Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Gemarteld in psychiatrisch ziekenhuis

Als ik Nederlanders vertel, dat ik een half jaar gemarteld ben in een psychiatrisch ziekenhuis, geloven ze dit niet, want dit staat niet in de krant.
Ik heb een tuchtklacht ingediend tegen 4 van de betrokken psychiaters van Mentrum die mij in 2005 gemarteld hebben; deze is door een Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (RTG) en het Corrupte Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (CTG) ongegrond beoordeeld. Zowel het RTG als CTG hebben belangrijke feiten verzwegen, klachtonderdelen niet beoordeeld en essentiële vormen geschonden. De uitspraken van het CTG zijn gepubliceerd:
Geneesheer-directeur verweerde zich met dat hij niet verantwoordelijk is voor de behandeling: http://tuchtrecht.overheid.nl/nieuw/gezondheidszorg/uitspraak/2016/ECLI_NL_TGZCTG_2016_198
Psychiater B. verweerde zich door te beweren dat hij niet mijn behandelend psychiater was: http://tuchtrecht.overheid.nl/nieuw/gezondheidszorg/uitspraak/2016/ECLI_NL_TGZCTG_2016_199
Psychiater D. verweerde zich door te beweren dat de behandeling goed was: http://tuchtrecht.overheid.nl/nieuw/gezondheidszorg/uitspraak/2016/ECLI_NL_TGZCTG_2016_200
Arts met specialisatie psychiatrie verweerde zich door te beweren dat de behandeling goed was: http://tuchtrecht.overheid.nl/nieuw/gezondheidszorg/uitspraak/2016/ECLI_NL_TGZCTG_2016_201

DE VOORGESCHIEDENIS – OVERSPANNEN/BURNOUT
In de zomer van 2003 startte mijn werkgever ABN AMRO de reorganisatie “Inspiration” om zo goedkoop mogelijk van de werknemers van mijn afdeling af te komen, omdat ze de activiteiten wilde outsourcen naar TCS (onderdeel van de Tata Group). Op 1-9-2005 (toen de reorganisatie al afgrond was) werd deze outsourcing bekend gemaakt: https://www.computable.nl/artikel/nieuws/ict-branche/808374/250449/abn-amro-besteedt-it-werk-uit-aan-ibm-tcs-en-infosys.html
Vanaf september 2003 werd ik in 6 ICT-projecten in 3 verschillende functies tegelijk ingezet. In november merkte ik dat ik psychische problemen had en vanaf december 2003 brachten “collega’s” me giftig drinken. Voorbeelden van pesterijen: portemonnee stelen, middelvinger opsteken, beker thee over kleding gooien, schreeuwen, schelden, intimidaties, onterechte kritiek en een berisping. Vanaf begin februari 2004 was het kantoorpand al bijna leeg. Vanaf 1 maart 2004 kwam ik niet meer op mijn werk.
In 2004 werd er bij herhaling door de overheid in mijn woning ingebroken, onder anderen door Mentrum en ABN AMRO. Er kwam giftig water uit mijn kraan en in supermarkten werd mij giftig drinken verkocht, waardoor ik last had van vreselijke slijmvorming. In mijn woning rook ik giftige gassen uit afzuigkap en stopcontacten; het lukte me niet om alle gaten te dichten, maar met een open raam was dit nauwelijks problematisch (wel vervelend in de winter).
Vanaf mei 2004 kwamen maandelijks grote groepen mensen van de crisisdienst van Mentrum op huisbezoek. Als ze aanbelden, opende ik mijn raam op 2 hoog en schreeuwde dat ik ze niet wilde spreken. Ik heb zelfs wel eens scheldwoorden gezegd als “Rot op”.
Op 22-12-2004 nam psychiater T. contact op met ABN AMRO, die hem vertelde dat ik z.s.m. opgesloten moest worden. Op 27-12-2004 stelde (de schijnbaar helderziende) psychiater T. een geneeskundige verklaring op (dus op grond van de informatie van ABN AMRO), dat ik gevaarlijk ben als gevolg van de psychische stoornissen: schizofrenie, syndroom van Asperger en psychotisch; met de gevaren: maatschappelijke teloorgang en brandgevaar.
Op 27-1-2005 werd ik veroordeeld met een voorlopige Rechterlijke Machtiging tot 3 maanden dwangbehandeling, van deze zitting was ik voor het gemak helemaal niet geïnformeerd. De advocaat die mij pro deo was toegewezen (mr. J.D. Van der Heijden) onderbouwde dat ik behandeld moet worden, omdat hij mij niet had gesproken.

MARTELPRAKTIJKEN – 27-1-2005 TOT 18-7-2005
Vanaf 28-1-2005 tot 15-2-2005 werd ik geïsoleerd in de TOA (volgens internet maximaal 2 dagen). Hier werd 3 maal een compleet team van de Mobiele Eenheid in wapenuitrusting tegen mij ingezet, waarbij ik geïnjecteerd werd. Als protest tegen deze behandeling ging ik in hongerstaking en weigerde te spreken (ik verloor ruim 25 kg gewicht). Onmiddellijk met de opname was de vreselijke slijmvorming, spuwen over.
Vanaf 15-2-2005 tot 24-2-2005 was ik gesepareerd in een “gewoon” psychiatrisch ziekenhuis. In deze isoleercel was geen stromend water of toilet (ik moest urineren in een kartonnen “hoedje” en had vanwege de hongerstaking geen ontlasting). Op 15-2-2005 beschreven de verpleegkundigen mij met: “Bewustzijn helder” en “geen hallucinatoir gedrag”. Op 21-2-2015 werd ik opnieuw geïnjecteerd (met een hallucinerende drug).
In de eerste periode na de isoleercel kwam het personeel demonstratief naar mij toe om zich voor te stellen, omdat ze wisten dat ik weigerde hun hand te schudden.
Op 10-3-2005 vroegen psychiater B. en Geneesheer-directeur toestemming om dwangmedicatie (antipsychotica) toe te dienen. Op 17-3-2005 diende ik met behulp van de patiëntenvertrouwenspersoon (PVP) een klacht in over de isoleercel en de dwangmedicatie. De PVP heb ik niet meer gezien. Op 23-3-2005 kreeg ik antipsychotica geïnjecteerd (Zyprexa). Met als gevolg dat ik duf, futloos werd en slecht sliep. Op 4-4-2005 werd mijn klacht mondeling behandeld door de “onafhankelijke” klachtencommissie. Hier vertelde psychiater B. dat de dwangmedicatie goed werkte en ik gesepareerd werd omdat ik “geladen” was. De klachtencommissie oordeelde dat de isolatie onnodig lang was (dus klachtonderdeel gegrond), maar dat de dwangmedicatie weliswaar twijfelachtig was maar niet klachtwaardig (blijkbaar kan dwangmedicatie toegediend worden zonder diagnose). Bovendien constateerde de klachtencommissie dat Mentrum valsheid in geschrifte had gepleegd door in mijn medisch dossier te schrijven dat ik tot 22-2-2005 gesepareerd was (i.p.v. 24-2-2005), maar dat dit niet belangrijk is voor de klacht. De klachtencommissie vermeldde dat de dwangmedicatie zo twijfelachtig is, dat het nodig was daar nogmaals over te oordelen, maar dat dit op dit moment onnodig was, omdat sprake was van lang werkende depotmedicatie (op 7-4-2005 en 21-4-2005 werd ik opnieuw geïnjecteerd). Het oordeel van 4-4-2005 heb ik pas in 2012 voor het eerst gelezen.
Vanaf half maart gedroeg ik me even “normaal” als de gemiddelde Nederlander, die vrij rondloopt. Op 22-3-2005 werd een nieuwe geneeskundige verklaring opgesteld met de diagnose schizofrenie, zonder dat ik onderzocht werd door een onafhankelijke psychiater (de klachtencommissie constateerde op 4-4-2005 dat nog geen diagnose was gesteld).
In april werd ik met het verhaal, dat één van de verpleegsters zich met een naald gestoken had bij het toedienen van dwangmedicatie, onder druk gezet om bloed af te staan. Dit gebeurde in het BovenY ziekenhuis, waar de verpleegster vertelde dat ze niet zag waarom ik op de gesloten afdeling van het psychiatrisch ziekenhuis was opgesloten.
De verveling van de hele dag niets te doen hebben was vreselijk, de enige georganiseerde activiteiten waren: 2 maal één uur sport, 2 maal één uur handwerken en 1 keer het groepsgesprek (totaal ongeveer 5 uur per week). Er waren nauwelijks mogelijkheden iets te doen: er waren enkele bordspellen, een tafeltennistafel en een hometrainer (meestal afgesloten). De televisie mocht pas vanaf 19:00 uur aan en er was een radio, Cd-speler die het nauwelijks nog deed. Het personeel was bijna de hele dag afwezig; behandeling was er helemaal niet.
Op 8-4-2005 mocht ik pas voor het eerst buiten de kliniek (maximaal 30 minuten per dag), vanaf 19-4-2005 mocht ik “vrij wandelen” (inhoudend dat als ik dat doorgaf, ik uren weg mocht).
Eind maart, begin april 2005 werd ik gedwongen tot een gesprek met een hele groep mensen.
Op 27-4-2005 was de Rechterlijke Machtiging afgelopen. Toen ik de advocaat belde, zei hij dat hij niets voor mij kon doen.
Daarna vertrok B. en kreeg ik psychiater D. Begin mei 2005 bood ik aan om de psychotica vrijwillig te slikken (zodat ik zelf zou kunnen stoppen). Hierbij werd ik onder druk gezet over te stappen naar een ander middel Risperdal (4 mg per dag). Dit was nog veel erger: koorts, Parkinson, impotentie, incontinentie, duf, geen energie, motorisch gestoordheid, wazig zicht, enzovoorts. Tegen Parkinson kreeg ik Akineton, waarvan ik dement werd en milde hallucinaties kreeg.
Op 18-5-2005 was de zitting over een nieuwe Rechterlijke Machtiging bij het Gerechtshof. Advocaat Van der Heijden bepleitte dat ik opgesloten moest worden, omdat ik psychisch gestoord ben, wat blijkt uit dat ik de behandeling een inbreuk op mijn grondrechten vind. De rechter benadrukte dat ik opgeslotene moet worden, omdat: “normale mensen niet zo maar stoppen met werken”.
Begin juni 2005 werd ik gedwongen tot een gesprek voor een groep “deskundigen” van zo’n 15 man, omdat ik anders niet naar de “open” afdeling mocht. Op de open afdeling mocht ik in principe de kliniek verlaten zonder dat ik toestemming moest vragen. Ik had inmiddels ernstige psychische en fysieke klachten door de “medicijnen”.
Tot 17-7-2005 bleef ik in het psychiatrisch ziekenhuis; daarna heb ik geen antipsychotica meer geslikt en moest ik de dagbehandeling volgen in een andere kliniek. Daar waren veel meer activiteiten, vooral veel groepsgesprekken, waarin benadrukt werd dat een nette Nederlander geen overlast veroorzaakt, luistert naar de psychiater en medicijnen slikt. Het heeft tot april 2006 geduurd voordat ik weer op een enigszins aanvaardbaar niveau kon functioneren.
Op 12/14-10-2005 werd ik voor het eerst onderzocht door een “onafhankelijke” psychiater, met onderzoeksvraag of ik mogelijk lijdt aan autisme of schizofrenie. Ik kreeg een test met zo’n 50 multiple choice vragen en moest ongeveer 10 tekeningen omschrijven, waaruit afgeleid werd dat ik een “normale” inschatting kan maken van situaties. Omdat dus bleek dat ik “normaal” ben, werd een creatief verslag opgesteld, waarvoor ze tot 11-11-2005 de tijd nodig hadden. De conclusie was, dat omdat ik niet schizofreen of autistisch ben, ik mijn psychische ziekte op subtiele wijze kan verbloemen, zodat ik alsnog narcistisch zou kunnen zijn. Dit was des te meer reden dat ik de “medicijnen” moest blijven slikken (anders was het risico erg groot dat ik zou ontsnappen uit de klauwen van de psychiatrie).
Op 10-4-2006 werd ik door psychiater A. volledig arbeidsgeschikt verklaard. Vanaf 6-6-2006 had ik weer een betaalde baan in de ICT. Pas daarna gaf psychiater A. mij toestemming het medicijngebruik af te bouwen.

BESCHRIJVING TUCHTKLACHT BIJ RTG
Op 5-8-2014 diende ik een klacht in tegen de 4 psychiaters/artsen, die verantwoordelijk waren voor de martelpraktijken mij op de gesloten afdeling. Mijn belangrijkste conclusie is dat ik nooit meer op mijn oude niveau kan functioneren door de vergiftiging met medicijnen.
De klacht bestaat uit 14 klachtonderdelen en is grotendeels gebaseerd op de Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ); de Wet BOPZ is de juridische grondslag voor het opsluiten van politieke gevangenen onder het mom van geestelijke gezondheidszorg. Klachtonderdelen 2, 3, 4, 11, 12, 13 en 14 zijn nog altijd niet beoordeeld.
Klachtonderdeel 1 – Niet informeren over rechten (schendingen van artikelen 14a en 37 van de Wet BOPZ): Ik had bij aanvang van de dwangopname geïnformeerd moeten worden over mijn rechten; dit is nooit gebeurd.
Klachtonderdeel 2 - Feitelijke onjuistheden in medisch dossier: Er is minimaal sprake van één feitelijke onjuistheid in mijn medisch dossier, dat mijn isolatie tot 22-2-2005 (dat was 24-2-2005).
Klachtonderdeel 3 – Onbetamelijke behandeling klacht / Niet schorsen dwangmedicatie (schending van artikel 41 van de Wet BOPZ): Ik kreeg niet het besluit van 4-4-2005 op mijn klacht te lezen. Na het indienen van de klacht op 17-3-2005 had de dwangmedicatie geschorst moeten worden, in plaats van op 23-3-2005 injecteren.
Klachtonderdeel 4 – Geen toegang tot PVP (schendingen van artikelen 40a, 41 en 59 van de Wet BOPZ): Na het indienen van mijn klacht heb ik de PVP niet meer gezien.
Klachtonderdeel 5 – Onrechtmatig opsluiten in isoleercel / Onrechtmatig beperken vrijheid van bewegen / Onrechtmatig gebruik dwang (schending van artikel 40 van de Wet BOPZ): Er was geen aanleiding om me te separeren of geïsoleerd te houden. Volgens de Wet BOPZ heb ik recht om me binnen en buiten het psychiatrisch ziekenhuis” vrij te bewegen, terwijl ik pas vanaf 19-4-2005 vrij mocht wandelen. Ik werd 2 keer gedwongen tot een gesprek voor een grote groep mensen.
Klachtonderdeel 6 – Geen behandelplan (schendingen van artikelen 14a leden 5 en 6, 38, 38a, 38b en 38c van de Wet BOPZ): Ik heb nooit een behandelplan gezien en dit is ook niet met mij besproken (gericht op het beperken van het gevaar op maatschappelijke teloorgang?). Dit is een strafbaar feit.
Klachtonderdeel 7 - Opstellen van medische verklaring met feitelijke onjuistheden: Door de feitelijke informatie die aantoonde dat ik niet schizofreen ben te ontkennen, hebben de psychiaters zich onbehoorlijk gedragen. Later is bij herhaling door psychiaters bevestigd dat ik niet schizofreen of autistisch ben.
Klachtonderdeel 8 – Medische verklaring door niet onafhankelijke psychiater (schendingen van artikelen 5 en 14a lid 4 van de Wet BOPZ): Er mag alleen een geneeskundige verklaring opgesteld worden in het kader van een Rechterlijke Machtiging door een onafhankelijke psychiater. Ik ben pas in oktober 2005 voor het eerst onderzocht door een onafhankelijke psychiater.
Klachtonderdeel 9 – Opname zonder juridische grondslag gedurende 24 dagen (schendingen van artikelen 17 en 48 van de Wet BOPZ): Op 27-4-2005 was de voorlopige rechterlijke machtiging van 3 maanden afgelopen en pas op 20-5-2005 werd deze verlengd voor nog één jaar. Ik ben zonder wettelijke grondslag vanaf 27-4-2005 tot 20-5-2005 (24 dagen) opgesloten gehouden. Dit is niet met mij besproken. Dit is wederrechtelijke vrijheidsberoving en een strafbaar feit.
Klachtonderdeel 10 – Niet communiceren: De behandelaar en psychiater hadden de plicht mij te informeren en behoorlijk te communiceren. De communicatie was uitermate slecht.
Klachtonderdeel 11 – Vergiftigen met “medicijnen”: De bekende werking van Risperdal en Zyprexa bewijst dat de behandeling niet gericht was op het afwenden van het gevaar op maatschappelijke teloorgang. Deze middelen zijn niet bedoeld voor iemand die kampt met de gevolgen van overspannenheid. Zo is het toedienen van deze “medicijnen” per definitie vergiftigen. Direct na het toedienen van Risperdal kreeg ik last van nog ernstiger gevolgen dan van Zyprexa, dus had hiermee onmiddellijk gestopt moeten worden.
Klachtonderdelen 12, 13– Misdaden tegen de menselijkheid / Martelen; Gek maken / Verslechteren psychische ziekte: De periode in de isoleercel vanaf 27-1-2005 t/m 24-2-2005 is martelen. Deze isoleercel voldeed niet aan de minimale wettelijke vereisten (zie de Wet TBS): een sanitaire voorziening en een gordijn. Vergiftiging met medicijnen met alleen negatieve werking hebben (waaronder een kortere levensverwachting), is martelen. Mij van 27-4-2005 tot 20-5-2005 wederrechtelijk opsluiten, is een misdaad tegen de menselijkheid.
Klachtonderdeel 14 – Schenden zorgplicht: Het avondeten was te weinig, de gedetineerden moeten minimaal voldoende voer krijgen. De behandeling had gericht moeten zijn op het beperken van het gevaar als gevolg van een psychische ziekte, terwijl er helemaal geen behandeling was. De gedetineerden moeten de mogelijkheid krijgen iets te doen, anders worden ze gek van verveling.

BEHANDELING KLACHT DOOR RTG EN CTG
Gedurende de behandeling van de tuchtklacht heeft Mentrum bij herhaling ingebroken, om processtukken te stelen en te vervangen door nieuwe documenten.
Pas na het indienen van mijn klacht, ontving ik het onderzoeksverslag van 11-11-2005 (waaruit blijkt dat ik niet schizofreen of autistisch ben), deze diende ik in op 1-10-2014; op 2-10-2014 werd de ontvangst geweigerd. Op 7-10-2014 deed ik een wrakingsverzoek. Op 24-11-2014 werd de afwijzing van het wrakingsverzoek verstuurd. Op 8-12-2014 diende ik nogmaals het verslag in; pas op 23-12-2014 werd de ontvangst bevestigd (ontbreekt volledig in de uitspraken, net als het andere bewijs dat ik nooit schizofreen of autistisch was).
Op 25-8-2015 werd het ongegrond oordeel van het RTG (d.d. 1-7-2015) op mijn klacht verstuurd. Dat had binnen 1 week na de uitspraak moeten gebeuren (art. 72 lid 1 Wet BIG). Niet alleen had het RTG relevante feiten verzwegen, maar zelfs de beschrijving van mijn klacht aangepast, om vervolgens klachtonderdelen niet te beoordelen. Op 2-10-2015 ging ik in hoger beroep.
Op 22-3-2016 was de zitting bij het CTG. Op 26-5-2016 oordeelde het CTG mijn hoger beroep (en mijn klacht) ongegrond. Ook het CTG verzwijgt relevante feiten en het enige klachtonderdeel dat het beoordeelt, is de wederrechtelijke vrijheidsberoving, waarvan het oordeelt dat dit niet klachtwaardig was, omdat ik “vrijwillig” opgesloten was (wat niet eens beweerd werd door de psychiaters. De jurisprudentie is ronduit belachelijk: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2011:BP2314
Daar ging het om iemand die vrijwillig na een IBS in een psychiatrisch ziekenhuis verbleef (omdat deze geen woonruimte had), wat niet uitsluit dat alsnog een Rechterlijke Machtiging aangevraagd wordt: “Dat oordeel is, gelet op de omstandigheid dat betrokkene niet over eigen woonruimte beschikte en in het ziekenhuis verbleef in afwachting van een eigen woonruimte, ook niet onbegrijpelijk”.
Uit art. 48 lid 1 Wet BOPZ blijkt dat patiënten alleen “vrijwillig” zijn opgesloten als die blijk geven van vrijwilligheid (voor de volledigheid: dat heb ik dus niet gedaan):
“Tenzij voortzetting van het verblijf in het psychiatrisch ziekenhuis als vrijwillig patiënt gewenst is en betrokkene blijk geeft van de nodige bereidheid daartoe, verleent de geneesheer-directeur een patiënt op wie hoofdstuk II toepassing heeft gevonden, ontslag uit het ziekenhuis zodra zich één van de volgende omstandigheden voordoet: (…)
b, 2. zodra de termijn voor het geven van de beschikking is verstreken”.
Mentrum heeft nog altijd niet mijn medisch dossier toegezonden, terwijl het RTG de plicht heeft een klacht te onderzoeken (art. 66 leden 1, 2 en 3 Wet BIG). Ik heb nog nooit gelezen: de verslaglegging van de verpleging in mijn medisch dossier van 27-1-2005 tot 18-7-2005, behandelplan(nen) en geneeskundige verklaring van 22-3-2005.
Het CTG had binnen 2 maanden na de rechtszitting uitspraak moeten doen (art. 83 lid 11 Wet BIG).

Vanaf november 2010 is mijn naam gepubliceerd in diverse publicaties, waaruit blijkt dat ik langdurig ben opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis vanwege een ernstige psychische stoornis (o.a. Kluwer, SDU, uwv.nl AR-updates (van VAAN en BJU), Academie Voor De Rechtspraktijk (een door de Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut)). Hierdoor kan ik dus geen baan in de ICT meer krijgen. De advocaten die ik hierover benaderd heb, zijn unaniem in hun oordeel dat ik geen recht op een schadevergoeding.
Ik kan nog een verzoekschrift doen bij de Procureur-generaal over de tuchtklacht tegen de psychiaters, maar of dit nut heeft… In een dictatuur als Nederland worden systematisch met medeplichtigheid van rechters, advocaten, psychiaters en bedrijfsartsen politieke gevangenen gemarteld.

Alicia

Alicia

01-06-2016 om 20:14

pff

ik ben na de eerste zin gestopt met lezen, mij te lang en niet interessant genoeg.

rode krullenbol

rode krullenbol

01-06-2016 om 20:17

Vraag

Wat maakt jou een politieke gevangene?

Firestarter

Firestarter

03-06-2016 om 17:43 Topicstarter

Definitie politieke gevangene

Mensen die om politiek gemotiveerde daden of om politieke redenen gevangen zijn genomen of in hun bewegingsvrijheid worden beperkt. Amnesty International onderscheidt binnen de categorie van politieke gevangenen de gewetensgevangenen, dat zijn mensen die geen geweld hebben gebruikt of gepropageerd.

Ik was niet alleen een politieke maar tevens gewetensgevangene, waarbij mijn misdaad blijkbaar is: tegen staatspropaganda strijden met een scherpe tong.
En in een omgekeerde wereld steunt Amnesty International dat politieke gevangenen onder het mom van psychiatrische gezondheidszorg gemarteld worden.

Nog een vraag

Wat is je bedoeling van het posten van dit stuk?

Nog een vraag:
Gebruik je nog medicatie?

Kaaskopje

Kaaskopje

04-06-2016 om 10:42

Advocaat

Ik neem aan dat je een goede advocaat hebt die de staat kan aanklagen? Je zegt "was". Je bent dus weer vrij? Sinds een paar weken dan zeker? ( Net zolang als dat je hier (weer?) berichten plaatst? Ben je geen gevaar meer? Waarom nu niet meer terwijl je onverminderd doorgaat met je protesten tegen overheidspropaganda?

Firestarter

Firestarter

05-06-2016 om 14:36 Topicstarter

Contradictio in terminis

Ik ben sinds juli 2005 ontsnapt en op vrije voeten (gebleven). Al heeft de overheid nog vele pogingen gedaan om mijn gezondheid te schaden.
Ik heb mijn hele truckendoos moeten opentrekken...

Conform de Sectie "Conflict van plichten" van de Gedragsregels advocatuur, hebben advocaten de plicht om het "openbaar belang" op de eerste plaats te stellen i.p.v. het belang van hun klant. Het is dus geen toeval dat alle advocaten, die mij vertegenwoordigd hebben, in strijd met mijn belangen handelden.
Een "goede advocaat" is een contradictio in terminis.

Yta Chalne

Yta Chalne

05-06-2016 om 17:13

gedwongen opname is vast vreselijk

Maar ik snap die opname als ik lees over bij het giftige drinken in de supermarkt, uit de kraan en het gif uit de stopcontacten. Je was veiliger in de isoleer, denk ik dan.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-06-2016 om 19:14

Kennis

Ik had vroeger een 'huisvriendin'. Ze was een beetje van ons allemaal. Die bleek manisch depressief te zijn. Het kon behoorlijk misgaan en ze is daarom gedwongen opgenomen. Ik kan niet anders zeggen dan dat dat zéér terecht was. Zo heb je ook mensen die zonder bescherming de eerste de beste mogelijkheid zoeken om zichzelf van het leven te beroven. Iets wat ze met de juiste medicatie, nooit gedaan zouden hebben. Tot ze die drang niet meer voelen, moeten ze toch op de gesloten afdeling. Helaas komt het vaak voor dat deze mensen weer afglijden en het weer proberen. Als mensen tegen zichzelf, of als de maatschappij beschermd moet worden tegen een verward persoon, dan heb ik daar geen moeite mee. Aangezien wij niet kunnen oordelen of jij een gevaar voor jezelf was, of dat de maatschappij tegen jou beschermd moest worden, ga ik ook niet met je mee in je klachten.

Maiko

Maiko

05-06-2016 om 19:22

mensen glijden niet af, ze zijn ziek.

Ze worden in de meeste gevallen tegen zichzelf beschermd. Ook bij manisch depressiviteit en schizofrenie valt er vaak heel goed te leven met de juiste medicatie. Het is niet het uitschot van de maatschappij.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-06-2016 om 10:30

Afglijden

Ik bedoel met afglijden dat ze toch weer naar het punt "afglijden" dat ze door hun ziekte weer "gekke" dingen doen. Terwijl ze onder normale omstandighen hele redelijke mensen kunnen zijn die doorhebben dat hun ziekte rare dingen met ze doet.

Firestarter

Firestarter

06-06-2016 om 17:45 Topicstarter

Topje van de ijsberg

De meeste politieke gevangenen in Nederland halen nooit het nieuws, maar over de volgende 4 heb ik informatie.

1 – Baybasin
De Koerd Huseyin Baybasın wist van de smerige hobby’s van ons Koningshuis. Nadat hij door zijn advocaat mr. D. Moszkowicz (toen er nog een handvol advocaten was met die achternaam) “geholpen” werd door geen verweer te voeren, werd hij door de kantonrechter veroordeeld tot de cel op basis van vervalste telefoongesprekken. Nadat op 22-7-2002 lid van de Raad van State Piet-Hein Donner door Koningin Beatrix benoemd werd tot minister van justitie, werd op 30-7-2002 in Hoger beroep Baybasin veroordeeld tot levenslang. Op 21-10-2003 werd de levenslange gevangenisstraf bevestigd door de Hoge Raad: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2003:AH9922
De Hoge Raad oordeelde dat, omdat drs. A.P.A. Broeders van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) goed gekwalificeerd en onafhankelijk is, er niet getwijfeld kan worden aan de echtheid van de (gemanipuleerde) telefoongesprekken. Baybasin wees ook op fouten in de vertaling, waarvan de belangrijkste: "to make him a call" werd vertaald met "to make him cold". De Hoge Raad concludeerde dat dit niet belangrijk is.
Baybasin is volgens het EHRM onnodig vernederd van 26-6-1998 tot 1-3-2003 in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) door regelmatig naakt gefouilleerd te worden (een schending van art. 3 EVRM), zie de uitspraak van 6-7-2006: http://hudoc.echr.coe.int/eng#{"fulltext":["13600/02"],"itemid":["001-76262"]}
Ik zal geen links plaatsen, over de hobby’s van ons Koningshuis, maar als je geinteresseerd bent, kun je de volgende zoektermen proberen:
ITCCS, Toos Nijenhuis, Prince Bernhard, Cardinal Alfrink, Joseph Ratzinger
ITCCS, Anne Marie van Blijenburgh, Prince Johann Friso, Herr Donner, Mabel Wisse Smit
Marianne Vaatstra, Van Korlaar, Prins Friso, Kollum, Feik Mustafa, Guus Pareau Dumont
Frits Salomonson, Rolodex, J. Sietsema en P. Houben, grachtenpand, Hoofdredacteur Willem Smitt

2 – Ernest Louwes
Ernest Louwes werd voor de Deventer moordzaak op 22-12-2000 in Hoger beroep tot 12 jaar cel veroordeeld, waarbij het NFI een actieve bijdrage leverde aan het vervalsen van bewijs. Op 1-7-2003 werd het arrest van het Hof vernietigd door de Hoge raad, na een herzieningsverzoek, zodat Louwes tijdelijk ontsnapte. Op 9-2-2004 werd Louwes opnieuw door het Hof (met verbetering van gronden) veroordeeld tot 12 jaar gevangenis. Louwes heeft inmiddels zijn gevangenisstraf erop zitten.
Hier een website met medewerking van Maurice de Hond: http://www.geenonschuldigenvast.nl/start_pagina.php

3 - Erwin Lensink
Erwin Lensink gooide een waxinelichtje naar de Gouden koets en werd vervolgens gemarteld in een psychiatrisch ziekenhuis en opgesloten in de gevangenis. Hij heeft onder andere tuchtklachten ingediend tegen de betrokken psychiaters, wrakingsverzoeken gedaan en heeft een aanklacht ingediend voor Hoogverraad tegen Beatrix en Willem-Alexander omdat ze de troon gestolen hebben (ze stammen niet af van Willem I).
Lensink heeft een behoorlijk goede website: http://erwinlensinkvrij.nl

4 – Gepke de L.
Mevrouw Gepke de L. heeft ook een website onder eigen naam, die ik afraad, omdat deze te chaotisch is. Gepke is in 2014 veroordeeld tot dwangsom en gijzeling voor haar website (omdat ze de betrokken politieagenten en psychiaters bij naam noemt), zie de uitspraak in Hoger-beroep: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2014:1104
Gepke is geboren in 1959 en heeft tot 2006 “normaal” gefunctioneerd, met een arbeidsverleden van 34 jaar. Gepke werd in maart 2003 met handboeien in de cel gestopt, brak de handboeien, deponeerde deze in de toilet en werd vervolgens vaginaal onderzocht (de handboeien waren kwijt). Vanaf 2003 is Gepke druk bezig met aangiftes en klachten tegen de politie en heeft zich ook gewend tot Nationale ombudsman en Amnesty, die niets doen. Gepke is diverse malen gegijzeld voor het niet kunnen betalen van bekeuringen. Ze is bij herhaling gemarteld in psychiatrisch ziekenhuizen van de organisatie Arkin (die ook mij gemarteld heeft), o.a. met ECT (elektroshocks). In Nederland worden jaarlijks zo´n 700 mensen gemarteld met ECT.
In 2006 werd Gepke bijna 100 dagen in isoleercellen opgesloten, waarvan een groot deel naakt, waardoor ze volledig arbeidsongeschikt is gemaakt. In 2007 overleed haar vader in een verpleeghuis te Hoofddorp, waarna zij als erfgename tevergeefs naar zijn leeggehaalde kluis in de Rabobank Hoofddorp ging. Volgens Gepke is de erfenis van zowel haar vader als moeder (die in 2002 in hetzelfde verpleeghuis overleed) geroofd door dezelfde bejaardenverzorgster, die later aangifte tegen haar deed voor zware mishandeling, waarvoor Gepke vier maanden gevangenisstraf kreeg.
Toen Gepke in 2008 geheel afhankelijk werd van ziektegeld, werd huursubsidie geweigerd, waardoor ze op 4-9-2008 op straat werd gezet, dus dakloos werd. Gepke kon het redelijk volhouden, totdat ze vanaf november 2011 tot april 2012 opnieuw gedetineerd werd (dit werd geseponeerd) en ze haar opnieuw met een Rechterlijke Machtiging opsluitten.
In oktober 2013 werd Gepke 8 weken opgesloten voor het doen van valse aangifte. Hierbij werd ze zo hardhandig behandeld door de politie, dat haar knieschijf gebroken werd, sindsdien zit ze in een rolstoel. Vanaf oktober 2014 eet ze uit vuilnisbakken. Volgens haar website zit ze (als ze niet opgesloten is) dagelijks in een rolstoel te protesteren voor het politiebureau in Hoofddorp.

Die persvrijheid klinkt aardig, maar heeft niet zo veel zin, als de pers onder toezicht staat van de Raad voor de Journalistiek...

mama2

mama2

07-06-2016 om 12:05

Je...

geeft geen antwoord op de vraag wat je doel is van dit soort ellelange stukken waarbij de meeste je halverwege zin 2 al kwijt zijn...

Ik denk dat je hulp nodig hebt en waan ideeën hebt, ik bedoel...lees even serieus.... "Er kwam giftig water uit mijn kraan en in supermarkten werd mij giftig drinken verkocht, waardoor ik last had van vreselijke slijmvorming. In mijn woning rook ik giftige gassen uit afzuigkap en stopcontacten; het lukte me niet om alle gaten te dichten, maar met een open raam was dit nauwelijks problematisch"

Firestarter

Firestarter

07-06-2016 om 17:18 Topicstarter

Schaam je vooral niet

Ik ben al jarenlang slachtoffer van de gruwelijkste misdaden tegen de menselijkheid. Schaam je vooral niet om mij – die al jarenlang vergeefs hulp zoekt – te adviseren hulp te zoeken: artsen, advocaten, Amnesty International, vakbonden enzovoorts.

Op 22-1-2014 had ik last van (radioactieve?) straling uit mijn plafonnière. Toen ik achter deze lamp keek, zag ik dat maar liefst 16 elektriciteitsdraden op die ene lamp waren aangesloten. Op 23-1-2014 deed ik aangifte bij de politie wegens poging tot moord en inbraak. De politie dreigde me op te sluiten als ik niet met de psychiatrische crisisdienst van Mentrum (SPOR) zou praten. Op 23-1-2014 sprak ik vervolgens 45 minuten met 2 “zorgverleners” van SPOR, die zeiden dat het niet raar is als ineens 16 (i.p.v. 2) elektriciteitsdraden op 1 lamp zijn aangesloten. Bij het daarna op 28-1-2014 geplande huisbezoek kwam niemand opdagen, waarna een dag later een briefje achtergelaten werd, dat Mentrum tevergeefs op huisbezoek kwam. Hier een foto van de 16 elektriciteitsdraden: http://www.lawfulpath.com/forum/download/file.php?id=290
Op 29-11-2014 ontving ik van mijn zorgverzekeraar Univé de rekening (d.d. 17-11-2014) voor een declaratie van 1073 euro voor het gesprek op 23-1-2014. Op 8-12-2014 diende ik een klacht in over deze rekening bij Univé. Op 16-12-2014 reageerde Univé dat mijn klacht tegen de rekening ongegrond is, aangezien niet relevant is dat Arkin geen zorg verleende. Op 22-12-2014 verzocht ik Univé om een heroverweging van mijn klacht; op 7-1-2015 werd ook dit ongegrond verklaard.
Op 13-1-2015 diende ik een klacht in tegen Arkin. Op 18-6-2015 stuurde Arkin voor het gesprek op 23-1-2014 een urenbegroting van 8 uur voor 1440 euro. Op 3-9-2015 ontving ik de beslissing (d.d. 3-8-2015), dat de rekening niet onredelijk is (deze klacht had binnen 6 weken beoordeeld moeten worden).
Op 29-5-2015 stuurde de gerechtsdeurwaarder van Univé een dreigbrief, dat ik uiterlijk 2-6-2015 moet betalen, vermeerderd met 154 euro buitengerechtelijke kosten en 0,89 euro rente. Op 1-7-2015 stuurde ik een mail dat de rekening onrechtmatig is. Op 26-10-2015 werd ik door de deurwaarder van Univé gedagvaard voor 3-11-2015 voor een “verlaagd” bedrag van 850 euro. Op 29-10-2015 verzocht ik de rechtbank: de dagvaarding niet ontvankelijk te beoordelen of een uitstel van vier weken om te antwoorden. Dit verzoek werd genegeerd, waarna ik op 17-11-2015 bij verstek veroordeeld werd om 860 euro te betalen. Op 21-1-2016 werd het vonnis van 17-11-2015 aan mij betekend voor een bedrag van 880 euro. De deurwaarder beweert dat ik ook nog 508 euro moet betalen.
Op 18-2-2016 heb ik via verzetsdagvaarding Univé gedaagd voor de rekening (de kantonrechter moet nog oordelen). Toen ik deze dagvaarding bij de Centrale balie aan de Parnassusweg te Amsterdam indiende werd ik afgesnauwd, omdat ik een ontvangstbevestiging eiste: “Als je een kopie wil, moet je die van te voren zelf maar maken”.

Het vonnis van 17-11-2015 werd gewezen door de “onafhankelijke” mr. C.L.J.M. de Waal, die zowel voor Kluwer als voor de Raad van Discipline werkt. Ik ben door meerdere advocaten vertegenwoordigd - die in strijd met mijn belangen handelden en - die voor Kluwer werken en heb ook al meerdere corrupte rechters van Kluwer meegemaakt. Mr. drs. A.P. Schoonbrood-Wessels, die op 15-5-2015 goedkeuring gaf tot het leggen van een limietloze beslaglegging, is voorzitter van de Raad van Discipline.
De Brauw Blackstone Westbroek (die in strijd met mijn belangen handelde) is de huisadvocaat van Rabobank (die vanaf 3-6-2015 mijn bankrekeningen blokkeert). In november 2008 begonnen Rabobank en Rothschild een samenwerking op het gebied van fusies en overnames, met juridische bijstand van De Brauw Blackstone Westbroek (ABN AMRO is ook al jarenlang verbonden aan Rothschild). Jaap W. Winter van De Brauw Blackstone Westbroek woonde de Bilderbergconferentie van 2011 bij.
In 2013 werd Marianne Tijssen van het bestuur van Abn amro in het bestuur van Univé geplaatst. In 2009, 2010 had Univé Stad en Land een aparte adviesbalie bij Abn amro. Twee leden van de Raad van Toezicht van de Nierstichting zijn: ir. Boudewijn Dessing, oud-voorzitter RvB VGZ-IZA-Trias-Univé Groep, en mr. Caroline van Gent, advocaat bij BarentsKrans (Barents Krans vertegenwoordigt ABN AMRO in de rechtszaak tegen mij).

Op 31-12-2015 was mijn voorspatbord vernield. Op 23-1-2016 was de schroef van mijn voorwiel losgedraaid. Op 5-6-2016 was opnieuw mijn voorspatbord vernield. Ik ben altijd voorzichtig met het voorwiel van mijn fiets, sinds ik in september 2002 bij de eerste hulp belandde, doordat ik over de kop sloeg toen mijn voorwiel blokkeerde door een gesaboteerd voorspatbord.
Op 7-5-2016 klaagde ik bij de fietsenmaker dat mijn hele achterwiel wiel krom is nadat hij 2 ½ week daarvoor 5 nieuwe spaken in mijn wiel had gezet. Hij reageerde dat de enig mogelijke verklaring dat er nu 12 spaken gebroken zijn, dat ik te wild stoepjes op en af ben gereden. Sinds ik deze fiets in 2008 nieuw kocht, ben ik al toe aan mijn vierde achterwiel, terwijl ik ook al 3 keer een nieuw zadel heb moeten kopen.

rode krullenbol

rode krullenbol

07-06-2016 om 17:40

Hoe is het verder met je leven gesteld?

Heb je een partner en eventueel ook een kind of meerdere kinderen? Of sta je er helemaal alleen voor?

Yta Chalne

Yta Chalne

07-06-2016 om 18:41

kroonsteentjes

Even je foto gedeeld met een deskundige: het zijn kroonsteentjes in plaats van lasdoppen. Typisch geval van huis- tuin en keukengerommel. Onprofessioneel maar ongevaarlijk. Elektriciteit wekt geen radioactieve straling op. Waar ik benieuwd naar ben: helpt het je om de ellende te delen? En wat zou je graag van de lezers op dit forum willen?

Wilgenroosje

Wilgenroosje

07-06-2016 om 19:40

Firestarter

Je valt in herhaling. In je draadje van 15-03-2016 heb je het ook over die electriciteitsdraden. (Hongersnood door de bank heette dat draadje geloof ik) Ook daar wordt uitgelegd dat het anders is dan hoe jij het ziet.

Electriciteitsdraden

Toen ik laatst een nieuwe hanglamp ophing zag ik dat er daar ook zo veel draden zaten. Je hebt er voor de lamp maar twee nodig, een blauwe en een zwarte, maar er zit van alles een hele tros. Toen de slaapkamer in tweeën werd verdeeld door een tussenwand moesten er wat schakelaars, stopcontacten en een plafondlichtpunt bijkomen, vandaar die centraaldoos. Want dat is het. Volkomen normaal dat daar 8 draden in zitten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Centraaldoos

Maar goed, ik denk niet dat deze uitleg helpt als je er van overtuigd bent dat ze achter je aan zitten.

skik

Kaaskopje

Kaaskopje

07-06-2016 om 23:06

Mijn vriendin

Is ooit naakt de straat opgerend omdat ze achterna gezeten werd. Bij een andere situatie is ze bij ons naar binnen gerend. Helemaal in paniek omdat "ZE" haar moesten hebben. Eenmaal opgenomen deed ze er alles aan om haar medicatie niet in te nemen en spaarde dat op. Ze klom over redelijk hoge hekken met haar flinke overgewicht. Heel knap. Het zegt iets over kracht en wilskracht om uit de klauwen van die vervelende psychiaters te kunnen blijven. Het was heel sneu, maar als buitenstaander zag je prima de noodzaak van haar opname. Zij was manisch depressief.

Renée

Renée

08-06-2016 om 11:14

jullie voeden hem

Er is al een ellenlang draadje geweest vol met links en beschuldigingen en nu begint hij weer. Als niemand reageert houdt deze onzin op. Ja, ik weet ik ben niet verplicht dit te lezen.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-06-2016 om 13:58

Ik heb het over het fenomeen

niet tegen hem gericht.

Firestarter

Firestarter

10-06-2016 om 15:07 Topicstarter

16 elektriciteitsdraden...

Het is dus heel moeilijk om te begrijpen, dat 16 draden op 1 gloeilamp aangesloten abnormaal is.
Hmm... die 8 kroonsteentjes heb ik zelfs aan de draden gemonteerd, nadat ik de draden doorgeknipt had en de lamp verwijderd (ik ben geen elektricien, maar dacht dat dit een redelijke oplossing was). Enig idee wat voor een verhaal ik heb verteld bij de doe-het-zelf winkel waarom ik zo veel kroonsteentjes nodig had (ik heb maar niet verteld dat al deze draden op 1 lamp waren aangesloten)?

vlinder72

vlinder72

10-06-2016 om 15:11

Firestarter

Het lijkt mij erg naar en vermoeiend om continu te denken dat alles wat gebeurt een vooropgezet plan is om Firestarter te pesten.

De fietsenmaker die een wiel verkeerd maakt en zich er met een lulkoek verhaal vanaf maakt. Ik had mijn fiets overigens teruggebracht en garantie geeist. Blijkbaar niet goed gerepareerd de eerste keer. Kan gebeuren. Sommige fietsenmakers zijn erg slordig.

Maar als je bij alles denkt dat het een voorop gezet plan is om je gek te maken dan moet je een erg zwaar leven hebben.

Het is al vaker gevraagd. Hoe wil je dat wij reageren? Waarop moeten wij reageren?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.