Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Niempje

Niempje

20-06-2016 om 09:52

Help ik krijg een snor.

Ik ben 46 jaar en ik heb altijd wel blonde donshaartjes in mijn gezicht gehad. Nu zie ik dat de haartjes om mijn mond langer beginnen te worden met hier en daar een haar die echt lang is. Die trek ik eruit met een pincet. Alleen worden die haren dan ook nog hard en het zijn er zoveel dat ik ook nog andere kortere haren meetrek en dan wordt het erger en erger. Wat kan ik hier tegen doen?


baardmans

baardmans

20-06-2016 om 10:21

Nu pas?

Dat had ik achterin de dertig al. Je zult daar vast prima voor naar de schoonheidsspecialiste kunnen en daar je portemonnee kunnen leeggooien of laserbehandelingen kunnen ondergaan maar ik scheer het gewoon met een vrouwenscheermesje.

mijk

mijk

20-06-2016 om 10:30

ik hars al zeker 5 jaar

En ben 41 . Met een setje van de da voor een 10tje doe ik zeker een paar jaar. Iedere maand ofzo houd ik het even bij!

Mijk

Kaaskopje

Kaaskopje

20-06-2016 om 10:58

Pincet

De stugge haartjes verwijder ik met een pincet. En ondanks dat Veet vast niet voor het gezicht is, doe ik dat soms wel. Met ontharen blijven de haartjes zachter en lijkt het langer goed te gaan. Scheren maakt het probleem m.i. groter. Ik wil later geen oud vrouwtje met een raspende kin en bovenlip worden

tante Sidonia

tante Sidonia

20-06-2016 om 11:01

gewoon even

in de gaten houden en ieder opkomend haartje eruit trekken met een pincet. Je voelt ze ook inderdaad, dus je hebt niet eens een spiegel nodig!

baardmans

baardmans

20-06-2016 om 11:05

Dat lijkt maar zo

Door Veet te gebruiken lijken de haartjes zachter omdat ze door scheren horizontaal worden weggehaald en dan dus dik blijven. Verder heeft Veet geen enkel voordeel op scheren tov later.

onmisbaar: pincet!

en al vele jaren.

Daarom vlieg ik als dat voorkomt liever niet met alleen handbagage, want daar mag-ie als 'gevaarlijk voorwerp' niet in. Ik wil echt niet zonder pincet het dagelijks leven door, en zo ken ik er velen.

Anders

Anders

20-06-2016 om 14:11

Ook niet zonder pincet

Ja hier ook. Ik moet iedere dag even met een pincet in de weer, ondanks dan ik blond ben zijn de haartjes donker. Goede tip Bromvlieg, van die handbagage, zou ik zo vergeten. Is begonnen toen ik 46 was. Ik heb onlangs wel geïnvesteerd in een goede pincet, dat was nodig. En ben wel blij te lezen dat ik niet de enige ben die hier last van heeft,pfff!

Thursday Next

Thursday Next

20-06-2016 om 16:55

ach ja

ik heb altijd al een snor, nu ik de 50 nader komen er ook baard-haren bij. Van die dikke zwarte (snor ook). Ik trek ze er gewoon uit met een pincet.

Alleen een snor

Geen baard? ;0) Welkom bij de pincetclub. Laten wij veertigplussers met elkaar afspreken dat we elkaar subtiel attent maken op lip- of kinharen die lichtgevend oplichten in tegenlicht. En dat we niet meer zonder pincet van huis gaan zodat die irritante haar er meteen uit kan en je in geval van nood elkaars pincet kan lenen.

skik

Vesper Lynd

Vesper Lynd

20-06-2016 om 17:17

Heel genant

Ik heb donker haar en altijd ern zichtbaar waasje. Ik loop met een pincet op zak sinds er ineens af en toe een lange haar tussen zat. En dan ook echt van de ene op de andere dag. Gelukkig geen baard, dat zou ik echt naar vinden.

Niempje

Niempje

20-06-2016 om 21:43

Aha....

Grappig het is dus normaal, balen zeg.... Laatst kwam ik een oude bekende tegen. Ze is een jaar of 65. Ik schrok me rot toen ik haar zag. Tanden verrot, lang grijs haar en het ergste een grijze baard en snor. Van die hele lange haren met zo nu en dan een nog langere. Inderdaad heel goed zichtbaar in fel licht. Even later zat ik in de auto naast man en zei: Wil je alsjeblieft zeggen als er een lange haar zichtbaar is op mijn gezicht. Tuurlijk zeg ik dat. Jaja dacht ik toen, voel er nu een zitten Haha. Meestal zie ik mezelf in de badkamer, het liefst met zacht licht. Pas bij fel daglicht met mijn leesbril op denk ik ojee ik zie ze zitten. Dus toch wat grondiger tewerk gaan en goed opletten Haha. Pfffff....wat een werk toch jezelf verzorgen. Heeft iemand nog een pincet tip? Of zijn ze allemaal hetzelfde qua werking?

Tank

Tank

20-06-2016 om 22:21

DE pincet

Der pincetten, de rolls royce onder de pincetten is de tweezerman. Heb m nu een paar jaar en hij grijpt genadeloos elk haartje dat me dwarszit. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Bij drogist en online verkrijgbaar, rond de 25 euro.
Dat is veel, maar als je telkens nieuwe botte pincetten moet kopen ben je het ook wel kwijt.

Thursday Next

Thursday Next

20-06-2016 om 22:27

zoiets:

http://www.nemcosmetics.nl/upload/Product/Large/5028_pincet.jpg

Gewoon bij 't kruidvat of etos gekocht.

Anders

Anders

20-06-2016 om 22:29

Een Tweezerman en al te koop voor rond de €15.00

Fientje

Fientje

20-06-2016 om 23:17

Jaaaa

Hier ook. Al m'n snorharen (en eentje op m'n kin.. net een heks ) worden genadeloos verwijderd zodra ze te pakken zijn met een pincet. Overigens mag mijn pincet gewoon mee met de handbagage hoor bromvlieg, nooit problemen mee gehad (en ik vlieg regelmatig).

Oh ja?

Dan zal ik dat de komende vakantie eens testen --

Kaaskopje

Kaaskopje

21-06-2016 om 13:31

Baardmans

Wie weet zit het tussen mijn oren, maar ik heb echt de indruk dat ontharen zachtere haartjes oplevert dan scheren en ze dus minder stoppelig overkomen. Het blijft donziger. Ik probeer het echt nog tot een minimum te beperken. Eens in de zoveel tijd doe ik rigoureus, hup kwakje Veet erop en dan kan ik er weer even tegen. En verder het pincet. Uiteraard. En de kapper haalt ook wel eens wat weg.

Tank

Tank

21-06-2016 om 13:53

Kaaskopje

Dat klopt ook, maar de reden ervoor is dat je met afsnijden (scheren) de haar dwars door midden snijdt en dat verschil voel je.
Met uittrekken verwijder je haar en wortel en komt er weer een nieuwe haar die gewoon normaal aanvoelt omdat die niet is doorgesneden.

Denk aan lange hoofdharen. Na een knipbeurt voelt het bot aan, als de haren weer gaan groeien slijten ze ook door kammen/borstelen/wassen/schuren over kleding. Dan wordt het een puntje dat vervolgens ook nog eens splijt. Dat voelt veel zachter dan een net geknipte haar.

baardmans

baardmans

21-06-2016 om 17:35

Precies en daarbij

had jij het ook nog over een voordeel tov later. Dat is ook niet zo. Je moet het natuurlijk niet met het goedkoopste botte scheermesje doen.

Teuntje

Teuntje

21-06-2016 om 20:20

Ook hier

niet zonder pincet. Monumentenzorg noemen mijn kinderen dat fijntjes.

40er

40er

21-06-2016 om 21:58

hier

Pincet en scheren. Ik heb een moedervlek waar een donker haar uit groeit en er is mij altijd vertelt dat ik die niet mag uit trekken. Daar gaat dus dagelijks een scheermes over heen

Tank

Tank

21-06-2016 om 23:02

40er

Dat is een fabel gewoon lekker trekken dus

Elke moedervlek die verandert van vorm, structuur, kleur, die jeukt of gaat bloeden, daarmee ga je naar de huisarts. Verder mag je er gerust een haartje uittrekken.

Monumentenzorg

Hahahaha ! Jouw kinderen begrijpen het --

Kaaskopje

Kaaskopje

22-06-2016 om 00:24

Tank

Ja, oké, dat kan zijn (wat ontharen/scheren betreft). Ik heb in een la van de 'lage' tafel standaard een pincet liggen. Als ik alleen tv zit te kijken is dat zo'n mooi klusje.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

22-06-2016 om 09:00

Kaal?

Vinden jullie het geen probleem om een volledig kale bovenlip te hebben? Is het contrast met de rest van je gezicht dan niet groot? Niet dat ik daar bossen heb groeien, maar als je goed kijkt zit er wel dons.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-06-2016 om 13:54

Vesper

Ja, dat is wel een 'dingetje'. Het kan handig zijn om het op vrijdagavond te doen, voor een weekend dat je niet overdreven sociaal hoeft te doen. Dan valt het met het blote billen gehalte wel mee maandag . Althans... dat idee heb ik. En zolang ik dat idee heb, vind ik het niet gênant, haha.

Tank

Tank

22-06-2016 om 14:27

neuh

een kaal been is toch ook geen probleem? Ik haal alleen de evt. zwarte of grijze hard aanvoelende haartjes op het gezicht weg. Ik pluk mezelf dus sowieso eigenlijk al niet kaal.

60er

60er

22-06-2016 om 14:29

tweezerman

Heb al twintig jaar een mooie rooie tweezerman pincet. Voor de wenkbrauwen en andere ongewenste haren. Een aanrader, zo'n pincet !

Wilgenroosje

Wilgenroosje

22-06-2016 om 14:43

Gouden haar.

Lollig draadje zeg. Ik trek de storende haren er met een pincet uit. Ik heb bruin haar, maar op mijn "snor" wordt er af en toe één wat langer en die is dan heel licht. Heb het niet altijd meteen in de gaten als die weer tevoorschijn piept, maar als mijn dochter zegt: "Mam, je hebt weer een gouden haar", dan weet ik dat het tijd is om het pincet ter hand te nemen.

Jo

Jo

22-06-2016 om 15:19

Tip

Voor de dames die meer dan een paar donkere gezichtsharen hebben:

Epileren op Oosterse wijze -> met stukje garen

Ik laat zelf mijn wenkbrauwen doen bij door een Afgaanse kapter (en nee ik geef geen fooi). Een vriendin, die al van jongs af aan last van gezichtsbeharing heeft, is ondanks dat het wel pijnlijk is, heel tevreden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.