Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ayanna

Ayanna

17-07-2014 om 10:14

Fructose intolerantie

Sinds kort weet ik dat ik fructose intolerant ben. Na maanden van klachten is na een ademtest de diagnose gesteld. En ik ben blij dat het eindelijk een naam heeft wat ik heb! Maar nu.... Ik ben inmiddels bij een dietiste geweest en heb uiteraard ook gegoogled, maar ik raak alleen maar meer verward. De ene site zegt namelijk dat bepaalde groentes ook fructose bevatten, de ander weer niet. Dan blijken uien en knoflook een hoog fructose-gehalte te hebben, de dietiste weet van niks. Volgens de een zijn bananen onschuldig, de ander raad het eten van bananen met klem af. U begrijpt...het wordt er niet duidelijker op.
Nu zal ik op den duur mijn weg er wel in vinden, maar ik was benieuwd of er hier mensen zijn die bekend zijn met een fructose intolerantie. Tips zijn altijd welkom!

Yta Chalne

Yta Chalne

17-07-2014 om 17:22

collega

Ik heb een zwaar fructose intolerante collega. Zij koopt alleen voorverpakte groente, waar op staat hoeveel fructose het bevat. De ene oogst is namelijk totaal anders dan de andere. Aardappels koopt ze alleen bij Jumbo, die een soort gebruikt die vrijwel fructosevrij is van nature. Brood: twee soorten gewoon brood van AH en sommige bolletjes zijn (voor haar) genoeg fructosevrij. De rest eet ze niet. Verder is het heel persoonlijk waar men wel of niet op reageert. Uien en knoflook kan ze niet eten, bananen en mandarijnen (1 per dag) gaan goed.
Info haalt ze vaak van Duitse websites. Da's echt een aanrader, daar is veel meer te vinden. Bij de DM (Duitse drogisterijketen) wordt tegenwoordig zelfs dieetvoeding verkocht voor mensen met een fructose intolerantie.

Ayanna

Ayanna

18-07-2014 om 09:01

Yta Chalne

Dank voor de tip van de duitse websites. Zover was ik nog niet gekomen! Gelukkig heb ik geen last van brood, zolang het geen krentenbollen of suikerbrood is.... Maar prettig om te lezen dat ui en knoflook wel degelijk een reactie kunnen veroorzaken. Volgens de dietiste was dat namelijk 'onzin', terwijl ik zelf wel duidelijk klachten krijg na het eten daarvan. Misschien toch een meer gespecialiseerde dietiste zoeken....

amk

amk

18-07-2014 om 14:08

Ayanna

of je eigen specialist worden. Vaak nodig bij dit soort aandoeningen.

Ayanna

Ayanna

19-07-2014 om 10:45

amk

Uiteraard...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.