Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Mama

Mama

27-09-2016 om 22:49

Flapoorcorrectie

Onze dochter van 7 jaar heeft flinke flaporen en wil graag geopereerd worden. Wij hadden twijfels, maar uiteindelijk iom de huisarts besloten om in ieder geval te gaan praten met een chirurg. Nu blijkt dat de kosten voor deze operatie niet vergoed worden vanuit onze aanvullende verzekering. Als we één trede hoger gaan, wordt het wel vergoed. We gaan dus per 01/01/2017 onze aanvullende verzekering een klasse verhogen. Alvast voorsorterend op de kans dat ze inderdaad geopereerd zal gaan worden...

Ik vraag me nu af, zou het erg zijn als de verwijzing van de huisarts (voor consult bij chirurg) al gedateerd is vóór 01/01/2017? Het enige ziekenhuis in onze regio die dit soort operaties doet, heeft namelijk een lange wachttijd voor intake en ik zou nu alvast een afspraak willen maken om ergens in het voorjaar aan de beurt te zijn. Maar om die afspraak te kunnen maken moet ik de verwijzing opsturen. Dus: wat telt uiteindelijk voor de verzekering, datum van de verwijzing of datum van het eerste contact?

Weet iemand dit?

Kaaskopje

Kaaskopje

28-09-2016 om 01:11

Mama

Zodra je bij het ziekenhuis met de gesprekken begint, start de periode waarin de behandeling plaats zal vinden. Dus als jij half november bij de chirurg zit, zal de behandeling onder 2016 vallen.Kom je in januari dan is januari de begindatum. Ik heb gevonden dat een verwijsbrief een half jaar geldig is.

Er zal rond een jaarwisseling vaker sprake zijn van verwijzing in het oude jaar en bezoek aan de specialist in het nieuwe jaar. Het zou me wat worden als die afspraken dan allemaal onder het oude jaar zouden vallen.

Ik zou dus maar snel een afspraak maken voor het nieuwe jaar en melden dat je al een verwijsbrief hebt.

Flappie

Flappie

28-09-2016 om 09:29

niet twijfelen

Ik zou van haar wens uitgaan en inderdaad inzetten op een operatie volgend jaar. Onze zoon heeft dit laten doen toen hij 7 was, hij wilde zelf van de flaporen af. Kosten waren rond de 2000,00, wel vergoed overigens maar anders had ik het ook gedaan. De algehele verbetering van zijn uiterlijk is enorm, omdat die flaporen zijn smalle snuitje benadrukten. De operatie en daarna zijn hem alleen wel tegengevallen, heel beroerd werd hij en de oren zijn nog een tijd gevoelig geweest. Hij vind zich nog steeds geen knapperd maar klaagt niet meer voor de spiegel dat hij zo lelijk is. En wordt niet meer voor olifant uitgemaakt. :-O

Wilgenroosje

Wilgenroosje

28-09-2016 om 10:03

Wachttijd?

Ik weet niet hoe het in dit geval is, maar bij bepaalde ingrepen is er een wachttijd voordat je die mag laten doen, nadat je je verzekering daarop aangepast hebt. Dat zou ik voor de zekerheid even navragen. Het is zonde als er bijvoorbeeld een wachttijd van een half jaar is en de ingreep al in mei gedaan wordt.

Triva

Triva

28-09-2016 om 10:36

Wilgenroosje

Als er al een wachttijd is is die altijd langer dan een half jaar (minstens 1 jaar dus). Dit ter voorkoming van het afsluiten van een hogere verzekering als je aan het eind van een kalenderjaar hoort dat er volgend jaar iets gebeuren moet. Een half jaar is dan dus niet zinvol want dan wacht je gewoon een half jaar voor je naar de specialist gaat maar je kunt je nog steeds hoger verzekeren aan het eind van een kalenderjaar.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

28-09-2016 om 11:04

Maakt niet uit

Ik wilde TS er alleen op wilde wijzen dat overstappen niet altijd betekent dat er meteen recht op vergoeding bestaat. Overstappen is sowieso belangrijk, dan weet je in ieder geval zeker dat het na de wachttijd waarschijnlijk wel vergoed wordt. Doe je niets, dan komt die vergoeding er nooit.

Ik kan me vergissen, maar ik weet niet beter dan dat het afhangt van de verzekeraar en misschien van het soort ingreep, hoe lang een eventuele wachttijd is. Zelf weleens een half jaar gehad voor fysio, maar dat is alweer heel wat jaartjes terug. Inderdaad voor orthodontist een keer niet overgestapt i.v.m. wachttijd van een jaar.

Er zijn overigens ook verzekeringen die niet aan wachttijden doen. Ik zou het allemaal even op mijn gemak uitzoeken. Het is gelukkig nog geen 1 januari.

Mama

Mama

28-09-2016 om 17:48

oke...

Bedankt voor het meedenken allemaal. Dat van die wachttijd voor vergoeding realiseerde ik me niet, wel goed om dat ff uit te zoeken inderdaad. Beetje domme vraag misschien, maar hoe kom je daarachter? Als ik de verzekering bel en het voorleg zijn zij direct op de hoogte dat wij onze aanvullende verzekering upgraden om deze operatie te laten vergoeden en dat lijkt me niet zo heel handig. Googelen levert niets op, elke verzekeraar gaat hier weer anders mee om....

Specht

Specht

28-09-2016 om 18:11

Bel vanaf je werk

Je moet vanaf je werk bellen, en zonder je naam te noemen gewoon vragen of er een wachttijd is voor een operatie aan flaporen na het verhogen van je pakket tot bijvoorbeeld 2 sterren, of wat je maar nodig hebt.
Of nog anoniemer: Je vraagt of er een wachttijd is voor het opereren aan flaporen als je bij hun een verzekering afsluit met bijvoorbeeld 2 sterren.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

28-09-2016 om 18:42

Mama

Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk dat je best kunt bellen.

Iedere verzekeraar mag wat betreft de aanvullende verzekering zelf bepalen wat ze vergoeden, wie ze "aannemen" en of ze daar een medische acceptatie en/of een wachttijd aan hangen. Dat ze deze ingreep met het duurdere pakket vergoeden weet je gelukkig al.

Als je een verzekeraar hebt die deze operatie volgens hun eigen voorwaarden, met dat duurdere pakket, standaard meteen vergoedt, dan zullen ze niet voor jouw dochter de regels in negatieve zin veranderen.

Ze weten natuurlijk best dat mensen hun verzekering ophogen, omdat er iets duurs aan lijkt te komen. Mocht die wachttijd er wel zijn dan kun je nog op zoek naar een ander.

Wilgenroosje

Wilgenroosje

28-09-2016 om 18:43

De tips...

van specht zijn natuurlijk helemaal safe. Vooral die tweede. Die onthoud ik.

Mama

Mama

28-09-2016 om 19:17

Thanks!

Bedankt voor de tips!

Mikkie

Mikkie

29-09-2016 om 21:47

niet nodig

Wij hebben hetzelfde aan de hand gehad. Ophoging van de verzekering i.v.m. een beugel en ik heb gewoon de verzekering gebeld en de vraag voorgelegd. Je hoeft daar niet geheimzinnig over te doen. Ik kreeg gewoon eerlijk antwoord.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.