Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hartje

Hartje

03-01-2015 om 19:46

Hartkloppingen (overgang/opvliegers?)

Sinds een aantal maanden heb ik met enige regelmaat last van hartkloppingen. Zo'n naar gevoel, alsof je hart even 'inhoudt' en dan extra hard slaat. Ben er verder niet ziek of duizelig bij en kan eigenlijk redelijk normaal doorfunktioneren tijdens zo'n 'aanval'. Duurt een paar seconden tot ca een halve minuut. Gebeurt 's avonds op de bank, op kantoor of in de sportzaal. Maakt niet uit.

Nu leid ik al een flink aantal jaren aan (endocriene) kwalen waarvoor ik medicijnen moet slikken die bijwerkingen veroorzaken en daar heb ik met mijn specialist over gesproken. Mijn bloedwaardes zijn goed. En de medicijnen slik ik dus ook vele jaren, terwijl dit iets van de laatste maanden is.

Specialist maakte zich er verder niet heel druk over, hartkloppingen an sich zijn redelijk onschuldig. Ze opperde dat het, omdat ik eind 40 ben, ook wel eens een 'leeftijdsdingetje' zou kunnen zijn. En inderdaad, mijn menstruatie is al erg onregelmatig en sowieso aan het veranderen. Dus het zou kunnen..

Vanavond op de bank kreeg ik een ineens hele warme wangen en plots ging mijn hart weer te keer.. het bonkte bijna mijn borst uit. Heel vervelend gevoel. Net zo plotseling als het kwam voelde ik de warmte weer uit mijn wangen trekken en werd mijn hartslag weer rustig. Heb ik nou een opvlieger gehad? Is dat dan niet iets met zweetdruppels en zo? Wie herkent dit?

Bellefleur

Bellefleur

03-01-2015 om 21:07

hartkloppingen

Ja hoor, ik ben nu 50. Een paar jaar geleden heb ik hartkloppingen gehad. En soms een snelle hartslag. Ik heb 3x plakkers op de borst gehad, drie keer bij de huisartsenpost geweest. Een angstig, naar gevoel. Er bleek niets ernstigs aan de hand, en nu is het weer over. Ik begin net met voorzichtige stapjes in de overgang. Ik heb (nog) geen opvliegers, dus daar kan ik je niet wijzer over maken.

Moni

Moni

03-01-2015 om 21:11

Klinkt inderdaad als een opvlieger

Lees wat je kunt verwachten.
En doe laagjes aan qua kleding zodat je direct wat uit kunt trekken.

Julia64

Julia64

04-01-2015 om 13:06

hier ook

Vorig jaar een aantal maanden dezelfde symptomen gehad die jij omschrijft, zowel in rust als bij inspanning. Inderdaad een heel nare gewaarwording. Ik heb 24 uur met zo'n "hartkastje" gelopen, daar kwam niets bijzonders uit. Het gekke is dat ik sindsdien zo goed als klachtenvrij ben, een enkele keer steekt het nog de kop op.
Volgens de huisarts zou het inderdaad met de overgang te maken kunnen hebben (ben net 50) , hoewel het ook wel zo is dat, je als je niet uitkijkt je zo ongeveer alle vage klachten wel aan de overgang kunt toeschrijven.
Opvliegers heb ik (nog) niet gehad, wel soms enorm warm 's nachts in bed.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.