialist, mocht dit nodig zijn.

ster88

ster88

04-10-2016 om 12:24 Topicstarter

Magnesium

Magnesium slik ik inderdaad nu al een maand of 1 1/2 extra bij. Ik heb niet echt het idee dat het helpt.
Het gekke is ik heb niet heel erg last van de klachten in de zin van dat het me belemmert in de dagelijkse dingen. Het is alleen vervelend niet te weten wat het is en dat het ook wat ergs kan zijn blijft op die manier door mijn hoofd spoken. de huisarts zei letterlijk alleen als je CK waarde verhoogd is heb ik reden je door te sturen, ik ben bang dat ik daar dus niet echt verder kom..

ster88

ster88

04-10-2016 om 12:25 Topicstarter

Over testen magnesium

De huisarts zei verder dat magnesium lastig te testen viel dat dat eigenlijk onmogelijk was.

Marina

Marina

04-10-2016 om 12:42

testen

Nee, met testen bedoelde ik eigenlijk gewoon dat je dat een tijdje zou kunnen slikken (even veilige dosering navragen) en dan kijken of je je beter voelt

Ster88

Het is in ieder geval geen ALS, mocht dit je angst zijn. Spiertrillingen bij ALS komen na verlies van kracht, niet voor. Heb het helaas vab redelijk dichterbij meegemaakt. Het klinkt echt als ( wat ik
ook heb, namelijk "BFS" Benign Fasciculation Sydrom. Google het eens en als je zo bezorgd ben vraag of je verwezen kan worden naar een neuroloog,
Sini

Mikkie

Mikkie

04-10-2016 om 12:59

neuroloog

Idd je maakt je zorgen en het *kan* wijzen op een aantal ziektes. Dat soort dingen wil je toch uitsluiten lijkt me. Dus gewoon een doorverwijzing vragen naar een neuroloog.

ster88

ster88

04-10-2016 om 13:05 Topicstarter

sinilind

Wat erg zeg dat je het dichtbij hebt meegemaakt. Tuurlijk spookt dat ook door mijn hoofd en was mijn eerste angst toen ik ging googelen. Inmiddels heb ik dat wat weten te relativeren maar het blijft af en toe nog door mijn hoofd gaan.

Bfs denk ik ook erg sterk aan. Eigenlijk in alles kan ik me vinden en ook doordat het vaak komt na een periode van stress. Ook merk ik als ik er dus meer aan denk de Spiertrillingen erger zijn.
Alleen die teenkrampen wn tintelingen kan ik niet echt plaatsen. Heb jij dat ook? Heb je er al lang last van? Is het bij jou helemaal onderzocht? Alvast bedankt!

ster88

ster88

04-10-2016 om 13:07 Topicstarter

Mikkie

De huisarts zei alleen als je CK waarde verhoogd is bij het bloedonderzoek heb ik reden je door te verwijzen..
De huisarts dacht echt aan stress en vermoeidheid..
Ben bang dat ik dus niet veel verder kom.

Mijntje

Mijntje

04-10-2016 om 13:46

stoel

Je moet niet op de stoel van de huisarts zitten. Je hebt nu nieuwe klachten die je eerst niet had, schrijf je. Bovendien ben je bezorgd. Dus hup naar de huisarts.

Mikkie

Mikkie

04-10-2016 om 13:51

Ster88

Het gaat mij om jouw zorgen. De huisarts kan die niet wegnemen met zijn antwoord. Je hebt gewoon recht op een doorverwijzing, dus als je die wil dan vraag je daarom. Je kan ook de huisarts nog 2 maanden respijt geven, heb je na 2 maanden nog klachten dan vraag je om een doorverwijzing.

Overigens heb ik zelf voor mijn zoon weleens direct een afspraak gemaakt bij de specialist. Mijn huisarts wimpelde ook altijd alles af. Bij de balie van het ziekenhuis vroegen ze wel om mijn verwijzingsbrief en dan zei ik gewoon "sorry, ligt thuis". Maar de klachten waren serieus en zoon werd gewoon in een behandeltraject opgenomen. Via de huisarts kon ik vervolgens gewoon herhaalmedicatie krijgen.

Bij ander kind heb ik heel lang op een verwijzing gewacht en toen kind uiteindelijk moest worden opgenomen, kreeg ik van de verpleging de vraag: waarom ben je niet gewoon naar de SEH gekomen?

Dus mijn ervaring: volg je gevoel.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

04-10-2016 om 14:53

kanttekening

"Bij de balie van het ziekenhuis vroegen ze wel om mijn verwijzingsbrief en dan zei ik gewoon "sorry, ligt thuis"."

Even een kanttekening: hier krijg je geen briefje meer van de huisarts, die stuurt het meteen digitaal naar het ziekenhuis waarheen wordt verwezen.

Puck

Puck

04-10-2016 om 15:20

Sally

Dan gooi je het er toch op van: O? Wat vervelend dat die niet is doorgekomen? Vast ergens een computerstorinkje geweest.... Ik zal het nog een keer vragen of hij het wil sturen, maar kunnen we nu eerst even de afspraak door laten gaan?

Sally MacLennane

Sally MacLennane

04-10-2016 om 17:11

hihihihi

Ik ben een verschrikkelijk slechte leugenaar, maar inderdaad, dat zou ook kunnen!

Mijntje

Mijntje

04-10-2016 om 17:16

recht op een doorverwijzing

heb je mijns inziens nooit. Je hebt nergens recht op, de huisarts moet de verwijzing kunnen verantwoorden.
Maar wat ik lees zijn de klachten nog niet weg en er zijn nieuwe klachten bij, dus een bezoek aan de huisarts lijkt me wel verstandig. Misschien moet het bloed opnieuw worden bekeken.

en misschien

heeft de huisarts het wel bij het juiste eind, en is het een gevolg van stress/spanning/vermoeidheid (dat het minder werd in de vakantie wijst daar wel op). Zou dat kunnen?

ster88

ster88

04-10-2016 om 20:24 Topicstarter

Jippox

Ja klopt, zelf denk en hoop ik dat ook eigenlijk. Dat is de reden dat ik nu nog niet teruggegaan ben maar wel benieuwd ben of mensen het herkennen. Tijdens de vakantie was het inderdaad echt stukken minder ( helaas niet helemaal weg)en ik heb er ook meer last van als ik moe ben of een spannende dag heb..

Ster

Zo'n signaal van je lichaam zou ik wel serieus nemen. Als het je om wat voor reden dan ook niet lukt om iets in je dagelijks leven te veranderen waardoor die stress verminderd, lijkt me dat op zichzelf al reden genoeg om nog eens terug te gaan naar de huisarts en daar advies bij te vragen. Het hangt natuurlijk nogal van de oorzaak van die stress af welke hulp je dan nodig zou kunnen hebben.

ster88

ster88

05-10-2016 om 08:13 Topicstarter

Jippox

Dat is zo, alleen merk ik dat ik al een stuk rustiger ben inmiddels. Afgelopen half jaar een hoop drukte gehad. Een baby die elke nacht minstens drie keer spookte. Druk op mijn werk, wisseling baan man, gezondheidsproblemen in mijn familie en zelf begon ik streng te lijnen omdat ik mijn zwangerschapskilo's kwijt wilde. Nu is alles weer in een rustiger vaarwater en ook met lijnen ben ik gestopt. Ik heb wel begrepen dat de klachten vaak niet meteen over. Zijn. Ik kijk het nog maar even aan denk ik.

MerelR

MerelR

05-10-2016 om 19:39

Een mens lijdt nog het meest....

...door het lijden dat hij vreest.
Ik herken het wel dat de huisarts het gooit op stress en zo. Lekker makkelijk. Maar hij denkt ook als de klachten blijven komt ze vast wel terug en dan kan ik haar alsnog doorsturen, en als het stress is gaat het vanzelf weg.
Maar naast doorsturen is een huisarts er ook zeker voor om je gerust te stellen en dat is in jouw geval dus niet gelukt.
En hoezo kun je magnesium niet testen? Bij mijn weten ben ik daar gewoon op geprikt, aangevraagd door de neuroloog.

ster88

ster88

05-10-2016 om 20:32 Topicstarter

MerelR

Nee de huisarts heeft me inderdaad niet gerust kunnen stellen. En als het stress is zit ik nu dus in een vicieuze circel immers ik blijf me zo toch druk maken waardoor ik last blijf houden..
Overigens is mijn stress wel al een stuk vermindert dus ik hoop dat het wat betert..
Ik heb me laten vertellen dat je magnesium niet kunt prikken omdat maar een deel in je bloed opgenomen is. De rest is opgeslagen in je spieren en cellen.
Had jij soortgelijke klachten dan?

MerelR

MerelR

05-10-2016 om 21:29

Ster88

Ik heb er verder ook geen verstand van maar ik haal dit net van gezondheidsnet.nl
'Hoe weet je nu of je een tekort aan magnesium hebt? Vermoed je dat je een of meerdere ernstige symptomen van een tekort hebt, overleg dan met je arts. Met een test die de bloedwaarde en de celwaarde meet, is een magnesiumtekort goed vast te stellen.'
Mijn klachten waren (en zijn) krachtsvermindering in mijn bovenbenen en verschillende gevoelloze plekken op mijn benen en voeten. De huisarts nam het gelukkig wel serieus maar de neuroloog bij wie ik terecht kwam was nogal een hork. Na een kort algemeen onderzoek, bloedonderzoek (met oa magnesium) en een EMG kreeg ik te horen dat er neurologisch niets mis was en dat ik daar vooral blij mee moest zijn. Helaas verdwenen mijn klachten daardoor niet.
Ondertussen heb ik de ervaring (van mezelf maar ook bij anderen) dat er voor veel 'vage' klachten vaak geen oorzaak te vinden is. De kunst is om daar dan toch je rust in te vinden.

Ilonka1970

Ilonka1970

26-10-2016 om 17:31

Vitamine b12 tekort?

Ik weet niet welke vit B getest is en wat de waarde was, maar met vitamine b12 zijn veel artsen onvoldoende op de hoogte. Ze houden een erg lage onder waarde aan.
Er is een groot grijs gebied met b12, dus zelfs als je binnen de normen valt heb je kans dat de klachten toch van een b12 tekort komen.

Zou nog eens op je bloeduitslagen kijken wat er getest is (en watde waarden waren).
Is b12 nog niet getest zou ik die nog vragen en ook foliumzuur, vitamine b6 en vitamine D.

Bij b12 tekort heb je ook last van moeheid, maar kun je ook last hebben van Spiertrekkingen en spierzwakte (en nog veel meer symptomen kun je hebben)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.